Keşfet

Reeflowers Caledonia

metin16

Yeni Üye
Ad Soyad
metin sağlam
 Geçen gün reeflowers ın üretmiş olduğu tuzu gördüm,göz ucu ile bakıp geçtim incelemedim diğer ürünlerini bir çoğumuz kullanıyoruz tuzu kullanan var ise yorum alabilirmiyim teşekkürler.

Benimde merak ettiğim bir tuz. Her taneciği aynı değerlere sahip, kovanın üst kısmı ile alt kısmı homojen karışımda. Farklı/yeni bir teknoloji ile üretilmiş diye yazıyordu. Saygılar.

Ben yeni tankımda kullanıyorum , ancak henüz canlı girişi vs. olmadığından değerlendirme yapmak imkansız. Zaman içerisinde gözlemlerimi paylaşırım. 

Ben yeni tankımda kullanıyorum , ancak henüz canlı girişi vs. olmadığından değerlendirme yapmak imkansız. Zaman içerisinde gözlemlerimi paylaşırım. 
Merhaba Tolga Bey. Ca MG Kh ve K değerlerinizi ölçme imkanınız olmuşmuydu?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Henüz hiçbir test yapmadım tank bir haftadır döngüde olduğundan kendi halinde gidiyor. 

Henüz kendi sitelerine koymamışlar ama piyasada var, İngiltere'de bile satılıyor (yurt dışında daha ucuz deermişim
default_tongue%20(1).gif
 )

bir de deniz suyu gibi bir ürün var sanırım nedir nasıldır ben de merak ediyorum...

Tuzunu ben kullandım baska akvaryumlarda da kullandım memnun kaldım. Hızlı eriyor ıkı farklı tuzu var biri  marin tanklar icin diğeri resifler için üretilmiş... 

Herkese bol tuzlu günler,

Bende yeni akvaryum için almayı düşünüyorum.

Sol taraftaki değerler caledonia reef - sağ taraftaki değerler red sea coral pro 

Düşük tuzlulukSalinity:         33.5 ppt  -  33.5Alkalinity:      11 dkh     -  12.2Calcium:       460 ppm   -  450Magnesium: 1400ppm  -  1340Potassium:   441ppm    -  430Yüksek tuzlulukSalinity:        35.5 ppt    -  35.5Alkalinity:      11.5 dkh   -  12.7 Calcium:        485 ppm  -  475  Magnesium:  1480        -  1420 Potassium:    435          -  450

Yeni olduğum için bana yukardaki bilgilere göre caledonia reef salt almak sorun olur mu?

iyi günler

Her kutuda aynı değerler çıkıyorsa eğer element dağılımı çok güzel.

Çok kaliteli bir tuz.

Çok kaliteli bir tuz.
Deniz abi  Benim merak ettiğim iz elemen, eser elementlerin nasıl karıştığı. Benim bildiğim Türkiye de böyle bir tesis yoktu.  Reeflowers bu sorununu çözdüyse. Bence de denemeye değer. 

Ben kullanıyorum.Değerler istediğim  gibi.Potasyum eklememe bile gerek kalmıyor.Potasyum degeri yüksek.İstediğim tuz.

Kullandığım ürün gamı ve tankımdan birkac kare yayınlarsam belki bir fikir verebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 33456

Gördüğüm kadarıyla fiyat olarak red sea den epeyce ucuz, denemeye değer kesinlikle.

Merhaba,

Ne kadar zamandır piyasada ve kullanan arkadaşlar ne kadardır kullanıyor bilgi verirse sevinirim.

Teşekkürler.

Forever Powder Blue

Su an  2. kovayı yarıladım . Her hafta su degısımı ıcın 70 lıtre  su degımı yaparken bu tuzu kullanıyorum..Su degerlerimde bir sasma olmadı.

Varmı bu ürün hakkında yeni kullanıcı yorumları arkadaşlar 

Red sea coral pro sonrasında reeflower caledonia reef salt aldım.

Görüş olarak red sea daha ince partiküllü ve daha hızlı çözünüyor

Reeflowers daha uzun sürüyor ve partiküller daha geç dağılıyor. Bulanıklık daha uzun sürede berraklaşıyor oda erimeyle alakalı sanırım.

Tuz değeri red sea ile çok ölçmedim caledonia'yı aldıktan sonra aklıma geldi ama aynı oranda suya (10lt kadar) 2 plastik bardak koymam yetiyor red sea ile 3 bardak ekliyordum.

Sanki daha az kullanımda aynı sonucu veriyor gibi

Sonuç olarak bende daha mercan olmadığından sorun yaşamadım.

Bende yaklaşık olarak bir kova kullanmış durumdayım. ReeFlowers tuzu sadece su değişimleri için devam ettiriyorum. Diğer tuzlardan dezavantajlı olduğu bir yönünü görmedim. Süreç içerisinde üründen oldukça memnunum.

Red Sea ya göre daha zor eriyor, kova içinde min. 30-35dk motor çalıştırıyorum ama değerleri yakalaması gayet güzel ve diğer tüm tuzlara göre daha az kullanarak aynı değerleri yakalayabiliyorsunuz yani ucuza geliyor...

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri