Keşfet

Rainbow Of The Ocean 110x60x50

Kaya dizaynı bitti ama bende bittim.Istediğim gibi oldu kompozisyon. Farklı seviyelerde yüzeysel alanlarda yaratabildim elimden geldiğince. Orta mağara büyük olmasının sebebi yan kolonlardan içeriye plate corallar koyacağım kapanacak..

Bundan sonra su doldurmaya başlıyorum

73ed41df50338475ee1da2fbca34299b.jpg
47904f871b9160d99e8441ca0007344a.jpg
991716cd760492891dcece252c93a435.jpg
73ed41df50338475ee1da2fbca34299b.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Süper olmuş Cüneyt bey sen beğendiysen içine Sindiyse tamamdır abi kayaların  birleşim yerlerini mutlaka yapıştır akvaryuma Su koyduktan sonra dekoru değiştirmek kayaları yapıştırmak çok çok zor olur. Hayırlı olsun çok güzel görünüyor .

Cüneyt bey dalga motorlarını akvaryumun üst tarafına doğru koymanızı tavsiye ederim.tank'ın ortasına koymuşsunuz bütün kumu kaldırır kısık seviyede kullanırım dersen bu seferde randıman alamazsınız.yinede siz bilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Elinize saglik kaya dizayni cok guzel olmus.
Yapistirmak icin ne kullandiniz ?

Elinize saglik kaya dizayni cok guzel olmus.
Yapistirmak icin ne kullandiniz ?

Merhaba ,

Kusura bakmayın yeni gördüm 2 aşamalı pattex kullandım ayrıca kablo bağları ile desteklediğim ince dalların olduğu yerler var ama bu çok ekstra güvenlik için

Kuru Kaya kullandığım için yapıştırma işlemi rahat ve sağlam oldu

Selamlar

Merhaba Elinize emeğinize sağlık süper olmuş ?

Merhaba ,

Kusura bakmayın yeni gördüm 2 aşamalı pattex kullandım ayrıca kablo bağları ile desteklediğim ince dalların olduğu yerler var ama bu çok ekstra güvenlik için

Kuru Kaya kullandığım için yapıştırma işlemi rahat ve sağlam oldu

Selamlar

Kurulumunuz hayırlı olsun müthiş dizayn. Hem akvaryum hemde kaya.

Kaya dizaynında sol arkadaki kaya biraz yapay durmuş gibi geldi. Tabi siz beğendiyseniz olay bitmiştir.

Ayrıca mobilyadaki çekmeceler mükemmel olmuş. Zamanında ustaya bar sistem mobilya yaptıramamış biri olarak iç geçirtti :)  tek soru işaretim, ağırlık bindiğinde raylarda sürtme vs olmayacak mı?

Kurulumunuz hayırlı olsun müthiş dizayn. Hem akvaryum hemde kaya.
Kaya dizaynında sol arkadaki kaya biraz yapay durmuş gibi geldi. Tabi siz beğendiyseniz olay bitmiştir.
Ayrıca mobilyadaki çekmeceler mükemmel olmuş. Zamanında ustaya bar sistem mobilya yaptıramamış biri olarak iç geçirtti [emoji4] tek soru işaretim, ağırlık bindiğinde raylarda sürtme vs olmayacak mı?

Merhabalar,

Kayalar benim istediğim kompozisyona şuan için uyuyor. Koyacağım mercanlara göre ama zamanla göreceğiz
default_winkblue.gif

Hiç bir ağırlık sürtünme problemi yok sistem full yükte şuan. Paslanmaz sürgü kullanıldı ancak eskir yada sıkıntı olursa değiştirilebilir çok kolay montajı bu rayların ... tavsiye ederim
default_smileblue.gif

Bayağı geçmiş üzerinden son postun, bir güncelleme alsak mı hocam?

Merhaba ,

Yaza geldiği için güncelleme pek yapamadım

Canlı kaybı yok
2 palyaço 1 Chromis 1 yellow ve 1 purolu tang , çeşitli deneme SPSleri ve boru tipi star polip var

LED ile fotoğraf olayını biraz kurcalamam lazım ama pek fırsatım olmadı

KH mercanları ilk eklediğim gün 4.8 düşmüştü belki Önceden düşüktü..günde 0.2 -0.3 yükseltiyorum. Nitrat 5 , PO4 0 Diatom bitmediği için.. nitrata müdahale etmiyoruz bakterinin sınırlarını görmek için..prodibio bakteri giriyorum.Ekli dosyayı görüntüle 51507bakteriyi oturmaya çalışıyorum dozaj pompasını kalibre etmeye vaktim olmadı

3c66130d458c812acf88595dabee9a3c.jpg

Tank tam oturunca sisteme canlı yüklemesi yapacağım yavaş yavaş şimdilik keyifler yetinde

3c66130d458c812acf88595dabee9a3c.jpg
7a50c5657226adeb18e6fd0dca0e7250.jpg

Şirin bir resif olacağa benziyor. Bazı fotolardaki sarı renk görünen sps dijitata ya benzeyen mercanın adı nedir Kendisi mi yoksa polipleri mi sarı/turuncu  yoksa fotoğraflarda mı öyle çıkmış?

Şirin bir resif olacağa benziyor. Bazı fotolardaki sarı renk görünen sps dijitata ya benzeyen mercanın adı nedir Kendisi mi yoksa polipleri mi sarı/turuncu  yoksa fotoğraflarda mı öyle çıkmış?

Merhaba,

Teşekkürler elimizden geleni yapacağız
default_smileblue.gif

Bahsettiğiniz SPS Forest Fire Montipora Digitada evet... Poliplet turuncu base ise yeşil müthiş bir mercan tavsiye ederim

Tankın akıbeti ne durumda 3 aydır güncelleme gelmemiş. Her şey yolundadır inşallah.

Mobilya ve tankın dizaynı çok hoşuma gitti.. Maşallah.. Allah nazarlardan korusun diyelim..

Örnek aldığım tanklardan birisi ?

Tankın akıbeti ne durumda 3 aydır güncelleme gelmemiş. Her şey yolundadır inşallah.

Merhaba,

Tank 4,5 aylık..
Ben Sps Dominant tank kurmaya çalıştığım için 6 Aydan önce pek bir mercan yüklemesi düşünmüyorum o yüzden ilerleme az görünebilir. İlk tankım olduğu için bazı acemilikler yaşadım..

Yaz tatiline giderken dozaj hortumlarını yanlış yerleştirmemden dolayı AF Comp1 ve Comp3 tanka boşaldı 1 litre herbirinden bu yüzden iyonik denge bozuldu anca toparladım. Bir forest fire ,bir yeşil bird nest çok ufak kolonileri ile 2 sps frag kaybettim. Başka balık veya canlı kaybım olmadı. Tanglerim benek oldu atlattık

Şuan durumları iyiye giden mercanların
2 tane multi color acan lord, 1 orta boy milka , kırmızı plate, yeşil digitata, german blue digitata meteor shower gibi fraglar var. Suyun durumunu anlamak için yukarı büyüyen green star polyp ayrıca yeni girdiğim australian clove polyp , forest fire frag
68e27f2fde0392429fe340e2989252c0.jpg
9021b29e95db14a034de813e5d9768fd.jpg
0ebeb0bad0e9d33a9873079db98e4c45.jpg
36575967d960e60e481cafaf6fcbaf35.jpg
Ekli dosyayı görüntüle 52776var

350 litre net su hacmi var
13 kg Fiji kayasına ek olarak 1,5 ay önce
5 litre siporax girdim sumpa

Balıklar: purple tang , yellow tang, wild True Percula çift, flame angel , 2 Endonezya yellow wrasse 1 srilanka yellow wrasse, 1 sixline wrasse , 4 chromis

Kabuklular: 2 cleaner karides, 3 ithal Trochus snail üredi 30-40 tane 5 kuruş büyüklüğünde , 1 tuxedo, 1 kum deniz yıldızı

Malesef genelde FB sayfalarında aktif paylaşımlar yapıyorum malum forum çok aktif değil

Fotoğraf ve video kalitesi için kusura bakmayın yayınlamak üzere çekilmiş şeyler değil ama fikir verecektir

Yakın zamanda daha özenli paylaşımlar yaparım

Herkese Selamlar

61ed61a3876eb990d717140072509fa1.jpg
970322eee24c2062bb28d1b3a8db1127.jpg
4416bb0a8e6933dc402133d0ce78af52.jpg
7768ffe83572e85be3f657b34ddb3795.jpg

Cüneyt Bey Hoşgeldiniz. Kurulumunuz hayırlı olsun. Gerek dolap dizaynı gerek tank dizaynı açısından farklı bir tank olacak, belli ?, elinize ve emeğinize sağlık. İlk başlarda hepimiz aksilikler yaşıyoruz, sizde yaşamsınız, geçmiş olsun. Takipteyiz. Saygılar.

İlk tank için sps iyi cesaret Cüney Bey. Çok güzel sps tankları var. Siz de tankınızda yer verecek misiniz bilmem ama montilerin döne döne büyümesi çok hoş oluyor. Takibe devam. Bu arada tank ve mobilyası inanılmaz güzel duruyor tasarımı çok hoş.

Tabii hobi de istenmeyen şeyler, terslikler olabilir, resif gerileyebilir ama zamanla toparlar bu yeni kurulum.

Öncelik ile tank hayırlı uğurlu olsun diğer arkadaşlarında dediği gibi akvaryum dolabı ve dizayn ı gerçekten güzel olmuş konuyu takip ederken son durum nedir diye bakayım diye heveslendim ama konu 1 yılı aşmış durumda iken ortada kalmış gibi bu süre zarfında sistem devam ediyor mu acaba eğer ediyorsa sorunlar sıkıntılar nelerdir sorunsuz gidiyorsa eğer gidişhat için bilgilendirme yaparsınız.  

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri