Keşfet

PH yükseltici neden yükseltmez ?

bence bak 70 LT zaten  akvaryumun 3 kova su yapar hazırla güzel suyunu sadece kumunu değiştir kayalarinida dezenfekte ederek temizle sıfırdan temiz bir akvaryum kur diatom sonrasida conch T.snailini koy temiz bir akvaryum kur . benim su degisimim sadece 60 lt :)  bnde 70 lt akvaryum olsa birşey olmasın diye yanımda ise gotururdum  :)  conchlarida tavsiyem ordan aldigim ve birşey olmadıgı icin soyluyorum istanbuldan tutku akvaryumdan al tanesi ;4 TL T.snail :15 TL

su degisimi disinda da birşey yapma ben inanıyorum super bir akvaryum olur :)  toplasan 1 haftan alır kaya dezenfekten olacağı icin .ama kayalari dezenfekte etmezsen sıfırdan kurmanın hiçbir anlamı olmaz 

benim naçizane   fikrim bu :)  

bence bak 70 LT zaten  akvaryumun 3 kova su yapar hazırla güzel suyunu sadece kumunu değiştir kayalarinida dezenfekte ederek temizle sıfırdan temiz bir akvaryum kur diatom sonrasida conch T.snailini koy temiz bir akvaryum kur . benim su degisimim sadece 60 lt :)  bnde 70 lt akvaryum olsa birşey olmasın diye yanımda ise gotururdum  :)  conchlarida tavsiyem ordan aldigim ve birşey olmadıgı icin soyluyorum istanbuldan tutku akvaryumdan al tanesi ;4 TL T.snail :15 TL

su degisimi disinda da birşey yapma ben inanıyorum super bir akvaryum olur :)  toplasan 1 haftan alır kaya dezenfekten olacağı icin .ama kayalari dezenfekte etmezsen sıfırdan kurmanın hiçbir anlamı olmaz 

benim naçizane   fikrim bu :)  
aslında ben anlattığınızın birebir aynısını yaptım :)  2 ay öncesinde. Ama kullandığım su oturmuş bir tankım su değişimi suyuydu. Fakat bana verirken dip çekimi yapmış olabilir ki, sorun bu. Kayalar da eski tanktan kalmaydı ama nitrat fosfat 0 dı ve kurutmadan ıslakken kullandım. Birde canlı kum kullanmıştım 0. Sizin dezenfekte dediğiniz nedir acaba ? 

Ben kayalari camasir suyu tuz ruhu sirke ile temizledim o zaman butun nitrat fosfat vs.herseyi yok ediyorsun oyle yaptim.

Keşke su hic almasaydin.

Bana gore canlı kum vs kullanimi hic mantikli gelmiyor .gereksiz ztn diatom.olurken bakteriler oluşup cogalcak .

Nitrat ve fosfatınızın kabul edilebilir seviyelerde olduğunu var sayarsak, tuzluluk oranınızın yine doğru ölçüldüğünü varsayarsak Mg miktarınız düşük olabilir ve girdiğinis her katkı calsiyumla birleşerek çökeliyor olabilir. Bunlar tabi hep tahmin.

Nitrat ve fosfatınızın kabul edilebilir seviyelerde olduğunu var sayarsak, tuzluluk oranınızın yine doğru ölçüldüğünü varsayarsak Mg miktarınız düşük olabilir ve girdiğinis her katkı calsiyumla birleşerek çökeliyor olabilir. Bunlar tabi hep tahmin.
bu conch ve mercan koyunca yaşamamasına bir neden olabilir mi ? 

Nitrit-amonyak - fosfat NET 0 

bilemedim ya bende. 

Tuzluluktan başlayarak en baştan yaptığınız uygulamaları ve gelişmeleri tek tek konuşmak lazım. Testleriniz, tuzluluğunuz, kullandığınız malzemeler...

Tablonun genelini görmeden yorumlamak yanlış olur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar