Keşfet

Palyaço Balığı Siyah Lekeler

bayram11

Üye
Ad Soyad
bayram
Uzun bir aradan sonra sitemiz yine aktif emeği geçenlere teşekkür ederim

İlk konum yazım sorayım

Hobici den aldığım ve 1 ayda bende olan palyaço balığım büyük olanda siyah lekeler başladı bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum

Merhaba siyah nokta hastalığı parazitlerden oluşan bi hastalık beyaz benek gibi ama daha kolay ve hafif atlatılıyor bana kalırsa karışmayın stresten uzak tutup iyi besleyin kendiliğinden geçer çok çok aşırı çoğalıp balığın solunum sistemine doğru ilerlerse tatlı su banyosu yaptırın balığa

Gökhan yabancı sitelerde sordum anemon eklemiştim akvaryuma ve zoa var hasatlık değil de leke şeklinde anemona girdiğini görmedim gündüz işteyim ona ve zoa sürtünmeden dolayı olabilirmiş , bir arkadaş yazmış onda da aynı şekilde olmuş 3ay içinde geçmiş balıklar sağlıklı yem yemede sıkıntı yok müdahale etmeyeceğim

gelişimleri buradan paylaşırım resimli olarak sunmaya çalışacağım

İlk konum yazım sorayım

Hobici den aldığım ve 1 ayda bende olan palyaço balığım büyük olanda siyah lekeler başladı bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa yardımlarınızı bekliyorum
Genellikle mercanlara sürünmesi sonucu oluşan konular barındırır.
Yine siyahlık leke büyüklüğüne göre glad döneminde kızısma dişi tarafından olursa sırt bölgesinde gözlemlemlenir.
Protein oranlı dietler bile etki edebilir. Bunlar olumlu olanlari.
Olumsuzluk yönü noktalar siyah şeklinde ve kadife şeklinde olursa sorun teşkil eder. Resmi varsa atarsanız daha doğru sonuç olacaktır.

Genellikle mercanlara sürünmesi sonucu oluşan konular barındırır.
Yine siyahlık leke büyüklüğüne göre glad döneminde kızısma dişi tarafından olursa sırt bölgesinde gözlemlemlenir.
Protein oranlı dietler bile etki edebilir. Bunlar olumlu olanlari.
Olumsuzluk yönü noktalar siyah şeklinde ve kadife şeklinde olursa sorun teşkil eder. Resmi varsa atarsanız daha doğru sonuç olacaktır.
nokta şeklinde değil ufak ufak lekeler dediğin gibi sırt yan bölgesinde büyük olanda var ,küçük olanda sıkıntı yok resimleri çekebilirsem atacağım Teşekkür ederim

Yinede resim önemlidir. Tahminler sadece varsayimdan ibarettir.
nokta şeklinde değil ufak ufak lekeler dediğin gibi sırt yan bölgesinde büyük olanda var ,küçük olanda sıkıntı yok resimleri çekebilirsem atacağım Teşekkür ederim

İlk konum yazım sorayım

Merhaba aynı sorunu ben de her palyaço balı da yaşadım stresten oluşabiliyor genellikle yem yemelerine herhangi bir sorun olmazsa bağışıklık sistemi zayıflamadığı sürece hiçbir sıkıntı olmaz birkaç ay içerisinde kendiliğinden geçmiş olacak sizde göreceksiniz akvaryumda herhangi strese sokacak ya da yem yemesini bir sorun yoksa hiçbir sorun olmaz

Konu görüntüleyen kullanıcılar