Keşfet

Ölü Kaya Temizleme

Bence çok uğraşmaya gerek yok. Bir kere kayaları kaynat veya sirkeli suda beklet. Ondan sonra sırtlan kayaları araba yıkamacıya götür. Tazzikli suyu yiyince çiçek gibi olurlar
Ben ilk önce yıkama makinesiyle yıkadım. Kapalı olan gözenekleri bile açıldı. Kalın kalsiyum birikintileri bile kopup çıktı. Tabiiki kayalar 2 aydır bahçede bekliyordu. Şimdide direkt tanka ekliycem. Tanktaki kayalar 10 kg, eklenecek kayalar 4 kg.

Kimyasallara bulaşmak bence riskli gibi; oran orantıyı tutturamazsak bu hayalimiz başlamadan bitebilir, ben söyle yaptım. 5 gün kadar çok yoğun kayatuzu dinlenmiş çeşme suyu karışımının içine kayaları ve birde akıntı motoru bıraktım. İlk seferinde ne kadar börtü böcek varsa su yüzeyine çıktı. Suyu temizleyip yeniden kayatuzu karışımı yaptım ve kayalar içinde tekrar bekledim. Bu sefer daha temizdi. İlk su resmen lağım kokusu gibiydi. Bu aşamalar bittikten sonra kayaları musluk suyuyla yıkadım ve kurumaya terkettim. Kurulduktan sonra mis gibi deniz kokusu kokmaya başladı kayalarımdan. Sonra da bir kazan ayarlayıp kayaları kazanda kaynattım. Sırada da basınçlı suyla temizlettirip artık kuruluma başlamayı istiyorum. Bu arada akvaryumun ilk temizlik için çalışmasında da Kaya tuzu kullanmak istiyorum. her ne kadar akvaryumda akvaryum silikonu olsa da içimin rahat etmesi için boşta bol Kaya tuzuyla sistemi bir gün çevirmeyi düşünüyorum. Son olarakta akvaryum sistemini durulayıp kurutup bismillah deyip kuruluma başlıyacam.
+1

O zaman soru
Daha onceki tankimda kullandigim ve yeni tank bulma surecimin uzamasi yuzunden kayalar kurudu

Bu kayalarda ola ki icinde aldigi nitrat ve fosfati kusmamasi icin RO suda her 2 gunde 1 su degistirerek 1 hafta sonra tanka alsam sorun olur mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben canli kaya alip 150 litre tankima koydum hersey cok guzel giderken akvaryumcudan powder blue aldim beyaz benekten dolayi canlilari kaybettim tanki 300 litre yaptim ayni kayalari 2 ay gunuste tamamen kuruttum oto yikamacida tertemiz olana kadar yikattim ro suda 1 ay bekletip 3 gunde su degistirerek tabiki tankima koyali 1 sene oldu herhangibi bir sikintiyla karsilasmadim

SAYMİN_25.DEN MERHABALAR

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri