Keşfet

Palytoxin

paylaşım için teşekkürler, yararlı oldu

bu zamanakadar çok fıraklama yaptım fakat bu gibi olaylara hiç dikkat etmemiştim çok teşekkürler mehmet bey ,her canlının bir savunma mekanizması vardır fakat bu canlılarda bukadar sinsi olabilecegini tahmin etmezdim tekrar bilgileer için teşekkürler

Zoa fraglarını ben Metin ÖZER isimli arkadaştan almıştım. Kendisi zoaları çıplak elleriyle yapıştırdığını, bunları ihmal ettiğini, çıplak elle tuttğunu, fragladığını çoğu zaman eldiven takmadığını ama benim ona uymamam gerektiğini telefonda söylemişti ve eldiven kullan demişti. Bu arada koyu kıvamlı japon yapıştırıcı ile yapıştırmam gerektiğini de söylemişti. Ancak işin bu kadar ciddi ve teferruatlı olduğunu sizden öğrendim. Bu arada Metin arkadaşımızdan da burada özür diliyorum. Kendisi bana bu zoaları yollamakla kalmamış o da gerekli ikazı yapmıştı yukarıda yazdığım gibi. Ancak ilk mesajımda her ne kadar ben bu konuda kesinlikle onu itham etmeyi aklımdan bile geçirmesemde ondan ve ikazından bahsetmediğim için sanki benim ona sitem ettiğim anlamını çıkarmiş ve sanki beni ateşe atmış gibi bir düşünceye kapılmış. Kesinlikle böyle bir şey yoktur ve benim bu kadar alerjik bir bünyeye sahip birisi olarak yaptığım hata kendime aittir. Metin arkadaşımız benim bünyemin alerjik olduğunu bile bilmeden beni bu konuda uyarmıştır. Kendisine de buradan tekrar teşekkür ederim.

Evet ben de Metin ve Özdemir'de görmüştüm bu şekilde fragladıklarını. Zaten kendileri de belirttiler burada. Ama tıp literatüründe Metin Özer = palytoxin bağışıklığı diye geçiyor zaten :D

Ama artık eldivenim var ve ellerim kaşınmıyor :)

Palytoxin ile ilgili araştırma yaparken aşağıdaki linkte anatoxinler ile ilgili bir bilgi buldum...

Kısaca CYANOBACTERIA tarafından üretiliyorlar ve özellikle memeliler üzerinde etkililer. Bütün anatoxinler ölümcül ve toxin silahi olarak askeri potansiyeli çok yüksek. vs. vs.

İnşallah bir gün Resif Akvaryumları potansiyelinden dolayı yasaklanmaz... :eek:

Anatoxins

Anatoxins are toxins produced by cyanobacteria. Three common anatoxins have been described: (1) anatoxin-a and (2) homoanatoxin-a are secondary amines and (3) anatoxin-a(s) is a phosphate ester of a cyclic N-hydroxyguanine structure. The chemical structures of these anatoxins are given in Fig. 1. Anatoxin-a and homoanatoxin-a are postsynaptic depolarizing neuromuscular blocking agents [1] that bind strongly to the nicotinic acetylcholine receptor [2]. These compounds are potent neurotoxins which cause rapid death in mammals by respiratory arrest (the mouse LD50 is approximately 250 µg/kg (microgram/kg) i.p. [3]). Anatoxin-a(s) is even more potent towards mice (LD50 20-40 µg/kg) and is a cholinesterase inhibitor [4,5]. Unlike anatoxin-a, anatoxin-a(s) induces hypersalivation in mammals, as well as other symptoms more typical of neurotoxicity such as diarrhea, shaking and nasal mucus discharge [6]. All anatoxins are deadly and their military potential as a toxin weapon is very high. They are thermally labile and may be inactivated by heat. These toxins can enter the body by ingestion, injection, inhalation and through abraded skin.

Aydınlatıcı paylaşım için teşekkürler, bu kadar ciddi bir sorun olacağını tahmin edemezdim doğrusu.

Mehmet bey emeğinize sağlık güzel bir paylaşım bir dalgıç olarak bu tür hayvanlardan çıkan jelimsi sıvıların zehirli olabileceğini düşünüyordum fakat bu kadarını düşünmemiştim, teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinize sağlık

hiç haberim yoktu böyle bir olaydan

Mehmet emeğine sağlık. Konuda adı geçen şahıslardan biri benim. Sürekli ellerim şişiyordu , Pazar günü Mehmet 'de gördükten sonra dün gaza gelip eldiven aldım. Ve akşam başladım zoa kesmeye. Süperdi, hiç kaşınmadım.
Tekrar sağol Mehmet.
Dikkat etmek lazım, Sürekli kullanılmalı.

Mehmet emeğine sağlık. Konuda adı geçen şahıslardan biri benim. Sürekli ellerim şişiyordu , Pazar günü Mehmet 'de gördükten sonra dün gaza gelip eldiven aldım. Ve akşam başladım zoa kesmeye. Süperdi, hiç kaşınmadım.
Tekrar sağol Mehmet.
Dikkat etmek lazım, Sürekli kullanılmalı.

:rolleyes:

Bir arkadaştan aldığım zoa grubu yolda taşından düşmüş ve dağılmıştı. Tek tek elimle topladım ve bison yapıştırıcı ile çıplak elimle sıkıştırarak tek tek kayaya yapıştırdım. Bünyem inanılmaz alerjik ve bu hazır tuzlar bile alerji yapıyor. Mecburiyetten HW tuz kullanıyorum canlılar açısından değil kendi sağlığım açısından ve test ettiğim 5-6 tuzdan bana alerji yapmayan tek tuz. Ateşle oynamışım ve farkında değilim. Acemi şansından olsa gerek herhangi bir sorun yaşamadım ancak ciddi bir problemle de karşılaşabileceğimi yazınızdan öğrendim teşekkür ederim.

Bende aldım koçtaştan 100 tane var içinde 7.60 tl gibi bir fiyatı var.

Sabit bir başlık yapılabilir, bence bu konu önemli.

Bizleri aydınlattığınız için teşekkürler Mehmet bey. Eminim benim gibi böyle birşeyden haberi olmayan bir çok kişi vardı. Bu faydalı ve koruyucu bilgilerin devamını merakla bekliyorum. Saygılar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar