Keşfet

Protein Skimmer Olmazsa Ne Olur ? Gereklimi ?

-pasaoqLu

Yeni Üye
Ad Soyad
Onur Köse
Arkadaşlar yeni deniz akvaryumu kurdum tuzu attık iç fitlreler çalışıyor sump yok yapamamda sump olmasa protein skimmer alamam okadar maliyetim yok olmasa balık yaşatabilirmiyim ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Onur bey akvaryumunuz kaç litre ne beslemeyi düşünüyorsunuz biraz daha ayrıntılı yazarsanız yardımcı olabiliriz aynı zamanda sump yapmanız şart değil sump olmadanda tank kuranlar var bunlardan biride benim askı tipi skimmerler oldukça uygun bence orta yolluda olsa skimmer olması hiç olmamasından daha iyidir saygılarımla.

Akvaryumum 50-55 litre civarı protein skimmer için param yok fakat gereklimi olmazsa içine palyaço düşünüyorum :) bide canlı kaya

Hazir yeni uyesiniz, ne de guzel boyle bir paylasim sitesine uye olmussunuz baslamadan bu hobiye. Almak Istediklerinizi yada yapmak istediklerinizi once bir arastirsaniza sitede. Bu konularla ilgili zaten bir suru baslik vardir. Detayli cevaplari zaten arastirmadan sadece bir konu ile ogrenmek bu hobiyi duzgun yapmak anlaminda size bir yarari olmayacaktir.

Ps nin islevi nedir, neye yarar yada neye zarar konularini bilmeden nasil bu kadar pesin hukumlu olabiliyorsunuz.

Bence ps siz deniz akvaryumu kesinlikle olmaz.

Yeni basladiginizi varsayiyorum(mesaj sayiniza ve uye olma tarihinize gore) sizden rica ediyorum gerekli bilgi donanimi ve ekipman olmadan nolur baslamayin bu hobiye.

Bilincsizce alinan bir canlinin olmesi genellikle dogasindan alinip evinize gelen canlinin olmesidir. Yaptigimiz iskenceyi yada bu hobiyi onlari en iyi sekilde yasatmak icin yapalim.

Saygilar

Berker Turker

Imla kurallarim ve yazim hatalarim icin kusura bakmayin.

50-50 lt , sadece palyaço ve canlı kaya olan bir akvaryum neden PS olmadan kesinlikle olmaz? Amaçlarınızı belirleyip , baştan çizeceğiniz çerçevenin dışına çıkmazsanız neden olmasın. Bol su değişimleri, akvaryum içinde makro algler, düşük canlı yükü, otomamik su tamamlama ile bence gayet iyi olabilir..

Fanusta da japon bakiliyor. Bu tartismanin sonu yok. Mantikli olmak lazim sadece.

Bir sure sonra istenmeyen yosunlar, tortu birikimleri, sudaki asiri nitrat bir sekilde bu anlamda cozunmeye baslayacaktir.

Yazdiklarim tabiki benim yorumumdur. Kural kesinlikle degildir. Herkesin kendi yorumu vardir.

Ps yerine dsb, refigium, reaktorler, media filtreler tabiki basarili uygulanir. Ama ps den kacan bir insan bu gibi yuklere girecegini sanmadigimdan bu tarz bir yapmamistim.

ben de hiçbir şekilde pssiz olur ya da olmaz demek istemiyorum ama şöyle de birşey var. ps alamamanızın sebebi maddiyat. ps almazsanız çok su değişimi yapmanız gerekecek. su değişimi demek tuza da ihtiyacınız var demek. bence tuz giderini ve ps maliyetini karşılaştırarak karar vermeniz yerinde olur. bana sorarsanız ps kullanın lütfen :)

bu arada hayırlı olsun akvaryumunuz. Türker Bey'e katılıyorum söylediklerinde. Dikkate almanız sizin ve canlılarınız için olumlu sonuç doğuracaktır ve hem palyaçolarınız hem de siz daha mutlu olacağınızdan şüphem yok :)

Elinizden geldiğince forumdaki konuların hepsini okumanızı tavsiye ederim. Benimle alakası yok dediğiniz bir başlıkta bile sizi çok ilgilendirecek şeyler bulacağınızdan eminim.

Berker Bey ,fanusta japonla benim söylediğimin bir alakası yok.... Skimmerlar bugün varken yarın olmayabilirler ama temel prensipler hep aynıdır, giren besin yükü ile çıkan besin yükünü çeşitli yöntemlerle dengeleyebilirsiniz. Bunu yapabildiğiniz başka yöntemler olduğu sürece kesin olmaz gibi ibareler kurmamak lazım diye düşünüyorum sadece..

Onur bey hobiye başlarken bende sizin gibi başlamayı düşündüm. Ancak bence bu yolu seçecekseniz doğru planlama, ciddi bir disiplin ve dikkatli bir çalışma yapmanız gerekecek. Bakmak isteyeceğiniz canlılara bu yöntemlerle bakabilecekmisiniz? Bakmak istediğiniz adette canlıyı sığdırabiliecek misiniz? Belirlediğiniz kurallara sıkı sıkıya bağlı kalabilecek misiniz? Yoksa başarısız olunma ihtimali oldukça yüksek gibi görünüyor. Bu konu ile ilgili internette yazılmış benzer akvaryumlar ile ilgili makaleler bulmaya çalışın kararınızı öyle verin derim..

Tuzlusu tatlısuya benzemez. Bu ülkede en çok dikkat etmeniz gereken şey tatillerimizdir ve sürekliliğimiz. Bizler evimizin anahtarını kimseye veremeyiz, bizler etrafımızda aile dostlarımız arasında bu hobiden anlayan çok kişi bulunduramayız vb . Yani işin gerçeği skimmersız bir tank bu ülkede kesinlikle olmaz demek yanlış olmaz.

Süreklilik ve planlama zaten pek sevdiğimiz şeyler değil o nedenle uzatmamın anlamı yok. Unutmayalım ki gerçek ile doğru kelimeleri aynı anlamda değildir. Saygılarımla

Berker Bey ,fanusta japonla benim söylediğimin bir alakası yok.... Skimmerlar bugün varken yarın olmayabilirler ama temel prensipler hep aynıdır, giren besin yükü ile çıkan besin yükünü çeşitli yöntemlerle dengeleyebilirsiniz. Bunu yapabildiğiniz başka yöntemler olduğu sürece kesin olmaz gibi ibareler kurmamak lazım diye düşünüyorum sadece..

Onur bey hobiye başlarken bende sizin gibi başlamayı düşündüm. Ancak bence bu yolu seçecekseniz doğru planlama, ciddi bir disiplin ve dikkatli bir çalışma yapmanız gerekecek. Bakmak isteyeceğiniz canlılara bu yöntemlerle bakabilecekmisiniz? Bakmak istediğiniz adette canlıyı sığdırabiliecek misiniz? Belirlediğiniz kurallara sıkı sıkıya bağlı kalabilecek misiniz? Yoksa başarısız olunma ihtimali oldukça yüksek gibi görünüyor. Bu konu ile ilgili internette yazılmış benzer akvaryumlar ile ilgili makaleler bulmaya çalışın kararınızı öyle verin derim..
+1

Ayni fikirdeyiz. Benimde ps zorunlu derken solemek istedigim masraftan kacan bi insan icin diger yontemlerdense ucuz bi ps cok sey degistirebilir dusuncesindeyim.

Arkadaşlar saolun yorumlarınız için ps ye para en az 100 Tl okadar nakitim yok ancak düzenli su değişimi vs yapabilirim,içinde 1 adet damsel ve 1 adet palyaço balığı birazda canlı kaya başka bişey istemem :) ps olmasa su değişimi düzenli olsa vs vs sorun olurmu ? balıkları yaşatabilirmiyim ps hariç herşeyi yapabilirim tabi maliyeti yüksek değilse şu anda birkaçtane canlı kaya var ve dalga motorum ve 2 adet güçlü iç filtrem var 100W ısıtıcım var dediğim gibi düzenli su değişimi vs olsa bu şartlarda balıkları yaşatabilirmiyim ?

Arkadaşlar saolun yorumlarınız için ps ye para en az 100 Tl okadar nakitim yok ancak düzenli su değişimi vs yapabilirim,içinde 1 adet damsel ve 1 adet palyaço balığı birazda canlı kaya başka bişey istemem :) ps olmasa su değişimi düzenli olsa vs vs sorun olurmu ? balıkları yaşatabilirmiyim ps hariç herşeyi yapabilirim tabi maliyeti yüksek değilse şu anda birkaçtane canlı kaya var ve dalga motorum ve 2 adet güçlü iç filtrem var 100W ısıtıcım var dediğim gibi düzenli su değişimi vs olsa bu şartlarda balıkları yaşatabilirmiyim ?

ps 100 lira diyorsun. almayacağım diyorsun. nitratın patlayınca ne yapacaksın? dersen ki 2 balık var sadece. hadi balığının 1i başka bir sebepten öldü. gece öldüğü için de hemen çıkartamadın tanktan. ne yapacaksın?

bak ben şöyle söyleyeyim, 100 liradan kaçarken balıkların ölecek. balıkların parası boşa gidecek. gidip yenilerini alacaksın. paran yoksa 2 ay daha bekle ps al (ben yıllardır bekliyorum). bu kolay bir hobi değil. bütün ekipmanlara sahip hobiciler bile birçok canlı öldürüyor. kaldı ki ps akvaryumun kalbidir. göreceksin ki ps olduğunda bile işin çok zor olacak. 100 liradan kaçıp huzurunu kaçırma derim ben.

tabi ki karar senin. ama yorumları gördün :) sen bekle 2 ay daha ve bir ps al :)

hepsi burada.com da hava motoru ile çalışan protein skimmerler var fiyatı ise 20 tl fakat benim sump'um yok protein skimmer için sump şartmı sump olmasa ps yi dışarıda bir yere koyabilirmiyim ?

ilan bu bu olursa anında alayım arkadaşlar dediğim gibi sump yok bunu dışarıya koyabilirmiyim ? olusa anında sipariş ederim :) cevaplarınızı bekliyorum

hepsi burada.com da hava motoru ile çalışan protein skimmerler var fiyatı ise 20 tl fakat benim sump'um yok protein skimmer için sump şartmı sump olmasa ps yi dışarıda bir yere koyabilirmiyim ?

ilan bu bu olursa anında alayım arkadaşlar dediğim gibi sump yok bunu dışarıya koyabilirmiyim ? olusa anında sipariş ederim :) cevaplarınızı bekliyorum

hava taşlı ps'i asabilirsin akvaryuma. onun da hava taşını ayda bir değiştirmen gerekir diye biliyorum. tabi hava motoru da alman gerekiyor, o da 10tl :) ps olmamasından iyidir.

hava motorum var bu ps yok hiç olmamasından iyidir :)sump yok dışarıdamı duracak ?

kardeş ben bunu alıcamda sump yok dışarda yada akvaryumun üstünde fln olsa olurmu ? acil cevp verin sipariş vericemde :)

kardeş ben bunu alıcamda sump yok dışarda yada akvaryumun üstünde fln olsa olurmu ? acil cevp verin sipariş vericemde :)
sanırım siz hiç araştırma yapmıyorsunuz. bu şekilde akvaryum kurmamalısınız. araştırmadan, okumadan sadece birkaç kişinin 2-3 satır anlattıklarıyla yetinerek hiçbir yere varamazsınız. bence siz başka bir hobi edinin, kendinize de beslemek istediğiniz canlılara da yazık etmeyin.

onur bey kusura bakmayın ama bence bu hobi için en gerekli şeye vereceğiniz 100 liranız yok en pahalı hobilerden birine girişmişsiniz. Ha bana sorarsanız ps siz zorlarsanız dsb, bol canlı kaya, buyuk refug. az canlı yükü ile olabilir ama bunlarda para. Ps en hesaplısı gene

PS siz olur bence ama gene ps parası sizden cıkacaktır nedenmi sürekli su değişimi yapmanız gerekli bunada tuz ekliyeceksiniz siz en iyisi hava taslı ps modellerine bakın DIY bölümünden 1-2 balık için sizi idare ediceğini düşünüyorum kendi fikrim tabi ( ben yaptım oldu :) )

Konu görüntüleyen kullanıcılar