Keşfet

Nano akvaryumum sistem başladı

bafrali55

Yeni Üye
Merhabalar 3 haftalık bır araştırmanın sonunda nano akvaryumumu kurmuş bulunuyorum.Kurarken bazı sıkıntılar yaşadım.Kayaları canlı aldığım için aldıgım yer fazla bekletmemi söyledi bende aceleyle akvaryuma suyu koyup ardından tuzu koyarak calıstırmaya basladım tuzu erıttım refrakrometre ile ölçtüğümde 1020 lerde gösteriyor.Ardından kumu koydum ve baya bulandırdım suyu (şişe içinde koymama rağmen) kayalar benı bıraz panik yaptırdıgından cabucak halletmeye calıstım su bu hale geldi ardından kayaları koydum şekil verme olayını su durulunca yapacağım.Bütün sistemi çalıştırdım ps henüz bir şey toplamıyor doğal olarak 

Sorularım şunlar;
1-)Su seviyem cok yüksek resimde gördüğünüz gibi 1 cm lık bır meyil var sol tarafa dogru baska düzgün bir yer bulamadım suyumun bulanıklıgı ne zaman geçer
2-) su seviye mi azaltmaya kalksam örneğin yarım litre su alsam kafa motoru susuz kalıyor diger 2 bölme ağzına kadar su dolu onu nasıl hallederim
3-)Akvaryumum resimde gördüğünüz gibi onerileriniz varsa beklıyorum yardımlarınızı esirgemeyin şimdiden herkese teşekkürler.

Kullanılan Malzemeler :BUBBLE MAGUS NEW BM-C QQ
EHEIM COMPACT ON 1000 Kafa motoru (ayarlanabilir)son seviye de calısıyor suan
Hydor Koralia Nano 1600 Dalga Motoru
Refraktometre-hidrometre
100 W ISITICI
Carib sea aragonit kum 6.5k (5kg kadar döktüm)
8 kilo canlı doğal kaya
Red Sea coral pro tuz 7.5kg

Bu saatten sonra ne gibi yollar izlemem gerek ışık olayını gece mı gunduz mu nasıl calıstırmam gerek testleri ne zaman yapmaya baslamalıyım yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyayı görüntüle 47360

Ekli dosyayı görüntüle 47361

Ekli dosyayı görüntüle 47362

Ekli dosyayı görüntüle 47363

Moderatör tarafında düzenlendi:
su seviyendeki sorunu çözmeden olmaz bu iş, su seviyesi azalınca neden kafa motoru susuz kalıyor anlamadım bunu? seviyeyle motor suyunun bağlantısı nedir?

Sorunum tankın içinden yarım litreye yakın su alsam kafa motoru susuz kalıyor zaten motorun seviyesi kadar su var yok 

pompayı biraz kısmayı deneyin bakalım ne olacak

Motorun 400-1000lt devir de ayarları var şuan 400 de en düşük de çalışıyor ve su motorun hizasında bu debi ile dönsem yeterli olur mu

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Sump bölümünde herhangi bir elyaf vs gibi başka birşey varmı.

Bu şekilde olması normal değil bence, kafa motorunun olduğu bölmeye su akışını engelleyen bir şey olmalı aksi halde bu kadar su seviyesi azalmaz.

Sump bölümündeki cam bölmelerin seviyesi yüksek, sıkıntı bundan kaynaklı, su taşma seviyesine gelmeden pompaya boşalamıyor. Hatalı bir tasarım olmuş

Sump bölümündeki cam bölmelerin seviyesi yüksek, sıkıntı bundan kaynaklı, su taşma seviyesine gelmeden pompaya boşalamıyor. Hatalı bir tasarım olmuş
Peki kafa motoruna dökülen yerı 2-3 cm kısaltsam sorun çözülür mü ?

Kurulumdan bu yana 2.günüm camlarım kırli olduğundan pek net cıkmamış resim.

Kafa motorundan toz şeklinde parcacıklar gelıyor suyun içerisin de uçuşuyor bunu nasıl önlerim ?Resimde de görüldüğü gibi

Ekli dosyayı görüntüle 47391

Ekli dosyayı görüntüle 47392

Sump bolumunde 2 cam var yanlis gormediysem, ikisini de ayarlarsanız normale donecektir bence, kendin mi yaptin akvaryumu?

Sump bolumunde 2 cam var yanlis gormediysem, ikisini de ayarlarsanız normale donecektir bence, kendin mi yaptin akvaryumu?
Aynı düşüncedeyim ps den sonra ki parçayı küçültmen gerekiyor ses olarak da Çok ses çıkaracağını  düşünüyorum  bu şekilde bide benimde bu  Ölçüler  benzeyen  akvaryumun var bende o ps kullanıyordum elyafsız güzle olmuyor 

bide ışığı nerden aldın güzle miş

Aynı düşüncedeyim ps den sonra ki parçayı küçültmen gerekiyor ses olarak da Çok ses çıkaracağını  düşünüyorum  bu şekilde bide benimde bu  Ölçüler  benzeyen  akvaryumun var bende o ps kullanıyordum elyafsız güzle olmuyor 

bide ışığı nerden aldın güzle miş
Işığı özel olarak yaptırdım 2x12W led

protein skımmer tuturduğun ara bölme camını 3cm kısaltmanlazım dahasonra iniş camınıda kısaltman gerekir baska türlü senin sorunun çözülmez  çözüm her iki camıda kesmen gerekir

Sumpa dökülen su altta ki boşluktan PS nin olduğu bölüme geçiyor orayı da kesmeme gerek var mı

gerek yok ozaman, sadece üsten taşarak boşalan kısımları kısaltman yeterli

Ben daha akvaryum daki su seviyesi düşük diye  Pleksi mazama koyorum sumpa iniş kısmına 

bide sumpu ilk baş kısmına sabah fotoğraf atarım ona benzeyen şekilde elyaf yaparsan iş sırasındaki su şırıldı sesi kesilir 

Bide Akvaruyum odandysa bi süre sonra rahatız etmeye başlıyor bm qq nun sesi haydor 135 aldım 30db sesi daha düşük o bile sesli geliyor gece

sabah hiç ses yok gibi 

ama performans çok iyi buda eski fotoğraf  çok iyi topluyor 

Ekli dosyayı görüntüle 47424

Konu görüntüleyen kullanıcılar