Keşfet

Milk kullanımı sonucu lps ölümü yaşayan var mı?

Burçak Bey açıklama için teşekkür ederim. Ancak milk ürünlerinden kasdınız hangileri? Bildiğim kadarıyla bizden baska milk ismiyle üretim yapan yok. Ve daha iyisi var dediğiniz mercan besinlerinde karbon kaynağı yok mu? Bildiğim kadarıyla sizin kullanıp tanıttığınız bir marka da sirke asidi/asetik asit içeriyor. 
Daha önce yazdığım gibi coral x vb. 'i örneklendirmiştim.
İçeriğini bilmiyorum analizde yaptırmadım cholote ürününü. sirke veya asetik asit için bir yorum yapamam sizde içerik bilgileri var ise paylaşırsanız sevinirim,ayrıca tanıttığım bir ürün bulunmamaktadır.

Ürünlerinizin reklamını yapmak istiyorsanız Davut bey sizi ticari kısımda portföyü olan kısmıma davet ediyorum.

Hem konu kirliliğine mani olmak hemde hobici arkadaşlara yardımcı olabilmek amaçlı konunun dağılmaması amaçlı belirttim yanlış anlaşılmasın herkese hayırlı günler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Niye bu kadar tartışılır bilmiyorum. Lakin gençken :)  bende böyle kara tartışmalara girerdim. Yaşlandık mı nedir ? bu tür konular daha pembe gelir oldu gözüme. Madem öyle ben başka bir boyuta taşıyorum konuyu ve Milk (Markası ne olursa olsun) girilmesine gerek yok tanka diyorum.

Niye bu kadar tartışılır bilmiyorum. Lakin gençken :)  bende böyle kara tartışmalara girerdim. Yaşlandık mı nedir ? bu tür konular daha pembe gelir oldu gözüme. Madem öyle ben başka bir boyuta taşıyorum konuyu ve Milk (Markası ne olursa olsun) girilmesine gerek yok tanka diyorum.
 Nebi abi neden girilmeye gerek yok, biraz açabilirmisin  acaba..

Şöyle ki ! Arkadaş işte yazmış 2,5 metre tank kullanıyor falan filan... Tankınızda ki canlılarınızdan bi fazlasını gören var mı ? Daha mı güzel açmışlar ? Yada daha mı hızlı bölünüyor ya da büyüyor...

Bir iki cümle ile anlatılacak bir şey değil bu durum ama özellikle son zamanlar da forumlar da çok fazla bilgi kirliliği var. Herkes ticari olmuş. 15 gün önce abi diye arayan adamlar bu gün canlı ticaretine başlamış.

Nebi bey bir bakıma doğru söylüyor...Milk ürünleri olmadan başarılı bir tank yürütülemez diye birşey yok...

Ama bazı amaçlarla kullanmanın faydalarını da görüyoruz...

Mesela Kz coral snow, devamlı kullanmanın bir amacı var mı? yok...

ne için kullanıyoruz?

ben 3 iş için kullanıyorum,

1.camları sildiğimde suya dağılan mikro yosunların yarattığı bulanıklık ve kısmen yeniden cama yapışmasını önlemek, coral snowla karışıp kısmen mercana yem, kısmen skimmer a toplatma ...

2.cyano ve serbest yüzen parazit varsa önlem amaçlı

3.bazı mercan besinlerinin mercan tarafından yakalanmasını kolaylaştıran bir malzeme...

yani kullanmak zorunda mıyız? Değiliz... Kullanmak bazı işleri hallediyor mu? En azından yüzen partikülleri ortadan kaldırmak ve suyun berraklığını sağlamak açısından eminim diğerlerini üretici iddia ediyor ama kanıtını %100 gördüğümü söyleyemem...

Öyle masallar anlatılıyor ki millete bu yüzden hobi yürümüyor işte... Bilen bir anlatıyor. Bilmeyen başka anlatıyor. Hobi dükkanı ayrı anlatıyor.  Kusura bakmayın ama bu hobinin de içine ettik. Cümleten geçmiş olsun...

By Nebi

İzmir den Tuna Bey in 2.5 metrelik akvaryumundan resimler ekliyorum. Uzun süredir Crystalpro katkıları ve tabii coral milk kullanılıyor. Akvaryumda birçok lps türü ve torch var. Canlılar gayet sağlıklı. Cyano sorunu yok. 

Ekli dosyayı görüntüle 42620

Ekli dosyayı görüntüle 42619

Ekli dosyayı görüntüle 42621
Bu tank izmir de Tamer Bey in tankı değil mi ? canlı kaya...

daha bu resimdeki canlılar tanka 2-3 gün önce girdi, ve canlılar ithalattan geldi diye facebook da reklam yapıyor satış yapmak üzere hatta hasta mercanları varmış vs onları satmayacağım yazmış, şimdi ölecek olan hasta mercanları milk hasta etti demek mi oluyor bu yoksa ithalattan gelen zaiyat mı demek doğru olur ?

daha bu resimdeki canlılar tanka 2-3 gün önce girdi, ve canlılar ithalattan geldi diye facebook da reklam yapıyor satış yapmak üzere hatta hasta mercanları varmış vs onları satmayacağım yazmış, şimdi ölecek olan hasta mercanları milk hasta etti demek mi oluyor bu yoksa ithalattan gelen zaiyat mı demek doğru olur ?
Aynen yukarıdada  dediğiniz gibi:))
eskiden kendisi petshop zoo izmirdede çalışan dışardada ticari iş yapan bir arkadaşımızdır.

Ekli dosyayı görüntüle 42714

Konuya zamanında yazamadım. 

Su değerlerimle ilgili bir sıkıntı yok. Düzenli takip ediyorum. Kh sabit tutuyorum. Tüketim dozajlarım belli. Günlük 3ml kh, 1,5ml reeflowers all blend dozluyorum. Peticana trace elements dozluyorum. Rowaphos var, düzenli değiştiriyorum. Fosfat ölçmüyorum. Hediye etti bir abim sağolsun reagant az diye harcamadım, en kısa sürede reagant bulunca harcayacağım. (milwakee mw-12). Osmos tds metrem var, 5ppm üzerine hiç çıkartmadım, silikat reçinesi mixbed değiştiriyorum düzenli. Lpslerim brown jelly olmadı. Direk kafaları döküldü. SeyitAhmed Bülbül abiden duymuştum, kendisi ile tekrar görüştüm, aynı şeyleri yaşamış. Teknik detayını bilemem, fosfat limitasyonu vs vs. ama durum budur. Ha şunu da söyleyim, kalan canlılar çok güzel açıyor, çatlıcak gibiler, ca oluşumu arttı, su çok berrak. Gördüğüm kadarıyla milk denen ürünleri kullananların aldığı güzel sonuçlar bunlar. Konu başka yerlere gitmiş ama benim sorum sadece bunu yaşayan var mı diye sordum. 

Kendisi uzun zamandır Crystalpro katkıları, milk ve Lagoon tuz kullanıyor. Tankında hem eski hem yeni canlılar var. Torchlar da var. Yer değişimi için eski tankından buraya aktardığı lps ler var. Resimleri kendisinden izin alıp yayınladık.

Biz de kendi tanklarımıza torch ve benzer lps ler ekledik. Düzenli olarak milk girip etkilerini takip ediyoruz. Henüz iki hafta oldu gayet iyi durumdalar. İlerleyen zamanda sonuçları paylaşacağım. Aşağıdakiler show tankımızdadır.

Ekli dosyayı görüntüle 42987

Ekli dosyayı görüntüle 42986

150lt tanımda 

Crystalpro adlı yeni çıkmış bir markanın (zannımca coralx milk ile paralel bir ürün, onu da kullanmıştım, aynısı) CORAL MİLK ürününü başlangıç dozunda günlük kullanıyorum.

Torch, hammerlarım çok kısa sürede patır patır öldüler.

Su hiç olmadığı kadar berrak. Diğer canlılar harika oldu. Kısa sürede renkler ve corallin alg oluşumu farketti. Lakin hammer ve torch grubu öldü. 

Su değerlerim gayet iyi. Tanka iyi bakıyorum. 

Çok önceleri benzer bir etkiyi duyduğumu yada okuduğumu hatırlıyorum. 
Fırat bey öncelikle geçmiş olsun.

Konuyu ben genel olarak okudum verilen cevaplar vs arkadaşların hepsi bence kendi açısından haklı.

Bir katkıya başkasının akvaryumu ile sizin akvaryumunuz farklı tepki verebilir. Hatta başkasındaki torch ile sizin akvaryumunuzdaki torch bile farklı tepki verebilir.

Öncelikle torch coralın kısa sürede ölmesi biraz garip, spslerin RTN si dışında mercanlar genelde balıklardan daha dayanıklı olup uzun süre zayıflayıp o şekilde ölüyorlar. uzun süredir torch da stres belirtisi var mıydı ? bunlar ne olabilir ; mesela dolgun açmıyorlar mıydı ? kolları çok kırılgan mı gözüküyordu ? kafaların etrafındaki doku belirginmiydi yoksa ağızların etrafındaki tırtıklı kısımları görünüyor muydu ? Işıkların açık olduğu mid time yada günün ortasında torchlar kapalı oluyorlar mıydı ? Milk kullanma sebebiniz canlıların keyifsizliğimiydi ?

Suyun berrak olması bize hoş görünse de bence mercanlar bu işe hiç sevinmiyorlar. Özellikle Lps türleri doğalarında neredeyse bulanık suda yaşıyorlar. Berrak su Lpsler için açlık demek. 

Renklerin bir anda artması sevindirici bir şey. Tersten bakalım olaya uzun süredir renklerin doğru olmaması iyonik denge yerinde olsa da akvaryumda önceden bir sorun olduğunun göstergesi. Torchların ölümünde önceki dönemde sorgulanmalı. 

Milk hiç kullanmadım o yüzden ürün hakkında hiç bilgim yok, genel olarak haddim değil belki ama kendi akvaryumum da nasıl bir yol izlediğimi söyleyeyim. Besin girmiyorum sadece balıklar için balık yemi veriyorum ve su değerlerini sabit tutmaya çalışıp ara sıra amino asit giriyorum. Akvaryumu idame ederken her zaman minimal davranmak önemli girebileceğiniz en az katkı ile idare ediyorum besin ise en kralı balık dışkısı diyorum, başka besin girmiyorum. Bence suya dışarıdan giren her şey risk.

Arkadaşlar konu eski ama ben yine de bir şeyler yazmak istiyorum,yıllar önce bu Coral X Milk ürününü sanırım Cihan bey piyasaya sürmüştü,bu üründen 2 kutu kullanma fırsatı elde ettim ,daha sonra aldıklarım daha sulu ve etkisi çok olmayan ürünlerdi ve zaten kısa bir süre sonra bu ürün piyasadan kalktı,ben hiçbir yan etkisini görmedim ve bu yüzden o ürünü aradım uzun süre fakat bulmak imkansız,boza kıvamında ve bembeyazdı,hep araştırıyorum ve formlara yazıyorum,keşke o ürünü veya muadilini bulma imkanım olsa diye.

Yanlış bilmiyorsam Milk üretimi yapılabilir, bir asidik madde ile öğütülmüş mercan iskeleti olduğunu biliyorum, kalsiym reaktörlerindeki mantık. Açtığımızda sirke gibi kokardı. Güzel bir üründü....

Evet gerçekten mükkemmel bir üründü,ve etkisi gerçekten mükemmeldi,bu gibi ürünler malasef piyasadan yok oluyor,bir iki firmanın buna benzer ürününü aldım denedim malesef  yerini tutması imkansız,keşke o ürünü bulabilsem ,bir çok firma o ismi ve içeriği kullanıyor ama ne hikmetse olmuyor .

Cihan Abi'nin ilk müşterilerinden biriyim ben ve tüm ürünlerini senelerce kullandım. AIO ve XXL, Milk vb. başta olmak üzere her ürünü eşsiz ve mükemmeldi ama bol paralı kurtlar piyasada harcadılar adamı ?

Çok üzücü bir durum ,bu hobiye çok faydası oldu,şu an o ürünlerin yerini tutacak ( milk) bir ürün söyleyebilecek bir arkadaş varmı acaba?Çünki bir çok hobici gibi bende herşeyi deneyip o ürünü mumla arayanlardanım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar