Keşfet

Rainbow Of The Ocean 110x60x50

CuneytK

Yeni Üye
Ad Soyad
Cuneyt
Arkadaşlar Merhaba,

Evet artık bende haftasonu suyu doldurmaya başlayacak duruma geldim ve kurulum gelişimi sizler ile paylaşmak isterim.

Tank tipi: SPS (Nitrifying Bakteri ve 3 Part Balling Yöntemi)

Tank: By Tuncay Martinov  110x60x50 Extra Clear 12mm , Mobilya siyah lake , Kontrol Uniteleri paneli paslanmaz kızak sistemli, Su tamamlama bölümü paslanmaz kızaklı sistem,Bean Animal Ultra Sessiz, Kumandalı Mobilya Led Aydınlatma Sistemi.

PS: BK Double Cone 200 (geciktirici ve regülatör var)

Aydınlatma: 2 x Ecotech Radion XR30 Pro G4 ve Multi RMS Kit

Kafa Motoru: DCT 4000 (Reef Octopus VarioS 6S alındı değiştirilecek)

Kaya ve Kum: 12,5 kg Fiji Premium ve 3,5 Kg Fiji Branch (24 saat çamaşır suyu ,20 dakika asit banyosu, Tuzlu Suda 4 gün dechlorine ile çevrildi) , Caribsea Special Grade Kum

Dalga Motorları: 2 x Ecotech Vortech MP40W QD 

Dozaj Pompası: Jebao DP4

Medya Reaktörü: RLSS F4

Soğutma Sistemi: E-Chill 3 (Evde sürekli klima çalışıyor ilk yazı deneyimlemek istedim soğutucu almadan)

ATO: Twins Su Tamamlama

Power Backup: 1,5 KWA Inline UPS (PS ve Kafa motoru bağlı sadece, evde jeneratör var)

Testler: Salinity Milwaukee Refractometer MA887, PO4 Hanna HI736, Alk Hanna HI772 , Mg-Ca-NO3 Salifert, Milwaukee TDS

Tuz ve Bakteri: AF Reef Salt, AF Bio S  

Kontrol Sistemi: EcotechSmart Live Reeflink

Ekli dosyayı görüntüle 50960

Ekli dosyayı görüntüle 50961

Ekli dosyayı görüntüle 50962

Ekli dosyayı görüntüle 50963

Ekli dosyayı görüntüle 50964

Abi selam
Tank çok iyi görünüyor baya iyi tasarlanmış içinin tasarımını da aynı şekilde yaparsan dadından yenmez
Bomba bir tank daha geliyor şimdiden çoğu kişinin idolü olacak gibi
Yakın takibimde [emoji4]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kurulumunuz hayırlı olsun ekipmanlar ve tank güzel gözüküyor. İnşallah gönlünüzce olur herşey..

tasarım çok iyi

hayırlı olsun,,güzel sistem ,,özellikle kızaklı yan çekmeceler çok iyi fikir....

Abi selam
Tank çok iyi görünüyor baya iyi tasarlanmış içinin tasarımını da aynı şekilde yaparsan dadından yenmez
Bomba bir tank daha geliyor şimdiden çoğu kişinin idolü olacak gibi
Yakın takibimde
emoji4.png

Emrecim çok teşekkürler ayrıca ekipman konusunda ve tavsiyeler için teşekkürler, temiz güzel alış veriş oldu. :)

Kurulumunuz hayırlı olsun ekipmanlar ve tank güzel gözüküyor. İnşallah gönlünüzce olur herşey..
Fuat Bey, teşekkürler bundan sonrası tecrübe ve bilgi gerekiyor bu konuda eksiklerim var, umarım iyi olur hersey :)

tasarım çok iyi
Teşekkürler :

hayırlı olsun,,güzel sistem ,,özellikle kızaklı yan çekmeceler çok iyi fikir....
Çok Teşekkürler, Tuncay Martinov bu konuda oldukça iyi ve yeniliklere açık.

Arkadaşlar, ilk dolum fikirlerinize ihtiyacım var. 

Bu akşam eğer kayalar kurumuş ise yapıştırıp tanka koyacağım.

İlk su doldurmada birçok kişi farklı sistem kullanıyor. Benim uygulamayı düşündüğüm yöntem şu şekilde.

1- Kaya dizaynı dışarıda modelleme ile tank dışında yapılacak yapıştırılacak

2- Kum direkt tanka koyulacak , yıkanmayacak bulanıklık bir kaç güne geçer herhalde, kayalar düşmesin zemin çatlamaması için önce kum düşünüyorum.

3- RO/DI su arıtmadan önce Overflow Kulesi doldurulacak sızma var mı diye, daha sonra tank doldurulacak , Sump max seviyeye kadar doldurulacak ve işaretlenecek. Daha sonra sistem çalıştırılacak ve Sump seviyesi azalacağı için kalan kısmı Su Tamamlama haznesinden otomatik doldurulacak ve sistem açık su seviyesi işaretlenecek.

4- Sump su inişe Elyaf Konulacak ilk pislikler ve tortu için.

5- Zeolit,Aktif Karbon,GFO tek reaktörde 800Litrelik kafa motoru ile çalıştırılacak.(kayaların yaptığı salınımı almak için)

6-PS çalıştırılacak, Işıklar günde kaç saat açmak lazım  

7- Bakteri girişi yapılacak.

Bunun dışında unuttuğum yada farklı bir şekilde yapmamı tavsiye ettiğiniz durumlar varsa lütfen bilgi veriniz.

Selamlar,

CK

kumu yıkamadan koymayın bence.  en az 4 5 kere süzgüçten geçirin. sonrasında bulanıklık yine oluşacaktır illaki suda. 

kum harici toz vesaire çok olur

Moderatör tarafında düzenlendi:
Böyle bir sistemi kurmanız kaç TL nize maal oldu acaba. Ve bu akvaryumun iç dizaynını nerede yaptırdınız

kumu yıkamadan koymayın bence.  en az 4 5 kere süzgüçten geçirin. sonrasında bulanıklık yine oluşacaktır illaki suda. 

kum harici toz vesaire çok olur
Agah bey;

Kum canlı kum değil mi? Canlı ise yıkanmaz ki ...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Agah bey;

Kum canlı kum değil mi? Canlı ise yıkanmaz ki ...
kutlu hocam, çok özürler..

canlı kum olduğunu gözden kaçırmışım.  hep ölü kum kullandığım için bende böyle önyargı oluşmuş. konu sahibinden de çok özürler

Bugüne kadar gördüğüm yerli / yabancı en iyi tank, maşallah Cüneyt bey ...

Hocam maşaallah diyelim başlayalım ön bölme acıkmı kalıyor oraya birşey geliyorumu soksa Skimmer böyle görünecekmi.. siyah cam kapak olabilir iki tarafa açılmalı..

medya reaktörüne en alta zeloit onun üstüne karbon onunda üstüne GFO sıralamasında koyun yoksa tıkanır ve mümkünse reaktörü %50 doldurun yoksa tıkanıklıktan dolayı yeterli debiyi almazsınız. ben zeloiti filtre torbası içinde sump içine akıntılı bir bölgeye koydum arada bunu su içinde salalyıp-silkeliyorumki üstünde biriken tortular mercanlar için yem olsun diye, zeovit sistem mantığı gibi. Medya reaktörüme sadece aktif karbon ve gfo kullanıyorum 1000 lt/saat motor ile . hepsini beraber reaktöre sığdırmak için geniş tabanlı bir reaktöre ihtiyacınız olacak benimki 10 cmlik.

ben kumu (mercan kırığı 2-3mm) yıkamadan  kullandım 2 gün sonra bulanıklık bitti. Bencede akvaryuma koymadan önce yıkamak çok gerekli değil aynen dediğiniz gibi ro suyunu doldurun tuzu sumpta azar azar karıştırıp eklersiniz. AF reef salt bende kullandım çok kolay çözünüyor .

Sonrası alıyor bir heyecan ,mercan ve balık arayışına gireceksiniz . Burda çok araştırın aynı mercan ve balığa çok farklı fiyatlar istendiğini göreceksiniz gerek hobici arkadaşlarda gerekse pet shoplarda. soft ve lps mercanlar başlangıç için iyi kolay kolay ölmüyorlar ben mercanları eklemeden önce mutlaka coral rx dip solusyonuna 10 dak  koyup tanka öyle ekliyorum zararlı canlılar girmesin diye. Benim yeni kruluma dair tecrübelerim bunlar oldu. 

ben de bahçeşehirdeyim yakın sayılırız umarım birgün yollarımız kesişir.

akvaryum mobilya tasarımınız yenilikçi ve görsel olarak güzel olmuş kullandıkça artılarını ve eksilerini paylaşırsınız. 

medya reaktörüne en alta zeloit onun üstüne karbon onunda üstüne GFO sıralamasında koyun yoksa tıkanır ve mümkünse reaktörü %50 doldurun yoksa tıkanıklıktan dolayı yeterli debiyi almazsınız. ben zeloiti filtre torbası içinde sump içine akıntılı bir bölgeye koydum arada bunu su içinde salalyıp-silkeliyorumki üstünde biriken tortular mercanlar için yem olsun diye, zeovit sistem mantığı gibi. Medya reaktörüme sadece aktif karbon ve gfo kullanıyorum 1000 lt/saat motor ile . hepsini beraber reaktöre sığdırmak için geniş tabanlı bir reaktöre ihtiyacınız olacak benimki 10 cmlik.
ben kumu (mercan kırığı 2-3mm) yıkamadan  kullandım 2 gün sonra bulanıklık bitti. Bencede akvaryuma koymadan önce yıkamak çok gerekli değil aynen dediğiniz gibi ro suyunu doldurun tuzu sumpta azar azar karıştırıp eklersiniz. AF reef salt bende kullandım çok kolay çözünüyor .
Sonrası alıyor bir heyecan ,mercan ve balık arayışına gireceksiniz . Burda çok araştırın aynı mercan ve balığa çok farklı fiyatlar istendiğini göreceksiniz gerek hobici arkadaşlarda gerekse pet shoplarda. soft ve lps mercanlar başlangıç için iyi kolay kolay ölmüyorlar ben mercanları eklemeden önce mutlaka coral rx dip solusyonuna 10 dak  koyup tanka öyle ekliyorum zararlı canlılar girmesin diye. Benim yeni kruluma dair tecrübelerim bunlar oldu. 
ben de bahçeşehirdeyim yakın sayılırız umarım birgün yollarımız kesişir.
akvaryum mobilya tasarımınız yenilikçi ve görsel olarak güzel olmuş kullandıkça artılarını ve eksilerini paylaşırsınız. 

Çağatay Bey , teşekkürler tecrübeleri paylaştığınız için benim reaktör 3,5 litre 10cmx46cm 3lü kullanabilirim ama motor yüksek olmalı 1.200litre istiyor sanırım bu sistem elimde newa jet 1.700 var kısık olarak kullanıla bilir onu takıcam newa 800ü çıkarıcam..reaktörde en alt ve en üstte sünger var. Bu süngerin en alttaki kalsa diğerini Carbon’un üstüne koysam sonra GFO (rowa) daha iyi olacak gibi ancak burda bir sorum var bu durumda en üste sünger gelmeyecek bu reaktör çalışmasında sıkıntı çıkarır mı? İlla en üstte sünger olmalı mı , eğer öyleyse mecbur bir bio sünger almam lazım
default_smileblue.gif

En üstte de sünger olsa iyi olur yoksa rowanın bir kısmı sumpa akar. Gerçi ilk çalıştırmada reaktörden çıkacak ilk akacak 3-4 litre suyun içinde de yüksek oranda olacaktır ama yinede sonrası için gerekli. İlk akacak 3-4 litre suyu bir maşrapaya toplayıp sonrasını sumpa vermeyi unutmayın 

Hayırlı olsun Cüneyt Bey,

çok güzel ve zevkli yapılmış çok güzel bir Tank geliyor belli uzun soluklu bir tank olmasını dilerim. kafa motoru işine yaramadıysa Tuncay'a  geri ver abi ben geri alırım. para iadesi hemen yaparım bilgin olsun .

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri