Keşfet

Otuz.com Hakkinda

otuz.com sitesinden alışveriş yapınca ve eğer çok aceleniz yoksa genelde 1-2 gün bekleyip mail vb. göndermezseniz ürün geliyor. Ben bir defa dükkanlarına gittim, bir daha da gitmem; dükkanda aynen yukarıda yazıldığı gibi insana çok kötü davranıyorlar...

Online satış zamanında yaptığım bir iş, büyüklerden bir tüketici elektroniği markasının online ekibinde çalıştım, cevap verilmeyen hiç bir müşteri yoktu, anında tam bilgi veriliyordu...

Müşteri ürünü yanlış seçmiş, müşteri olmayan ürünü sipariş etmiş, ödemesi gerçekleşmemiş, adresini yanlış girmiş, hepsi için müşteri aranıp siparişin düzeltilmesi veya vaz geçmesi durumunda iptali, daha farklı ürün için bilgi verilmesi, adres vs düzeltmesi, kargo bilgilendirmesi,ödeme tamamlanması , hepsi için anında temasa geçiliyordu...Ürün çeşidi 1500000 kalem idi ben çalıştığım dönem...

Kargoda kırık, arızalı ürün , bu gibi olaylarda bile arızalı ürün müşteri tarafından daha iade edilmeden yenisi yola çıkıyordu...

Biz böyle çalışıyorduk, soru ve yerinden teslim almak isteyenler için de özel depo sitemi ve call center kurmuştuk...

Müşteri kendisi agresif veya konu hakkında bilgisiz olsa bile bizimle mutlu çalışıyordu...

Ben bu işi yaparken meşhur bir siteden (bu sektörün en büyüğü) malzeme aldım, yok tedarik süreci, yok kargo başlama süreci, yok kargoda sıkıntı olmuşlar, yok telefonda danışmana ulaşamamak gibi bir süreç yaşadım ve yemin ettim, bir firma ne kadar büyük olursa olsun kullanıcı dostu bir sistemi yoksa yalandır, hikayedir stoksuz iş yapıyordur siparişi toplayıp malı bulup bu şartlarla çalışmayı kabul edenlerle çalışıyordur, ben kabul etmiyorum, karşımda adam görmek isterim, firma görmek isterim, gerçek stok görmek isterim, elin stoğuyla gerdeğe giren siteyle işim olmaz (bunu başlıktaki firma için yazmıyorum, sektörde çok var böyle kof site)

Firma ufak olsun butik olsun bana hizmet versin, büyük olup beni affedersin eşek yerine koymasın...

Bugün dünyada mal mı yok? Çin'den bile online alışveriş yapabiliyoruz, bilmem ne . Com a mı kaldık ? Demez mi müşteri , Kasımpaşa demez mi ?

Ben derim mesela :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
bende hiç bir sorun yaşamadım

Bende şimdiye kadar bir sorun yaşamadım fakat kullanılan üslup hakikaten bir esnaf ve ticarethaneyi temsilen çok kötü ve sinir bozucu. sırf bu yüzden bulunduğum şehirde bilerek alış veriş yapmadığım yerler var. Esnafın veya ticarethane için müşteri kral konumundadır. Bu su götürmez bir gerçektir. Hemen olmasa da zamanla artan bir azalan ciro kaybı yaşayacaklardır.

Ne olursa olsun müşteri her zaman haklıdır. Müşteri ile böyle konuşulmaz yıllarca seçkin mağazalarda satış danışmanlığı yaptım böyle bir konuşma tarzını hiçbir derste görmedim.

Sorun bende mi, çok mu kibar alışveriş yapıyorum acaba demiştim ama sorun bende değilmiş meğer :) İlk akvaryum malzemelerimi bizzat gidip dükkanlarından almıştım. İlk ve son alışverişim olmuştu zaten. Kusura bakmayın ama bir lira yetmiş beş kuruş para verdiğimiz minibüste bile daha çok saygı görüyoruz.

Bende arasıra mecbur kalmamaya çalışrak yapıyorum

İlk tankımı(tatalısu) kuararken kum ve ıvırzıvır almıstım kargo ya gıttım almaya ınce kumu cuvala koymuslar dolayısıyla kumun yarısı dökulmuştu mail attım bi dövmedikleri kaldı her mail ime karşılık azar yedim inanamadm bidahada alışveriş mecbur kalmadıkca yapmam ya sinir hastası yada şekeri falan olan biri anlamad m

Daha önce bende sorun yaşadım. Artık alışveriş yapmıyorm.

Bizde böyle işine gelen alışveriş yapar gelmeyen yapmaz mantığı ile çalıştıklarını düşünüyorum.

Az önce bir mail aldım kendilerinden, o zaman hatırladım firmayı. Acaba şikayet var mı haklarında diye bakınca da bu mesajı gördüm. Yıllar önce kendileriyle mail yoluyla benzer bir şekilde tartışmıştım ve kesinlikle alışveriş yapmam diye karar almıştım. Ne kadar haklı oldugumu görüyorum. Fakat görünen o ki onların müşteriye ihtiyacı var. Var ki mail atıyorlar.

Müşteriye gereken özeni göstermeyen firmalardan alışveriş yapmazsak bu tarz konularla da muhatap olmayız.

adam tam bir ters tepki yapmış  :55ac42df692dd_EmojiSmiley-16:   

Arada konulari boyle hortlatmak lazim kinyeni baslayanlar ona gore hareket etsin

Stoklarında 1 adet gözüken bi ürün satın alacaktım. Gerçekten fiziksel olarak olup olmadığını öğrenmek için aradım ve çok kolay ulaştım. 5 dk. içinde bakıp döndüler ve bende gönül rahatlığıyla siparişimi geçtim. Bir gün sonra kargo bana ulaştı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tatli su ile ugrastigim donemlerde 2006-2015 araliginda binlerce liralik bu siteden alisveris yaptim her seferinde kutu icine ekstradan hediye birseyler bile koyarlardi...

Bu konuyu gorunce cok garipsedim
Biraz da sans isi mi desek bilemiyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar