Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Barış arada gülücük işareti de koy ki Celalettin Bey esprili yaklaşımı anlar da , yeni başlayanlar inanıp denemesin.
Celalettin Bey bölünme ben de olmuştu , 6*36 Power Compact aydınlatma 10.000K /Aktinik oranı 1/2
ama bölünme keyiften değil stresten olmuştu. Anemonu aldığımda (1 yıl önce) tamamen renksizdi (sanırım ölmek üzereydi) 2-3 gün sonra 24lt nanoda bölündü. Sonra toparlandılar derken yeni akvaryuma gectim yeni su olunca yine stres olup birisi bölündü oldu 3 tane , daha sonra akvaryumun tabanı çatlayınca mecburen 24 lt nanoya almak zorunda kaldım tekrar stress oldular ama bölünmediler. Daha sonra sağlam tabanlı bir akvaryuma geçince mecburen yine yeni suya maruz kaldılar 2 tanesi yine bölündü oldu 5 tane minnacık BTA, üzerinden aylar gecti tekrar bölünen olmadı ama akvaryumda 8 adet anemon olunca nitrat korkusu nedeniyle fazla beslememiştim. İyi beslenirlerse hızla büyüyeceklerdir.
Bu canlılar ya iyi beslenme + kuvvetli ışıkla aşırı büyüdüklerinde , ya da ani değişen su değerlerinden stres olup , hayatta kalma şansını arttırmak için bölünüyorlar.
Neyse 1 BT Anemondan 5 tane yapmayı başaran ilk türk benim sanırım Keşke zamanında stres olmalarına neden olmasaydımda bölünmeselerdi
Benimki yazın tatildeyken akvaryumdan sumpa atladığı halde strese girip bölünmemiş. Şu anda da keyfi yerinde biraz besleme yapayım bende. Yanıtlar için sağolun.