Keşfet

Mysis Shrimp

calyx

Yeni Üye
Ad Soyad
Barış Coşkun
yurtdışından canlı mysis shrimp getirteceğim.

ortak çıkan var mı? shippingi daha ucuza getiririz.

Üretmeyimi düşünüyorsun ?

deniz atı mı? :D

[SIZE=14pt] [/SIZE]Oda çoğaltılırsa baya güzel olur artık:)

yem olarak mı kullanılacak ?? yada kullanılmayacaksa nedir =))

18 kilosu (suyu dahil) 320 euro. 550 ytl gibi bir sey oluyor.

18 kisi 1er kilo alirsa, adam basi 30 kusur ytl`ye geliyor.

anil: istedigin gibi kullanmakta serbestsin. ben sadece simsarim :D

o zaman iş 18 kişi bulmaya kalıyor. Peki 18 kilo yu nasıl getiriyorlar? kargo vs?

18 kilosu (suyu dahil) 320 euro. 550 ytl gibi bir sey oluyor.

18 kisi 1er kilo alirsa, adam basi 30 kusur ytl`ye geliyor.

anil: istedigin gibi kullanmakta serbestsin. ben sadece simsarim :D

dhl expressle almanyadan gelecek.

sabah kargoya veriyor, oglen elimizde oluyor.

4 heatpacki ust uste gecirip 1er litrelik paketler yapiyor.

haftasonu da teslimat var ama biraz tuzlu olabilir.

ayrica canli varis garantisi mevcut.

yaninda sari deniz ati da yolluyorlar ama o da 60-70 euroya gelir heralde..

mandarin için istiyorum ben. 18 kişi çıkarmı?

dhl expressle almanyadan gelecek.

sabah kargoya veriyor, oglen elimizde oluyor.

4 heatpacki ust uste gecirip 1er litrelik paketler yapiyor.

haftasonu da teslimat var ama biraz tuzlu olabilir.

ayrica canli varis garantisi mevcut.

yaninda sari deniz ati da yolluyorlar ama o da 60-70 euroya gelir heralde..

ben mysis isteyen en az 50 kisi biliyorum ama kimseden ses cikmiyor..

Barış bunu ne yapmayı planlıyorsun? Başlangıç kültürü olarak kullanıp seri imalat mı yapacaksın yoksa bitene kadar balıklarına yem olarak mı kullanacaksın?

Turkiye henuz imal etmeye degecek bir pazar degil.

Insanlar hala balik alirken "kuru yem aliyor mu" sorusunu ilk basta soruyor. aslinda kuru yem almamasi daha iyi ama bunu anlamamiz heralde 7-8 senede olacak.

umarim ilerde balik satarken "hayir kuru yem hayatta almaz" dedigimde, insanlar bu balik icin birbirlerini ezer (yok artik).

carnivore canlilarimizin renkleri digerleriyle kiyaslandiginda cidden cok kotu.

neyse, bir dokun bin ah isit olmasin :)

trigger ve aslanima afiyetle yediricem bu mysisleri.. hem avci olduklarini da hatirlarlar.

[SIZE=14pt] [/SIZE]Bunları üretme gibi bi şans var mı ki?Öle bi şans olucaksa ufak bi tank kurup deniz atı bakarız heralde :)

pazar olsa, bunlari uretmekten basiti yok.

120 litre tankta, gunde 2 defa artemia nauplii ile beslemede 400-600 kadar yetiskin mysis, gunde 200-400 kadar yavru veriyor.

bilgiyi de saklamayalim: :D

[SIZE=14pt] [/SIZE]Süpermiş sırf bunla uğraşan biri olsa aslında olmıycak bişey değil.Dışardan getirtmez kimse zaten extra kargo vermektense o parayla daha fazla shrimp alınır hem üretene hem alana fayda :) Bu arada kilosu 30 ytl geliyo,deniz atı verdiklerinde 60 euro mu oluyo?Deniz atını o zaman 70 ytl'ye veriyorlar sanırım :huh:

Hadi yaz benide bare. 30 YTL dimi adam başı.

valla henuz oyle gozukuyo.. 12 kisi kaldi :D

Aslında ben imalat derken kendin için üretecek misin demek istemiştim ama cevabımı aldım sanırım. Bunları üretmek için artemia nauplii ile beslemek gerekiyormuş. Dolayısıyla canlı yemi üretmek için başka bir canlı yem üretmek de gerekiyor. Artemia üretme işi uzun hikaye. En azından düşük verim olsa da basit bir kuru yem ile üreseler daha kolay olurdu.

Bir seferlik alıp balıklara vermek bana bir çözüm gibi gelmiyor. Sürekli bir kaynak olması lazım. Bunun için de extra sıkıntı vermeyecek çözümler peşindeyim.

Aklıma gammarus seçeneği geliyor. Herkesin akvaryumunda bulunan bu canlıyı üretip yem olarak kullanamaz mıyız? Mysid shrimp şart mıdır? Gammaruslar benim refug'da cirit atıyorlar. Hergün düzenli olarak kuru yem atıyorum. Gammarusların kuru yeme nasıl saldırdıklarını ve iştahla yediklerini net olarak gözlemleyebiliyorum. Ortalık börtü böcekten geçilmiyor. Ancak nasıl toplayacağım konusunu pek bilemiyorum.

Insanlar hala balik alirken "kuru yem aliyor mu" sorusunu ilk basta soruyor. aslinda kuru yem almamasi daha iyi ama bunu anlamamiz heralde 7-8 senede olacak.

umarim ilerde balik satarken "hayir kuru yem hayatta almaz" dedigimde, insanlar bu balik icin birbirlerini ezer (yok artik).

carnivore canlilarimizin renkleri digerleriyle kiyaslandiginda cidden cok kotu.
Herkesin canlı yem üretme istasyonu kurmasını bekleyemezsin. Ya da her gün gidip bir yerden canlı yem almak iş değil. Hobiyi iyice zaman alacak hale getirmek kişinin durumuna bağlı. Emekli bir kişi olsam muhtemelen yaparım ama şu an içinde bulunduğum şartlarda balıklarımın kuru yem alması çok büyük bir avantaj. Varsın renkleri biraz daha soluk olsun ama bu iş hobi seviyesinde kalsın, hayatımın tek amacı haline gelmesin.

Konu görüntüleyen kullanıcılar