Keşfet

Protein skimmer

Malitan

Yeni Üye
Ad Soyad
Mehmet
Arkadaşlar çok kararsız kaldım lütfen yardım.

Hangisini tercih etmeyelim.

REEF OCTOPUS Classic 150S Protein Skimmer ? yoksa Bubble Magus C7 Protein Skimmer ?

FiyaT,kapasite herşey aynı sizce hangisini alayım.

tşk.

arkadaşlar sizce hangisi çok kararsız kaldım.hangisi daha sessiz ve kalitelidir ?

REEF ROYAL DC160 ?

REEF OCTOPUS 150S ?

BUBBLE MAGUS C7 ?

sizce hangi marka en kalitelisi ve sessizidir ?

reef octopus 150 s   (+1)  kaliteli

reef royal                  biraz daha az sessiz

Magus U bilmiyorum ,

reef royal, gövdesi Jns lere benziyor, motor jebao dc , çırpıcı kendi üretimi...

reef octopus Classic 150 sss yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, gövdesi kaliteli akrilik, bk mini 160 a benziyor,

motor eheim compact 2000 ayarında ve kalitesinde, çırpıcı tunze 9420 kalitesinde hatta daha iyi malzeme olarak...

reef royal ve magus a , performansı bilmediğim için yorum yapamıyorum ama octopusun güzel,

sadece, belirtilen su derinliğinde kullanınca, gövdeyi doldurmak için çıkış ayarını çok kısmak gerekiyor, 

bu yüzden yabancı forumlara biraz baktım, 23-25cm su derinliğinde daha da iyi sonuç alanlar var...

bir de kendim merak ettiğim için bubble plate denen parçayı, ek bir boru parçasıyla 2 parmak daha yükselttim, bakınca daha bir bubble kinge benzedi :D

performans olarak ise daha istediğim gibi oldu, daha yukarıda ama daha yoğun bir hava su karışımı oluyor, çıkışı daha az kısıyorsunuz, bal rengi atık topluyor, bulanık değil, şeffaf bal gibi renkte ...

tanka yansıması güzel gidiyor, daha uzun vadede daha kesin tanka etkisi bilgisi verebilirim...

1-2 foto

Ekli dosyayı görüntüle 44542

Ekli dosyayı görüntüle 44543

Ekli dosyayı görüntüle 44544

Cevaplarınız için çok tşk. ederim.

Peki Reef octopusun sesi nasıl sessiz bir çalışma sağlıyor mu ?

Ben elimde olanın bilgilerini paylaştım,

aynı şekilde, bubble magus c7 ve reef royal için de fotolu görüşler bekliyoruz,

şu konunun altını güzelce dolduralım ;)

Yukarı basışta jebao dc 3000 var, onunla aynı...

yani sessiz bence...

Resimdeki skimmerin yanında ki digital gösterge nedir onu anlatırmısınız ? Nedir ve nerden aldınız.

O bir pH kontrol cihazı,

probu , kalsiyum reaktöre takılı,reaktör içi pH yükselince, CO2 tüpü açıyor, pH düşünce kapatıyor...

Anadolu pet den almıştım...

iyide tuzlu suda hiç PH bozulmuyor ki, kalsiyum takviyesi yaptıgın için mi bozluyor PH.

Mehmet bey, kalsiyum reaktörler Nasıl çalışır?

içine mercan kırığı doldurulup, karbondioksit verilerek, karbonik asit oluşturarak mercan kırıkları eritilip kalsiyum karbonat haline getirilir, damla damla akvaryuma gider, mercanları besler...

ph kontrolcü ise , reaktöre bağlanırsa sistemin ne kadar süre çalışıp ne kadar süre duracağını kontrol eder...

bunu timer veya dozaj pompasıyla ayarlamak da mümkün ama pH kontrolcü ile daha hassas ve daha basit oluyor...

Bu arada,

ps konusunu sormuştunuz, onu da biraz inceledim, bubble magus c7 topladığı atık şekli benziyor...

kısaca,

kıvrımlı gövde yapılı bir ps istiyorsanız Curve 7 güzel, reef octopus un Curve olup ucuz modelleri (Aqua trance motorlu) TR de yok...

gövde yapısı fark etmez diyorsanız reef octopuslar motor ve çırpıcı olarak daha kaliteli ...

eğer dc motorlu (ayarlanabilir, kontrol edilebilir) bir ps istiyorsanız reef royal...

3ü de iyi...

Selamlar

pc alırken birde garanti sürecinde firma guvenirliği çok önemli

ürünün arkasında durmayan firmalar war

bir sıkıntı olduğunda illaki kullanıcıyı suçlar şekilde tawırları war bu da hoş değil !!

Benim nacizhane tawsiyem ya curve veya reefroyal gibi ara segment pc almanız arıza yapsa bile sorun olsa patca motor gövde vs rahat bulursunuz reefoctopus için synısını mümkün değil söyleyemem

veya Bubleking ayarında bir pc en azından kafanız rahat olur hertürlü firma arkadında durur 

Merhabalar,

Ben reef octopus 150ss aldım artık.Yanlız kutunun üstünde 2 yıl garanti yazıyor.875 TL'ye aldım.Bilmiyorum o fiyata daha iyi bir model alınabilirmiydir ?

Clownfish size bir sorum olacak.Ben PS'yi sumpa koydugumda su derinligi kaç olmalı ? siz 23-25 yaptım dediniz bende mi o şekil yapayım ?

tşk.

En az 21cm tavsiye ederim,

23 veya 25cm de olabilir...

su derinliği için tavsiye edilen değeri fabrika veriyor , siz daha iyi bir değer bulup (denedikçe) onu kullanabilirsiniz...

su ne kadar alçak olursa, gövde içinde köpüğü yükseltmek için çıkış borusunu o kadar kısmanız gerekiyor, kıstıkça da motora basınç olarak yük biniyor...

ben derin suda kullanıyorum ki motora daha az yük binsin, motor daha rahat hızlı devir yapabilsin...

hayırlı olsun bu arada...

En az 21cm tavsiye ederim,

23 veya 25cm de olabilir...

su derinliği için tavsiye edilen değeri fabrika veriyor , siz daha iyi bir değer bulup (denedikçe) onu kullanabilirsiniz...

su ne kadar alçak olursa, gövde içinde köpüğü yükseltmek için çıkış borusunu o kadar kısmanız gerekiyor, kıstıkça da motora basınç olarak yük biniyor...

ben derin suda kullanıyorum ki motora daha az yük binsin, motor daha rahat hızlı devir yapabilsin...

hayırlı olsun bu arada...
Derin suda da hava alması zorlaşmayacak mı ?

Derin suda da hava alması zorlaşmayacak mı ?
Doğru, o da faktör,

ama dediğim gibi nette biraz araştırdım, malum yeni bir model,

Amerikada güzel bir inceleme yazısı var, fabrika verileri 7-8 inç ama adam10 inç te kullanmış çok iyi görünüyor...

ben 23 cm de kullanıyorum...

bir başka YouTube videoda ayar borusunu tutan, üzerinde rakamlar yazan destek koluna kadar suya gömülü çalışıyor...

bubble king mini 160 da 13 ila 30cm arası derinlikte çalışır demiş, ideali 21-22cm diyor...

ben de ilk başta 18-20cm (7-8 inç) derinlikte denedim , çıkış borusunu çok kısmak bana mantıklı gelmedi, 23-25 cm (9,5-10 inç)E doğru yükselttim , daha iyi çalıştığını düşünüyorum...

Sürekli köpük dökülüyor, sıvı değil yani...

10inç diye yazan arkadaşın yüklediği foto ve inceleme yazısı:

Ekli dosyayı görüntüle 44589

Ekli dosyayı görüntüle 44590

Bendede classic 150sss var 2 aydır kullanıyorum 19 cm su yüksekliğinde su çıkış vanasıda 2 nolu ayarın orda toplaması atık durumuna göre değişiklik gösteriyor ben memnunum gayet yüksek seviyede denemedim açıkçası

Sent my iPhone using Tapatalk Pro

Arkadaslar ideali

fabrika werilerindede olan 21 cm dir

Konu görüntüleyen kullanıcılar