Merhabalar 3 haftalık bır araştırmanın sonunda nano akvaryumumu kurmuş bulunuyorum.Kurarken bazı sıkıntılar yaşadım.Kayaları canlı aldığım için aldıgım yer fazla bekletmemi söyledi bende aceleyle akvaryuma suyu koyup ardından tuzu koyarak calıstırmaya basladım tuzu erıttım refrakrometre ile ölçtüğümde 1020 lerde gösteriyor.Ardından kumu koydum ve baya bulandırdım suyu (şişe içinde koymama rağmen) kayalar benı bıraz panik yaptırdıgından cabucak halletmeye calıstım su bu hale geldi ardından kayaları koydum şekil verme olayını su durulunca yapacağım.Bütün sistemi çalıştırdım ps henüz bir şey toplamıyor doğal olarak
Sorularım şunlar;
1-)Su seviyem cok yüksek resimde gördüğünüz gibi 1 cm lık bır meyil var sol tarafa dogru baska düzgün bir yer bulamadım suyumun bulanıklıgı ne zaman geçer
2-) su seviye mi azaltmaya kalksam örneğin yarım litre su alsam kafa motoru susuz kalıyor diger 2 bölme ağzına kadar su dolu onu nasıl hallederim
3-)Akvaryumum resimde gördüğünüz gibi onerileriniz varsa beklıyorum yardımlarınızı esirgemeyin şimdiden herkese teşekkürler.
Kullanılan Malzemeler :BUBBLE MAGUS NEW BM-C QQ
EHEIM COMPACT ON 1000 Kafa motoru (ayarlanabilir)son seviye de calısıyor suan
Hydor Koralia Nano 1600 Dalga Motoru
Refraktometre-hidrometre
100 W ISITICI
Carib sea aragonit kum 6.5k (5kg kadar döktüm)
8 kilo canlı doğal kaya
Red Sea coral pro tuz 7.5kg
Bu saatten sonra ne gibi yollar izlemem gerek ışık olayını gece mı gunduz mu nasıl calıstırmam gerek testleri ne zaman yapmaya baslamalıyım yardımcı olursanız sevinirim
Ekli dosyayı görüntüle 47360
Ekli dosyayı görüntüle 47361
Ekli dosyayı görüntüle 47362
Ekli dosyayı görüntüle 47363
Sorularım şunlar;
1-)Su seviyem cok yüksek resimde gördüğünüz gibi 1 cm lık bır meyil var sol tarafa dogru baska düzgün bir yer bulamadım suyumun bulanıklıgı ne zaman geçer
2-) su seviye mi azaltmaya kalksam örneğin yarım litre su alsam kafa motoru susuz kalıyor diger 2 bölme ağzına kadar su dolu onu nasıl hallederim
3-)Akvaryumum resimde gördüğünüz gibi onerileriniz varsa beklıyorum yardımlarınızı esirgemeyin şimdiden herkese teşekkürler.
Kullanılan Malzemeler :BUBBLE MAGUS NEW BM-C QQ
EHEIM COMPACT ON 1000 Kafa motoru (ayarlanabilir)son seviye de calısıyor suan
Hydor Koralia Nano 1600 Dalga Motoru
Refraktometre-hidrometre
100 W ISITICI
Carib sea aragonit kum 6.5k (5kg kadar döktüm)
8 kilo canlı doğal kaya
Red Sea coral pro tuz 7.5kg
Bu saatten sonra ne gibi yollar izlemem gerek ışık olayını gece mı gunduz mu nasıl calıstırmam gerek testleri ne zaman yapmaya baslamalıyım yardımcı olursanız sevinirim
Ekli dosyayı görüntüle 47360
Ekli dosyayı görüntüle 47361
Ekli dosyayı görüntüle 47362
Ekli dosyayı görüntüle 47363
Moderatör tarafında düzenlendi: