Online satış zamanında yaptığım bir iş, büyüklerden bir tüketici elektroniği markasının online ekibinde çalıştım, cevap verilmeyen hiç bir müşteri yoktu, anında tam bilgi veriliyordu...
Müşteri ürünü yanlış seçmiş, müşteri olmayan ürünü sipariş etmiş, ödemesi gerçekleşmemiş, adresini yanlış girmiş, hepsi için müşteri aranıp siparişin düzeltilmesi veya vaz geçmesi durumunda iptali, daha farklı ürün için bilgi verilmesi, adres vs düzeltmesi, kargo bilgilendirmesi,ödeme tamamlanması , hepsi için anında temasa geçiliyordu...Ürün çeşidi 1500000 kalem idi ben çalıştığım dönem...
Kargoda kırık, arızalı ürün , bu gibi olaylarda bile arızalı ürün müşteri tarafından daha iade edilmeden yenisi yola çıkıyordu...
Biz böyle çalışıyorduk, soru ve yerinden teslim almak isteyenler için de özel depo sitemi ve call center kurmuştuk...
Müşteri kendisi agresif veya konu hakkında bilgisiz olsa bile bizimle mutlu çalışıyordu...
Ben bu işi yaparken meşhur bir siteden (bu sektörün en büyüğü) malzeme aldım, yok tedarik süreci, yok kargo başlama süreci, yok kargoda sıkıntı olmuşlar, yok telefonda danışmana ulaşamamak gibi bir süreç yaşadım ve yemin ettim, bir firma ne kadar büyük olursa olsun kullanıcı dostu bir sistemi yoksa yalandır, hikayedir stoksuz iş yapıyordur siparişi toplayıp malı bulup bu şartlarla çalışmayı kabul edenlerle çalışıyordur, ben kabul etmiyorum, karşımda adam görmek isterim, firma görmek isterim, gerçek stok görmek isterim, elin stoğuyla gerdeğe giren siteyle işim olmaz (bunu başlıktaki firma için yazmıyorum, sektörde çok var böyle kof site)
Firma ufak olsun butik olsun bana hizmet versin, büyük olup beni affedersin eşek yerine koymasın...
Bugün dünyada mal mı yok? Çin'den bile online alışveriş yapabiliyoruz, bilmem ne . Com a mı kaldık ? Demez mi müşteri , Kasımpaşa demez mi ?
Ben derim mesela