Karbon kaynağı faydalı bakterilerin beslenip çoğalması ve sudaki fazla besinleri tüketmesi için kullanılıyor. Böylece cyano gibi istenmeyen bakteri/algea lara besin kalmıyor. Coral milk deki karbon kaynağımız basit tek moleküllü değil polimer yapıdadır. Amino asit ise azot içermiyor. O nedenle etkisi farklıdır.
Burda izniniz olursa bir ayrıntı girmek istiyorum, yanlış bilgilendirme olmasın diye , gerçi davut bey de yanlış telaffuz etmiş ve / veya başla bir şeyi anlatmış olabilir. Sonuçta üretici bir kişi...
amino asit , azot içermez diye bir şey yoktur; amino asit metabolizması azot metabolizması olarak adlandırılır bilimsel olarak, aynı bağlamda söylemek gerekirse amino asit için tanımlarken azot başlı başına bir dengedir.
bir karışımın İçinde azot yoktur demek yanlış olur, azot bir dengenin ismidir.
şöyle ki; amino asit havuzunda glikoz, glikojen, lipidler, proteinler, co2 , enzimler vs totali amino asit grubunu yani mükemmel dinamik haline de azot dengesi denir. Eğer ki amino asit lerde doğru denge kurulmazsa azot dengesinden bahsedilmez. Bu da tankta sıkıntıya neden olabilir...
konu ürün mercanlara zarar vs bu konulara giremem her tankın dinamiği farklıdır. farklı şikayetlerde gelirse o zaman iyi bir azot dengesi olmadığından tankın biyolojik yapısını bozduğu üzerine konuşmak doğru olur.
karbon kaynağı cyano tetikleme konusuna gelirsek de cyano zaten bir bakteri türüdür, ölen mercanların üzerinde tutunmayı severler, hatta mercanı cyano öldürdü demek yerine ölen mercanın yerine cyano geldi demek doğru olur.
her bir karbon kaynağı cyano yu besler, isterseniz dünyanın en iyi karbon kaynağını kullanın isterseniz şeker atın. Burda tankta bakteri sorunuolduğunu söylemek doğru olacaktır.
bilinenin aksine benim yorumum cyano dan kurtulmak için akıntı arttırmak vs uçup gitmesine yardımcı olacaktır onun yerine popülasyon sağlam ise yeniden gelmeyecektir ama dengesi bozuk ve / veya bozulmuş bir tanktan ve ya bozulmak üzere iken karbon girilen bir tanktan bahsedersek cyano başgösterir...
cyano olan tanka sadece bakteri girişi ile kurtulma şansınız var, bu arada antibiyotik ile cyano tedavisinde ise kafalar karışıyor madem ki bakteri girince çözülüyor o zaman antibiyotik girdiğimizde neden giriyor diye; o da şu şekilde antibiyotik kimyasal olarak zararlı cyanonun metabolizmasını bozarak ölmesine sebep oluyor bu bağlamda tanklarda özellikle sps lerde beyazlaşma olayı görülüyor, bu da ışık ile beslenen polip ile Alg simbiyotik yaşamında alg ölümlerine sebep oluyor nitrat ve fosfat limitasyonu olan tanklarda antibiyotik çok etki yaparken ( ki bunlar genelde sps tankları ) lps tanklarında biz fark etmeden yani beyazlaşma olamadan cyano dan kurtuluyoruz...
ata sözü ile de açıklamak gerekirse bazı insanlar sorununu çözer ( antibiyotik ) bazı insanlar da sorunu çözer ( bakteri )