Kimyasallara bulaşmak bence riskli gibi; oran orantıyı tutturamazsak bu hayalimiz başlamadan bitebilir, ben söyle yaptım. 5 gün kadar çok yoğun kayatuzu dinlenmiş çeşme suyu karışımının içine kayaları ve birde akıntı motoru bıraktım. İlk seferinde ne kadar börtü böcek varsa su yüzeyine çıktı. Suyu temizleyip yeniden kayatuzu karışımı yaptım ve kayalar içinde tekrar bekledim. Bu sefer daha temizdi. İlk su resmen lağım kokusu gibiydi. Bu aşamalar bittikten sonra kayaları musluk suyuyla yıkadım ve kurumaya terkettim. Kurulduktan sonra mis gibi deniz kokusu kokmaya başladı kayalarımdan. Sonra da bir kazan ayarlayıp kayaları kazanda kaynattım. Sırada da basınçlı suyla temizlettirip artık kuruluma başlamayı istiyorum. Bu arada akvaryumun ilk temizlik için çalışmasında da Kaya tuzu kullanmak istiyorum. her ne kadar akvaryumda akvaryum silikonu olsa da içimin rahat etmesi için boşta bol Kaya tuzuyla sistemi bir gün çevirmeyi düşünüyorum. Son olarakta akvaryum sistemini durulayıp kurutup bismillah deyip kuruluma başlıyacam.