Keşfet

Mysis Shrimp

artemia uretmek cok zahmetli bir is degil. onun da breederini 50 liraya aliriz.

ama gunde en azindan 50 tane mysis uretmis olurum ki bu kadar hayvani ne yaparim bilmiyorum..

zaten amacim gun asiri mysis vermek degil canlilarima..

hic vermemektense, 3 ayda 1hafta vermek iyidir. aylik 10 lira da canli yem masraflari olsun.

benim de aklima acisuda yasayan canli doguranlar geliyor ama piskopat damgasi yememek icin konuyu hic acmiyorum.

Barış benide yaz kaldı 11 :)

Günde 50 mysis çok fazla değil aslında. Küçük bir canlı ve yetişkin aslan ya da trigger'ın dişinin kovuğuna gitmez. Aslan ve trigger için donmuş karides ya da balık çok daha iyi bir besin.

Üretim de o kadar kolay değil. Yamyamdırlar yani kendi yavrularını yerler o yüzden doğurduklarında yavruları başka bir akvaryuma ayırmak gerek. Farklı boyuttaki yavrular da daha küçük olanları yiyeceği için her boy yavru için ayrı akvaryum lazım

Beslemek için de yalnızca artemia yetmez. Artemiaları önce fitoplanktonla besleyip sonra mysislere vermek gerek. Yani hem fitoplankton, hem artemia, hem de mysis üretmek gerek.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selim, verdiğim linktekilere bir baksan ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın.

yeni doğanlar zaten tanktan otomatik vakumlanıyor.

adamlar alabalık çiftliği gibi üretim yapıyor..

Okudum. Orda da yavrular için ayrı akvaryumların yapılması gerektiği yazmış.

Artemiaların fitoplanktonla beslenmeleri gerektiği yazılmamış ama fitoplanktonla beslenmedikten ya da HUFA içeren bir vitaminle zenginleştirilmedikten sonra mysisin hiç bir özelliği kalmaz zaten.

Bence birkaç seferliğine balıklara verilcek mysis getirmek yerine Selcon getirilse daha iyi olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
alalım işte yav aklımı karıştırmayın :D

fitoplankton reaktörlerine bakmaya başladım. 200 liraya da ondan mı alsam? :)

amaçtan şaşmasak iyi olacak. yoksa bu hobide her şey uzayıp gidiyor. canlılarımız değişik bir şeyler yesin. şu anlık maksat bu.

tane 10 kuruş mysis shrimp dediğimde insanların alacaklarını bilsem, kalburüstü akvaryumcularla bu konuyu konuşurum.

[SIZE=14pt] [/SIZE]Bence biri bu işe girişsin artık.Kazancıda olur büyük bir ihtimal sırf burdan alıcağı bile yeter gibi gözüküyo.Zaten güzel bir üretim olursa çoğu akvaryumcuda ister gibi geliyo bana.

Onur alıcaksa bende alıyorum... :D

Bulabileceğiniz birçok yabancı makale ve forumda, Chelmon Rostratus için de bunun tavsiye edildiğini göreceksiniz ;)

Aslında hobi mağazalarımızdan ithalat yapan birileri bu işi halletse daha kolay olur kanaatindeyim...

Dünya kadar balık ithal eden var, beslenecekleri şeylerden de en az birini getirmeleri, hatta burada üretecek,

ufak bir sistem kurmaya da donanımları yeter diye düşünüyorum.

Mesela,bir zamanlar deep'n blue Kızıltoprak ta iken plankton ithalatı, üretimi ve satışı yapıyordu...

ilan icin ayri, canli yem tercihlerimiz icin ayri baslik mi acsaydim? :D

Beni de listeye dahil edebilirsiniz...

:)

ilk mysiss ithalatı

merak ettim sonuç ne oldu

2007 yılından kalma eski bi konuymuş :D   Konuyu hortlatırken söyleseydin keşke. Börtü böceğe merakım var sazanlık yaptım hemen ilanı görünce.

İlk mysis ithalatı diye yazdım ya :)

Benimki yerli üretim. Herkese bedava. Çarşı değilim ama ithalata karşıyım :)

merhaba gökçe bey , size zahmet vererek bende 2 paket rica ediyorum hesap numaranızı yazarsanız havale yapayım . teşekkürler

merhaba gökçe bey , size zahmet vererek bende 2 paket rica ediyorum hesap numaranızı yazarsanız havale yapayım . teşekkürler

Akvaryumumda yaklaşık 10 kadar mysis shrimp gördüm, mandarin ve chelmon da beslediğim halde sayıları artıyor mysislerin tankımda neyle beslendikleri konusunda hiçbir fikrim yok. Sadece artemia yumurtası çatlatıp versem sayılarını artırabilir miyim?

Ben mysis satmiyorum Faik bey. Bedava verdigim spagetti alglerle beraber geliyor tankiniza. Sehir disina kargo yapacak vaktim yok maalesef ama arzu ederseniz evimden (Rumelihisari/Istanbul) gelip alabilirsiniz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar