Keşfet

Otuz.com Hakkinda

obalkan

Yeni Üye
Ad Soyad
reeftank26
Protein Skimmer almak için www.otuz.com a üye oldum ve beğendim bir ürünü sepete attım. Daha sonra bazı sorularıma cevap almak üzere adı geçen internet sitesini aradım ancam çıkan band kaydı sürekli beni mail yolu ile iletişime sevk ediyordu. Bende aşağıdaki maili gönderdim.

bubblemagus nac qq almak istiyorum. sizinle telefon yoluyla irtibay kurmaya çalıştım ancak ulaşamadım. açıkça söylemeliyimki bu durum beni endişelendirdi. Sizinle telefon yolu ile irtibat kuruncaya kadar alışverişi gerçekleştirmeyeceğim.

Siteden bana hiçbir şekilde telefon ile ulaşılmadı ve aşağıdaki cevap geldi. TÜM FORUM TAKİPÇİLERİNİN TAKDİRİNE SUNUYORUM

Sayın Özden,

Lütfen ürünü Siz güvendiğiniz yerden alınız,

Bize güvenmeyen Müşterilere diyecek bir şeyimiz Yoktur..

Moderatör tarafında düzenlendi:
otuz.com'dan bende alışveriş yaparım sorun yaşamadım bir sorun olunca da mutlaka dönüş yapıp kendileri arıyorlar budur şudur diye. yazdığım maillerede cevap vermedikleri veya sorunumu çözmedikleri olmadı hiç. bence güvenle alışveriş yapabilirsiniz. sadece dikkat etmeniz gereken aldığınız ürünün stokta olup olmadığını kontrol etmeniz. bunun dışında alacağınız ürünlerle ilgili bilgi almak isterseniz buradan bizlerede yazabilirsiniz, ürünlerin sitelerindende inceleyebilirsiniz.

İlk defa alışveriş yaptığınız bir site ve sorgusuz sualsiz dönüş yapmadığınıza göre 

kesin sahtekarsınız diye ithamda bulunmuşsunuz. Bu adamlar Türkiye'nin her yerine

kargo ile satış yapıyorlar. Gün içerisinde yoğun olamazlar mı? Biraz daha olumlu

yaklaşmış olsanız(örn. telefonlarınızda bir sorun mu var ulaşamıyorum gibi) alacağınız

cevap çok daha farklı olurdu emin olun. 

Bende bir çok defa alış veriş yaptım o siteden ve hiç bir sorun yaşamadım.

Bu siteden ben de alışveriş yaptım epey, güvenilirliği konusunda bir şüphe yok. Ama burada bahsedilen konu firmanın garip cevabı. Kaldı ki, forumda daha önce de bu firmada benzer davranışla karşılaştığını söyleyen kişiler olmuştu. Bilgi almak isteyen müşteriye verilecek cevap bu şekilde olmaz.

---

Ek olarak belirteyim, benzer şikayetler dile getirilmeye başladığından beri de oradan alışveriş yapmıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
alışveriiş hızları vs iyi olabilir. müşteri memnuniyeti "0" 

benden mal almayanın allah belasını versin der gibi tavırları var.

bana da sizin kaydınızı siliyoruz bir daha bizden alış veriş yapmayın gibi bir cevap yazdılar. aynı saçma üslup ile.

homeoffice mi çalışıyorlar, ek iş olarak bunu mu yapıyorlar anlamadım. bir işletme neden telefon numarası vermez ki?

Bir kere alış veriş yaptım -arkadaşın dediği gibi hiç kimseye ulaşamadım- bir daha da yapmam. Hakan ve Nebi beye de katılıyorum.

Ben de bu siteden alışveriş yaptım yıllarca. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. İlk gelen cevap bence de biraz itici. Benzer birşeyi İstanbul Ekstrem ile yaşadım. Ben de direkt soğudum. Ticarette olabilen şeyler. 

Benzer bir tavrı yıllar önce bana da göstermişlerdi.

Çok yakın bir zamanda canlı kum aldım , evim otuz.com dükkanına 2 saat uzaklıkta stokta var diye gözükse de mail attım 3 adet alacağım için . Mailde mağazamızda istediğiniz adette mevcuttur diye yazdılar gidip aldım bende . Dükkandaki adamla maili yazan kişi sanırsam farklıydı

Karşındaki bir müşteri, ekmek getiricisi. Müşteri icin onemli olan nasıl ve ne sekilde konuşmasını bilmesi, nekadar iş yapması degil. Koskoca holdinglerde telefon varken sen küçük esnaf olarak ticaret yaptığın yere telefon koymaman cok garip.

En alttan yukarıya doğru yazışmaları okuyun...

18 Eyl 2013 tarihinde 11:35 saatinde, Otuz.com Müşteri Hizmetleri şunları yazdı:

Sayın İlker bey,

Önclikle bu uslup ile ticaretimiz devam edecekse sizinde belirttiğiniz gibi etmesin zaten.

Karşınızdakinede size nasıl davranılmasını istiyor iseniz o şekilde yazılar yazınız.

Ödemeniz akşam 18:20 de yollanmışınız dolayısı ile kargonuzun dün çıkması imkansız.

Bankalarda dolayısı ile kontrol edilmiyor.

Bankalar belirli saat aralıkları ile kontrol edililerek işleme alınmaktadır.

Ayrıca i,şlemlerinizin hızlanması için havale bildirim formuda doldurabilirsiniz.

Umarız bilgile sizin için yeterlidir.

Bize ücretinizi İade edeceğimiz bir hesap numarası yollarsanız

Ücretiniz hesabımızda fazla beklemeden size geri yollayalım.

Saygılarımızla,

=====================

Otuz.com Müşteri Hizmetleri

Eyüp Sultan Bulvarı No: 70 / B-C

Eyüp - İSTANBUL

E-mail : otuz@otuz.com

: İLKER KUYUMCU [mailto:ilkerkuyumcu@gmail.com] On Behalf Of İlker Kuyumcu

Sent: Wednesday, September 18, 2013 11:09 AM

To: Otuz �� ve D�� Tic. Ltd. �ti.

Subject: Re: Sipari� G�ncellendi

Ödemeyi dün yaptım anında hesabınıza geçti ne ödemesi bekliyorsunuz anlamadım dekont bende var sizden ilk alışverişim böyle problemle başlıyor,telefonları açmıyorsunuz...

iPhone'umdan gönderildi

18 Eyl 2013 tarihinde 09:09 saatinde, "Otuz �� ve D�� Tic. Ltd. �ti." şunları yazdı:

Otuz.com

------------------------------------------------------

Sipariş Numarası: 1177764360

Detaylı Fatura:

Sipariş Tarihi: 09 Tuesday September, 2013

Siparişiniz hakkındaki görüşler

Sipariş durumunuz belirtilen duruma güncellendi.

Sipariş Durumu: Sipariş ödeme için bekletiliyor

Ben 17 yıldır perakende sektöründeyim binlerce saat eğitim ve toplantıya katıldım.

Bunların tek bir amacı vardı kafamıza 'Müşteri Veliniğmetimdir' i kazımak..

Eticarette telefonla destek vermemek normalleşti artık ama kullanılan üslup rezalet. Eskiden 2-3 firma varken alıştırmışlar bu muameleye şimdi kimse gıkını çıkartmadığı gibi bir de firmaları haklı görüyorlar. 

Bahsi geçen firma yılların firması. Fiyatlarıda uygun bulurdum hep ama nedense alışveriş yapma imkanım hiç olmadı. Ama gördüm ki iyi ki de olmamış.

Verdikleri cevaplar rezalet. Kamu firması bile böyle cevaplar vermez. Kaldı ki özel bi firma. Muhtemelen maile cevapları patron yazıyordur. Yoksa bi elemanın bunları yazmaya cesareti olabileceğini sanmıyorum. Eleman yazıyorsa şayet patrona "beni işten tazminatsız olarak at" demek istiyor olabilir :)

Böylesi rezaleti ilk kez duyuyorum, garip valla...

Bence bu adam tek başına yapıyor bu işi. Tuzu kuru hobi olarak yapıyor.

Malum yurdum insanının hobi anlayışı farklı :)

By Nebi

Ne olursa olsun, ne kadar güvenilir bir alışveriş sitesi olursa olsun müşteriye verilen cevap kesinlikle bu olmamalı. Tok satıcı yapısıyla hareket edilmiş gibi. İnsanın "kapısına iki beyzbol sopalı kişinin gelip  dövmediğine" şükredesi gelmiyor değil.

Konu görüntüleyen kullanıcılar