Keşfet

Milk kullanımı sonucu lps ölümü yaşayan var mı?

muhoni

Yeni Üye
Ad Soyad
Fırat Aslan
150lt tanımda 

Crystalpro adlı yeni çıkmış bir markanın (zannımca coralx milk ile paralel bir ürün, onu da kullanmıştım, aynısı) CORAL MİLK ürününü başlangıç dozunda günlük kullanıyorum.

Torch, hammerlarım çok kısa sürede patır patır öldüler.

Su hiç olmadığı kadar berrak. Diğer canlılar harika oldu. Kısa sürede renkler ve corallin alg oluşumu farketti. Lakin hammer ve torch grubu öldü. 

Su değerlerim gayet iyi. Tanka iyi bakıyorum. 

Çok önceleri benzer bir etkiyi duyduğumu yada okuduğumu hatırlıyorum. 

Ürün içeriğini bilmiyorum,

ama kh veya pH a etkisi nedir?

fosfata etkisi var mıdır?

ani canlı ölümleri, pH veya kh zıplamasından (ani artış) veya fosfatın ani düşüşünden ( tamamen yok olması kadar ani düşüş, sıfırlanma) oluşabilir...

bunlar, ürün iyi bir ürün olsa bile kullanırken oluşabilecek dozajla ilgili sıkıntılar olabilir...

ürünün içeriğini bilmeden, zararlı birşey var diyemeyiz...

yararlı şeylerin yüksek etkisi de zararlı olabilir...

İçeriği hakkında bilgisi olan lütfen yazsın...

siz de ,

kh, pH, fosfat değerlerinizi lütfen paylaşın...

Piyasada kendini ispatlamamış ürünlerden uzak durun derim.

coral x 'i denemek için aldığımda şaşırtıcı bi şekilde , şişesinin yarım cıktığına bile şahit oldum.

milk tarzında ürünlerin fazla kullanımı cyno tetikliyebiliyor dikkat ediniz.

Bunun yanında tankınıza

kaç lt kaç ml girdiniz tanknızdaki canlı yükünüz nasıldı,
daha önce mercan ölümü gördünüzmu , katkı girmeden önceki su değerleriniz nasıldı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Fırat Bey, öncelikle yaşadığınız sorun için üzüldüğümü belirteyim. Sadece hammer ların etkilenmesi de gerçekten ilginç bir durum. Crystalpro coral milk, doğal beyaz renkte sps mercan gövdesinin sıvı halidir. Doğal mineraller, amino asit ve karbon kaynağı içerir. Şeker ve sirke içermez. Ph ve kh a etkisi çok azdır. Sürekli kullanımda mercanları beslerken, yararlı bakterileri de beslediği için suyun berraklaşmasına, fosfat ve nitratın düşmesine yol açıyor. Bir yıldır sps, lps ve soft mercanlar olan tanklarda kullanılıyor. Özellikle hammer larda şahsen denemedim. En kısa zamanda deneyeceğim.

Burçak Bey siz Manisa dasınız ve resif tanklarımızda hiç cyano olmadığını biliyorsunuz. Buna rağmen cyano tetikleyebildiğini söylemenize üzüldüm. Başka markalarla karıştırma durumu söz konusu. Crystalpro coral milk içerik olarak rakip ürünlerden çok farklıdır. Cyano yu tetiklemez ortadan kaldırmaya yardım eder.

Merhaba Fırat Bey, öncelikle yaşadığınız sorun için üzüldüğümü belirteyim. Sadece hammer ların etkilenmesi de gerçekten ilginç bir durum. Crystalpro coral milk, doğal beyaz renkte sps mercan gövdesinin sıvı halidir. Doğal mineraller, amino asit ve karbon kaynağı içerir. Şeker ve sirke içermez. Ph ve kh a etkisi çok azdır. Sürekli kullanımda mercanları beslerken, yararlı bakterileri de beslediği için suyun berraklaşmasına, fosfat ve nitratın düşmesine yol açıyor. Bir yıldır sps, lps ve soft mercanlar olan tanklarda kullanılıyor. Özellikle hammer larda şahsen denemedim. En kısa zamanda deneyeceğim.

Burçak Bey siz Manisa dasınız ve resif tanklarımızda hiç cyano olmadığını biliyorsunuz. Buna rağmen cyano tetikleyebildiğini söylemenize üzüldüm. Başka markalarla karıştırma durumu söz konusu. Crystalpro coral milk içerik olarak rakip ürünlerden çok farklıdır. Cyano yu tetiklemez ortadan kaldırmaya yardım eder.
Urunde karbon kaynagi ve amino asit var ise cyanoyu kuvvetlendirir. Ayrica hem ph hem de khi dusurmesi beklenir. Bu urun ozelinde degil genel karbon kaynaklari icin gecerli soylediklerim. Ayrica amino asit de cyanoyu besler. Zaten tankta cyano varsa herhangi bir karbon kaynagi, amino asit ve trace element girilmez, sadece bakteri girilir. Suyun berraklasmasi, fosfat ve nitratin dusmesi zaten bu dediklerinizi dogruluyor.

O zaman, kz coral snow gibi bir ürün demek ki...

içeriğinde bazı farklar olabilir , farklı ek elementler kullanılmış olabilir ama temelde bu grup bir ürün...

aminoasit, hammer ve torch için negatif bir etki yapmaması lazım...

içeriğindeki karbon kaynağı etkisi belki olabilir ama, dediğim gibi fosfatınız zaten düşükken, sıfırlanırsa açlık buna sebep olmuş olabilir...

tankın kondisyonunu bilmeden söylemek zor...

aydınlatma ve akıntı da önemli etken...aydınlatma yetersiz ise mesela aç kalan mercan fotosentezle de beslenemez...

tuzluluk, ısı, mercanın istediği tüm elementler mevcut mu bunlar da etken...

genelde tek etkenle mercan küt diye ölmüyor ama, birkaç sebep bir araya geldi mi, kurtarılamıyorlar...

Urunde karbon kaynagi ve amino asit var ise cyanoyu kuvvetlendirir. Ayrica hem ph hem de khi dusurmesi beklenir. Bu urun ozelinde degil genel karbon kaynaklari icin gecerli soylediklerim. Ayrica amino asit de cyanoyu besler. Zaten tankta cyano varsa herhangi bir karbon kaynagi, amino asit ve trace element girilmez, sadece bakteri girilir. Suyun berraklasmasi, fosfat ve nitratin dusmesi zaten bu dediklerinizi dogruluyor.
Karbon kaynağı faydalı bakterilerin beslenip çoğalması ve sudaki fazla besinleri tüketmesi için kullanılıyor. Böylece cyano gibi istenmeyen bakteri/algea lara besin kalmıyor. Coral milk deki karbon kaynağımız basit tek moleküllü değil polimer yapıdadır. Amino asit ise azot içermiyor.  O nedenle etkisi farklıdır. 

Karbon kaynagi tabii ki iyi bakterileri de cogaltiyor ama cyano da bir bakteri. Ve normal aneorobik bakterilerden kat kat guclu ve hemen hemen herseyi besin olarak kullanabilen bir de ustune fotosentez yapabilen bir bakteri. Denemek isterseniz sivi polimer urunlee var, tnka girin ayni gun cyanonun ne kadar guclendigini goreceksiniz. Urun normal kullanimda cok faydali olabilir, bu konuda yorum yapma sansim yok ama siz yine de cyano problemi olan arkadaslara bu problemden kurtulduktan sonra kullanmalarini tavsiye edin bence. 

Bir de karbon girilince bakteri populasyonu artar ve hem kh hem de oksijen tuketirler, bu yuzden dolayli olarak kh ve ph duser anlaminda soylemistim.

Karbon kaynağı faydalı bakterilerin beslenip çoğalması ve sudaki fazla besinleri tüketmesi için kullanılıyor. Böylece cyano gibi istenmeyen bakteri/algea lara besin kalmıyor. Coral milk deki karbon kaynağımız basit tek moleküllü değil polimer yapıdadır. Amino asit ise azot içermiyor.  O nedenle etkisi farklıdır. 
Amino asitlerin moleküler özelliklerinin başında amin (NH2) fonksiyonel grubu içermesi gelir. Azot (N) içermeyen hangi amino asit olduğunu belirtebilir misiniz?

Davut bey cynoyu tetikliyor  milk ürünleri ,Tanktan tanka karakteristik değişebilir belki bunu okuyan hobici arkadaşlar yorumluyacaktır okuduklarında zaten. Şöyle ki 2 günde 1 girin iki demez üç  ay sonra sizle görüşelim.. 
Çok ta aferim bi üründe değil bu arada milk ürünleri daha güzel ürünler var piyasada mercanı beslemek için.
Bu arada lafım siz in ürünün bandınıza değil yanlış algılamayın. 

Arkadaşlar, konuya odaklansak ?

cyano ayrı bir konu, hammer ölümü ayrı...

hammer ölümüne cyano sebep oluyor diyorsanız ok, tartışalım...

arkadaş, hammer corallerimi kaybettim diyor,

düşük su kalitesi mi?

element eksikliği mi?

nutrient sıfırlanması mı?

aydınlatma yetersizliği mi?

bunlar üzerinde durmamız gerekmiyor mu?

milk tarzı bir ürün bunlardan neye sebep olabilir?

Cyanoya sebep olabilir olması hammer corali neden etkilesin?

not: çoğunluk istiyorsa cyano üzerine devam etsin ama bana göre konu saptı ve cyano /milk ilişkisine döndü...

milk ürünleri mercan (lps) ilişkiye baksak da konu çözülmüş olsa, başka hobicinin başına gelmese ?

düşük su kalitesi mi?

element eksikliği mi?

not: çoğunluk istiyorsa cyano üzerine devam etsin ama bana göre konu saptı ve cyano /milk ilişkisine döndü...

milk ürünleri mercan (lps) ilişkiye baksak da konu çözülmüş olsa, başka hobicinin başına gelmese ?
konu sahibine gerekli soruları sordum ama geri dönüş alamadım malesef. 
brown jelly bile olmuş ta ölmüş olabilir. Torch ların kronik rahatsızlığı, akıntı sert gelmiş olabilir vb.
konu sahibindedir top.

Burda izniniz olursa bir ayrıntı girmek istiyorum, yanlış bilgilendirme olmasın diye , gerçi davut bey de yanlış telaffuz etmiş ve / veya başla bir şeyi anlatmış olabilir. Sonuçta üretici bir kişi...

amino asit , azot içermez diye bir şey yoktur; amino asit metabolizması azot metabolizması olarak adlandırılır bilimsel olarak, aynı bağlamda söylemek gerekirse amino asit için tanımlarken azot başlı başına bir dengedir.

bir karışımın İçinde azot yoktur demek yanlış olur, azot bir dengenin ismidir.

şöyle ki; amino asit havuzunda glikoz, glikojen, lipidler, proteinler, co2 , enzimler vs totali amino asit grubunu yani mükemmel dinamik haline de azot dengesi denir. Eğer ki amino asit lerde doğru denge kurulmazsa azot dengesinden bahsedilmez. Bu da tankta sıkıntıya neden olabilir...

konu ürün mercanlara zarar vs bu konulara giremem her tankın dinamiği farklıdır. farklı şikayetlerde gelirse o zaman iyi bir azot dengesi olmadığından tankın biyolojik yapısını bozduğu üzerine konuşmak doğru olur.

karbon kaynağı cyano tetikleme konusuna gelirsek de cyano zaten bir bakteri türüdür, ölen mercanların üzerinde tutunmayı severler, hatta mercanı cyano öldürdü demek yerine ölen mercanın yerine cyano geldi demek doğru olur.

her bir karbon kaynağı cyano yu besler, isterseniz dünyanın en iyi karbon kaynağını kullanın isterseniz şeker atın. Burda tankta bakteri sorunuolduğunu söylemek doğru olacaktır.

bilinenin aksine benim yorumum cyano dan kurtulmak için akıntı arttırmak vs uçup gitmesine yardımcı olacaktır onun yerine popülasyon sağlam ise yeniden gelmeyecektir ama dengesi bozuk ve / veya bozulmuş bir tanktan ve ya bozulmak üzere iken karbon girilen bir tanktan bahsedersek cyano başgösterir...

cyano olan tanka sadece bakteri girişi ile kurtulma şansınız var, bu arada antibiyotik ile cyano tedavisinde ise kafalar karışıyor madem ki bakteri girince çözülüyor o zaman antibiyotik girdiğimizde neden giriyor diye; o da şu şekilde antibiyotik kimyasal olarak zararlı cyanonun metabolizmasını bozarak ölmesine sebep oluyor bu bağlamda tanklarda özellikle sps lerde beyazlaşma olayı görülüyor, bu da ışık ile beslenen polip ile Alg simbiyotik yaşamında alg ölümlerine sebep oluyor nitrat ve fosfat limitasyonu olan tanklarda antibiyotik çok etki yaparken ( ki bunlar genelde sps tankları ) lps tanklarında biz fark etmeden yani beyazlaşma olamadan cyano dan kurtuluyoruz...

ata sözü ile de açıklamak gerekirse bazı insanlar sorununu çözer ( antibiyotik ) bazı insanlar da sorunu çözer ( bakteri )

Amino asitlerin moleküler özelliklerinin başında amin (NH2) fonksiyonel grubu içermesi gelir. Azot (N) içermeyen hangi amino asit olduğunu belirtebilir misiniz?
Tabi ki amin grupları amonyak yani azotlu molekülleri ifade eder. Amino asit ise amonyağa karboksil moleküllerinin bağlanmasıyla oluşur. Coral milk direk amino asit vermiyor. Akvaryum suyuna karboksil molekülleri verip amino asit oluşumu sağlıyor. Bilimsel yönden bunu açıklamak zor olduğundan popüler olan amino asit verir tabirini kullanıyoruz. 

düşük su kalitesi mi?

element eksikliği mi?

Haklısınız, zaten sizin akvaryumda cyano sorunu yok değil mi? 

Davut bey cynoyu tetikliyor  milk ürünleri ,Tanktan tanka karakteristik değişebilir belki bunu okuyan hobici arkadaşlar yorumluyacaktır okuduklarında zaten. Şöyle ki 2 günde 1 girin iki demez üç  ay sonra sizle görüşelim.. 
Çok ta aferim bi üründe değil bu arada milk ürünleri daha güzel ürünler var piyasada mercanı beslemek için.
Bu arada lafım siz in ürünün bandınıza değil yanlış algılamayın. 
Burçak Bey açıklama için teşekkür ederim. Ancak milk ürünlerinden kasdınız hangileri? Bildiğim kadarıyla bizden baska milk ismiyle üretim yapan yok. Ve daha iyisi var dediğiniz mercan besinlerinde karbon kaynağı yok mu? Bildiğim kadarıyla sizin kullanıp tanıttığınız bir marka da sirke asidi/asetik asit içeriyor. 

Haklısınız, zaten sizin akvaryumda cyano sorunu yok değil mi? 
Anlamadım, benim akvaryumumla ne ilgisi var?

ayrıca konunun cyano ile ne ilgisi var?

herkes bir cyanoya kilitlendi,

isterseniz cyano ve milk kullanımı diye yeni bir konu açın, açalım, veya konuyu taşıyalım...

bu konunun başlığı yukarıda yazıyor lütfen tekrar okuyun, komik olmaya başladı yaw :)

Başlığı açan arkadaştan da haber yok, iyice şüphelenmeye başladım ne dönüyor burada yahu ?

Milk ürünlerinin kafa yapma özelliği de mi var ? :D

Bakteri  populasyonunun ani artisinin spslerde beyazlama yaptigini biliyoruz. Sonucta tank degerlerini ani degistirecek bir olay bakteri patlamasi. Bence sorun kh ile alakali, fazla karbon kullanilip kh bir gecede 1 birim dusurulmus olabilir mi? 

Bakteri  populasyonunun ani artisinin spslerde beyazlama yaptigini biliyoruz. Sonucta tank degerlerini ani degistirecek bir olay bakteri patlamasi. Bence sorun kh ile alakali, fazla karbon kullanilip kh bir gecede 1 birim dusurulmus olabilir mi? 
Ürünlerimizin testlerini yaparken aşırı doz uygulaması da yapıyoruz. Milki aşırı dozda verdiğimizde soft veya sps ölümü olmadı. Ancak tabi sürekli aşırı doz uygulanmaz. Zaten konuyu acan arkadaş başlangıç dozu uygulamış. Ki bu dozda kh düşüşü etkisizdir. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar