Keşfet

PH yükseltici neden yükseltmez ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba. 

Tankimda pH 7.6 olması üzerine. PH yükseltici aldım. 

Microbe lift pH increase diye bir ürün. 

Uzerindeki talimatlara göre veriyorum. Günlük maks dozu yazmışlar. Bu şekilde 8.2 olması gerekiyor. Ve kullanınca gerçekten yaklaşıyor da , fakat sorun su. Obur sabaha yine çok düşmüş oluyor. Mesela dün 8.15 oldu. Bu sabah yine 7.7-7.8 civarı okuyorum. Bunun sebebi nedir acaba ? 

Kullanan var mi ? 

Bu arada daha ilk gün ilk kez uyguluyorum. 

Not: pH 7.6 olması balıklar üzerinde etki yapar mi ölümcül müdür ? 

Tesekkurler :)  

şu tanka hiç müdahale etmesen herşey güzel olacak aslında ama illa kurcalıyorsun... Bir unutsan döndüğünde kendin de şaşıracaksın nasıl herşeyin yolunda gittiğine ;)

ama ben oynayıp oynayıp bozup tekrar yapacağım bunu seviyorum diyeceksen o başka tabi, sonuçta hobi, zevkler değişken...

20 yıldır bu balık hobisindeyim 3 senedir de tuzlu su hobisindeyim bir kere bile hiç bir tankım da ph ölçmedim her şey yolunda çok şükür  :)  bu kadar uğraşırsan o kadar dert gelir başına :(   kh mg ca ısı tuzlukuk bu ana etkenleri kontrol altında stabil tut yaslan geriye keyfine bak :)  

Balık ölümü oldu. Aldığım yer dahil araştırma yaptım. 7.6 nin çok dusuk olduğunu bu sebeple olduğunu söyledi. 8.1-8.5 arası olması gerekiyor. 

Bu nedenle pH giriyorum bunun dışında başka birşey Yok ? 

Haftalik %10 su değişimiyle devam ediyorum sadece suan 

ek : mg ve ca testim Yok. Haftalık su değişimiyle onlar dengede kalır diye tercih etmiyordum :)  

bu arasa kh 11.5 

reef crystals. 

Cok dert etmemek en iyisi ama elde veri var ve kendi kılavuzuna göre olmaması gereken değerlerde :)  

su forumda 10 kisiden 7 hatta 8 kisinin 7.6-7.7 dir buna bende dahilim . bu yüzden balık olumu oldugunu hiç sanmıyorum baligim hiç ölmedi baska yerde ara sikintiyi bence 

ilk zamanlar buna bende takmiştim inat etmiştim hayır 8.2 -8.3 olcak diye ama hiç  ph buffer kullanmadım. hep 7.6-7.7 oluyor nedense sebebini bende anlamadım o zamanda banada çok onemli degil demislerdi 

su forumda 10 kisiden 7 hatta 8 kisinin 7.6-7.7 dir buna bende dahilim . bu yüzden balık olumu oldugunu hiç sanmıyorum baligim hiç ölmedi baska yerde ara sikintiyi bence 

ilk zamanlar buna bende takmiştim inat etmiştim hayır 8.2 -8.3 olcak diye ama hiç  ph buffer kullanmadım. hep 7.6-7.7 oluyor nedense sebebini bende anlamadım o zamanda banada çok onemli degil demislerdi 
Allah allah bende ne kadar insana sorsam çok dusuk dediler. Peki sizde yasamayan birşey oldu mu hiç. Mesela conchlarin buna hassas olabileceği söyleniyor. 

6 tane conch 3 tane t.snail var ve hiç ölen olmadı.balikta kaybetmedim ve hep canlılarım saglikli

nedendir anlamıyorum ve cevabinida bulamadım bir yerde sistem kendi kendini otomatik olarak 7.6-7.7 getiriyor.ilk kurduğumda 8.2 -8.3 tu sonradan düşmüş.genel olarakta bu arada 8.2-.83 diye hep okudum ben 8.5 e denk gelmedim.

su bir gercek sürekli oynatmaktansa asabi yukarı diye bırak 7.6 da kalsın emin ol daha saglikli olur. balıklar sıcaklık tuzluluktan daha çok ph etkileniyor.

sen butun testlerini yaptın hepsi normal birtek ph mi düşük /?

Odayı bol bol havalandirip birkac gun sonra tekrar ölçüm yapmayı denermisiniz.. Muhtemelen yükselecek

yaptım sumpi havalandırdım odaya havalandırdım ewde fırtınalar koparttım suyun yüzeyini kayıtlara vurdura vurdura  dalgalandırdım gene düzelmedi  :)  

Balık ölümü oldu. Aldığım yer dahil araştırma yaptım. 7.6 nin çok dusuk olduğunu bu sebeple olduğunu söyledi. 8.1-8.5 arası olması gerekiyor. 

Bu nedenle pH giriyorum bunun dışında başka birşey Yok ? 

Haftalik %10 su değişimiyle devam ediyorum sadece suan 

ek : mg ve ca testim Yok. Haftalık su değişimiyle onlar dengede kalır diye tercih etmiyordum :)  

bu arasa kh 11.5 

reef crystals. 

Cok dert etmemek en iyisi ama elde veri var ve kendi kılavuzuna göre olmaması gereken değerlerde :)  
Kh yi 7 8 arasi tutar isen daha iyi olacaktir 

Kh yi 7 8 arasi tutar isen daha iyi olacaktir 
Ne yazıkki reef crystals bu değere cekiyor. 

Bu arada yanılmıyorsam sizin de conch yaşamıyordu. Tüm canlilar  yaşasa bile bunların hassas olduğu soyleniyor pH değerlerine. Acaba ölçüm yaptınız mi ? 

Zaten bu pH ısı bi garip ya. Önce yükselt sonra sabitleyici kullan falan. Sanırım önce 8.4 yapıp sonra başka bir ürün kullanmam gerekecek. Buda zor bir iş. Bilmiyorum havasından suyundan mi 7.6 veriyor. 

Ama gece 1-2 de 8.2 alıyorum. 

Ne oluyorsa sabah kalkınca kesin 7 kusurlere gelmiş oluyor ... 

Işıklar kapaliyken duşer aniden de yukselmez sabitlemek istiyorsan ph buffer surekli dozlamak zorunda kalirsin buda seni yorar.takma bu kadar birak oldugu yerde kalsin .

Sen cynoyu bitirdin mi?en son aldigin conchlar yaşiyormu ?

Cyano bitti gibi oldu. Fakat 2 hafta civarı kullandım ilacı. Daha sonra percula öldü  danışınca pH azalmıştır hem ilaçtan hemde genel olarak falan dediler. 

Hayie conch nedense suana kadar hiç yaşamadı bende hobi hayatım boyunca ... 

anlamadim ithal diye yerliler mi satılıyor piyasada. 

Simdi balık Yok akvaryumda sistem çalışıyor. 

%20 su değişimi yapıp 

bulabilirsem bakterisi podu olan canlı Kaya ekleyip beklemek istiyorum. 

Genel olarak hızlı bi yosunlaşma var. 

Mercan hiç koymadim 2 aydır Yaşar mi bilemiyorum. Conch yaşanmazken ondan da umudum yok :)  

test değerleri 

amonyak 0 

nitrit 0 

nitrat 5 

fosfat ( tarihi geçmiş test 0 okuyor. ) 

tuzlukuk 1022-23 

kh 11.5 

aritma tds 0 

aydinlatma. 

X30 ( kendim t5 eklemesi yaptım. Fakat cyano ile mücadele ederken onu kapattım. ) 

x30 da %90 mavi ve royaller  ağırlıkta 

Moderatör tarafında düzenlendi:
suda ki hızlı yosunlaşma bence fosfat ile alakalı fosfati bir baskasinada ölçtür yada baska güzel bir marka al . yerli conch ve snailler öluyor bende snail sayamiycagin kadar çok vardi sadece 1 tanesi adaptasyon saglayabildi. 

kayalarını kurulum yapmadan önce nereden temin ettin bu çok onemli .kullanilmis bir akvaryumdan mi aldin akvaryuma koymadan önce ne yaptın bunlardan biraz bahsedermisin 

yosunlasmanin ikinci temelide kayaların yanlış kürlenme ve aritilma asamasi .bir baska akvaryumdan cikan kayayı egerki yıkayıp kuruttuysan bu hayatında yapacağın en büyük hata olur.

sana söyledim antibiyotik kullan uğraşma baska ilaçlarla baligin daha saglikli olurdu hatta :)  bndeki palyaçodan da mantar vardi önceki kullandigimda mantarlarda yok etmişti .

evet bende her şey yaşıyor conchlar yaşamıyor ama yazın ölüyorlar yerli oldukları için ben sıcaklıklara bağlıyorum olayı :)  4 5 aydır conch almadım şuan için gerekte görmüyorum olmasa da olur :)  ama ben bir kez meraktan ph ölçtüğümde 8 civarıydı bu öçlmem de geçen sene filandı ondan sonra yapmadım bakmadım hiç :)  

yerliler dayanmıyor ya ölüyorlar sıcaktan çok uğraşarak alistirma yapıp denemek lazım belki o zaman olur .o da 10 tanede belki 2 3 tane .gokhan ph metren varsa ölçüp soylermisin içi rahatlasın :)   berk conchlari nerden alıyorsun ?

ben Tutku akvaryumdan aldim conch ve t.snailleri yerli degil ! hiç ölen olmadı bir de burdan dene istersen 

Kayalar kurumuş Kaya değil. 

Hızlı yosunlaşma derken , dokunulmamış yer 4-5 günde cook açık yeşil oluyor. Yanı döngü var anlamında Soypedim. Kayaların eski hayatını bilmiyorum :)  

ama burda sinir olduğum olay , kumlarİn renk değiştirmesi  camlar umrumda dehil silinir ama temizlik ekibi olmadığı icin kumda yosun sinir ediyor  

suanda benim ihtiyacım olan şey canlı podu bakterisi tube wormu mushroomlari falan olan yaşayan kayalar. Bunları koyup bekliycem ama sanirum bulmam zor olacak. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Anladım .ışıklarda duzensizlik var mi ? Suresi duzensiz yanmasi .cunku bunu biryerde okudum kendmde şahit oldum timepriz bozuldugunda diatom bittiginde butun yesillenme de bitmisti temizlendikten sonra olusmuyordu sonra ışık duzensizliginden diatom gene baslar gibi oldu timerı duzeltince diatoma girmeside duzeldi.

Ondan soruyorum 

Anladım .ışıklarda duzensizlik var mi ? Suresi duzensiz yanmasi .cunku bunu biryerde okudum kendmde şahit oldum timepriz bozuldugunda diatom bittiginde butun yesillenme de bitmisti temizlendikten sonra olusmuyordu sonra ışık duzensizliginden diatom gene baslar gibi oldu timerı duzeltince diatoma girmeside duzeldi.

Ondan soruyorum 
cyano remove kullanırken kapattım zaten mercan olmadığı için. şuanda da x30 zaten kendi programlamasıyla gün simülasyonunda kullanılıyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar