Keşfet

Protein skimmer hava hortumu modifiye

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
İyi akşamlar. Merak ettiğim bir konu vardı. Tunze 9001 kullanıyorum havayı çeken uca silindir şeklinde bir aparat takmışlar bu sayede ses izole oluyor çünkü bu tip ps lerde motordan çok hava emme sesi rahatsız ediyor. Bunu biraz kesmiş fakat kendi denememle bu silindir aparattan çıkan başka bir hortum koymuşlar 3-4 cm civarı ben onu 80 cm civarı olan bir hava hortumu ile değiştirdim ve ses baya azalmış oldu fakat bunun ps nin veriminin değişmesi konusunda tereddütüm var. Bazı kişiler 2-3 metre uzun hava hortumu ile camdan dışarı bile çıkarmış başta bende düşündüm fakat sonra zaten sesli olmadığı için vazgeçtim. Bu şekilde yapıp hortumun ucunu tankın arkasına koydum o bile baya azalttı. Bir zararı olur mu acaba ne kadar uzunluk idealdir teşekkürler. 

-Birde biyerde çekvalf kullanılmasının sesi büyük oranla azalttığını gördüm denemedim ama deneyen bilen varmı acaba ?

teşekkürler :)  

Sistemin videosunu koyabilirmisin müsait bir zamanında? Merak ettim ses ne seviyede,bende bu ps den alıcam ve odamda olucak tank.

Sistemin videosunu koyabilirmisin müsait bir zamanında? Merak ettim ses ne seviyede,bende bu ps den alıcam ve odamda olucak tank.
Ses çok göreceli oluyor bende aylarca araştırdım ve en sessizi diye bunu aldım sanırsam daha sessizi yok. Fakat sese karşı çok hassassanız ve uykunuz hafifse bu ps bile size sesli gelebilir. Ama ben etkilenmiyorum ve uykum orta seviyedir. Benim yaptığım gibi ufak tefek değişikliklerle %20 oranında da azaltmak mümkün. Eklemeye çalışırım video ama videoda makine sesi her cihaz için çok çıkar ben izledikçe gözüm korkmuştu çünkü kamera o sesi yakalıyor kulakla zor duyulan dalga motoru sesi bile telefonda fazla çıkar.

Bu yaptığım doğru ise iyi bir yöntem, Yorumlayacak olan birisi vardır umarım :)  

Peki değişiklik yaptıktan sonra toplamada bir değişiklik filan oldumu ? 

Hadi bakalım hayırlısı,sizin tankı yakından takip ediyorum.??

hava girişi çoğalırsa yüzeyden su emişi azalır, havayı azaltırsanız yüzeyden daha çok su daha az hava ps çırpcısından işleme girmiş olur. sanırım sizin yapmış olduğunuz uygulama hava girişini hiç hortum yokkenki duruma göre biraz daha azaltmış olabilir. ama hiçbir sıkıntı olmaz, sadece sifon durumu olursa hortum ağzı akvaryumun altında kalırsa tunze çırpıcı motor seviy4esine kadar suyu odaya boşaltabilir hortum ona dikkat edin.

hava girişi çoğalırsa yüzeyden su emişi azalır, havayı azaltırsanız yüzeyden daha çok su daha az hava ps çırpcısından işleme girmiş olur. sanırım sizin yapmış olduğunuz uygulama hava girişini hiç hortum yokkenki duruma göre biraz daha azaltmış olabilir. ama hiçbir sıkıntı olmaz, sadece sifon durumu olursa hortum ağzı akvaryumun altında kalırsa tunze çırpıcı motor seviy4esine kadar suyu odaya boşaltabilir hortum ona dikkat edin.
Teşekkürler yorum için. Söylediğinizi ilk defa duyuyorum hava vanasını kısıp az hava çektirdiğimizde yüzeyden su çeker diye bir olay mı var ? Ben yüzeyden emme aparatını kullanmıyorum ayrıca onuda söyleyeyim. 

aparatı kullanmanızı öneririm, hava az çekerse su emişi güçlenir ama 2 sinin optimum ayarını bulmak lazım, sadece suyu çok emdirmek bir işe yaramaz

aparatı kullanmanızı öneririm, hava az çekerse su emişi güçlenir ama 2 sinin optimum ayarını bulmak lazım, sadece suyu çok emdirmek bir işe yaramaz
Onu denemedim hiç ama yandan sump olduğu için onu takınca sığmıyor sanırsam. Ama zaten sump olduğu için ona gerek oldğunu düşünmüyorum, başka şansım da yok sanırım :)   Bazen yarım kısıyorum aslında ama en verimli ayarı bulma meselesi de zor sonuçta herzaman aynı toplar veya az toplar diye birşey yok 1 saat iyi köpürürken sonra bazen durulabiliyor. Belki oturunca böyle olmaz ama henüz hiç balık yok :)  

yandan sumpsa gerek olmayabilir bende 9004 var akvaryumun içinde kullanıyorum yüzey emiş yapıyor. mükemmel bir ps

Evet bu nedenle gerek gormedim bende amaç zaten yeterince karıştırmak hem alttan hem üstten çeken sump sistemi var yüzey yağını direk sump ps haznesine alıyor zaten gözle de görülüyor o bölmenin yüzeyindeki yağ :)  

İyi akşamlar. Merak ettiğim bir konu vardı. Tunze 9001 kullanıyorum havayı çeken uca silindir şeklinde bir aparat takmışlar bu sayede ses izole oluyor çünkü bu tip ps lerde motordan çok hava emme sesi rahatsız ediyor. Bunu biraz kesmiş fakat kendi denememle bu silindir aparattan çıkan başka bir hortum koymuşlar 3-4 cm civarı ben onu 80 cm civarı olan bir hava hortumu ile değiştirdim ve ses baya azalmış oldu fakat bunun ps nin veriminin değişmesi konusunda tereddütüm var. Bazı kişiler 2-3 metre uzun hava hortumu ile camdan dışarı bile çıkarmış başta bende düşündüm fakat sonra zaten sesli olmadığı için vazgeçtim. Bu şekilde yapıp hortumun ucunu tankın arkasına koydum o bile baya azalttı. Bir zararı olur mu acaba ne kadar uzunluk idealdir teşekkürler. 

-Birde biyerde çekvalf kullanılmasının sesi büyük oranla azalttığını gördüm denemedim ama deneyen bilen varmı acaba ?

teşekkürler :)  
Merhaba, yapılan modifikasyon ile ilgili bir resim atma şansı varmı? bende de 9001 var inanılmaz sesli çalışıyor gece kapatma durumuna geldim :(

Merhaba, yapılan modifikasyon ile ilgili bir resim atma şansı varmı? bende de 9001 var inanılmaz sesli çalışıyor gece kapatma durumuna geldim :(
Çok fazla bir yararı olmadığını düşünüp onu çıkarmıştım fakat aklıma takılan sizin durumunuz oldu 9001 baya sessizdir acaba bir sorun mu var sağa sola değiyor mu ? silindir bir tüp var hava emiş yerinde ses izolasyonu için onu kullanmıyor musunuz ? 

Çok fazla bir yararı olmadığını düşünüp onu çıkarmıştım fakat aklıma takılan sizin durumunuz oldu 9001 baya sessizdir acaba bir sorun mu var sağa sola değiyor mu ? silindir bir tüp var hava emiş yerinde ses izolasyonu için onu kullanmıyor musunuz ? 
maalesef o parca kayip bir siringa icerisine pamuk sıkıştırarak çözüm bulmaya çalıştım ama pek bir işe yaramadı çok fazla ses oldugunu düşünüyorum herhangi bir yere çarpmıyor [emoji45]

Mobil cihazdan yazıldı yazım kusurları affola.

maalesef o parca kayip bir siringa icerisine pamuk sıkıştırarak çözüm bulmaya çalıştım ama pek bir işe yaramadı çok fazla ses oldugunu düşünüyorum herhangi bir yere çarpmıyor
emoji45.png

O parçanın yedeği varmi acaba Cunku zaten tüm olay orda bitiyor bu qq lardan falan ayıran en önemli şeyi sanırım o 

yani benim dediğim gibi klasik hava hortumu alıp cama veya koridora yakınsa 2 metre onun hava hortumunu dışarı atabilirsiniz mesela yine en iyi yöntem o gibi bence. Zor birşey degil klasik hava hortumu aldım ben zaten boyu falan Yok. 

Mesela hortumu elinizle kapatınca ses kesiliyor mu ? 

Baktım yurt dışında var gibi fakay fiyat 25 dolar gibiydi elimle kapattıgımda ses azalıyor fakat hava girişi olmadıgı için kabarcıkta olmuyor

Baktım yurt dışında var gibi fakay fiyat 25 dolar gibiydi elimle kapattıgımda ses azalıyor fakat hava girişi olmadıgı için kabarcıkta olmuyor

Çok pahalıymış bence bu aparat. Elinizle kapatınca ses kesiliyorsa sorun ondan kaynaklanıyordur. Kapatınca da azalmıyorsa başka birşey diyebilirdik. Sizin yaptığınız şırınga işe yaradıysa hiç dokunmayın derim ama dedğim gibi 2 metre ileriye taşısanız birşey değişecekse onu da deneyebilirsiniz. Zira o hortum ucunun akvaryum önünde olmasıyla arkasına sallanması arasında bile fark oluyor nede olsa sesin yayılması meselesi. Bazıları dolapların içine falan koymus o ucu sesi azaltmış baya.

Çok pahalıymış bence bu aparat. Elinizle kapatınca ses kesiliyorsa sorun ondan kaynaklanıyordur. Kapatınca da azalmıyorsa başka birşey diyebilirdik. Sizin yaptığınız şırınga işe yaradıysa hiç dokunmayın derim ama dedğim gibi 2 metre ileriye taşısanız birşey değişecekse onu da deneyebilirsiniz. Zira o hortum ucunun akvaryum önünde olmasıyla arkasına sallanması arasında bile fark oluyor nede olsa sesin yayılması meselesi. Bazıları dolapların içine falan koymus o ucu sesi azaltmış baya.
hortumu uzatmanın çözüm olacağını düşünmüyorum bende ses baloncukların patlama sesi gibi ama uzatmayıda deneyeyim. Siz hava emiş hortumunu komple kapattığınızda toplama yapıyor mu ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar