Keşfet

Satılık Anemon

rys_lotus

Yeni Üye
Ad Soyad
FoMP'um artık ben...
merhabalar,

resimdeki anemon satılıktır - ve de pek de bir sağlıklıdır :lol:

fiyatı : 40 YTL.

iyi günler dilerim.

0 532 711 23 95

rys

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fahri bey profilden bulunduğunuz şehri yazarsan sevinirim

anemon cumartesi'ye kadar reserve edilmiştir.

iyi günler dilerim :)

burak bu seni yemesin gece.

odunla bayıltıp sump'a attım şimdilik - zararsız.

şaka şaka, ne bayılttım ne de sump'a attım... :D

yine de besliyim karidesle ben bunu bu gece, ne olur ne olmaz.

anemon satılmıştır. teşekkür ederim.

iyi günler :)

adamın kolunu kapar o yaratık..

maşallah diyim hayırlısı olsun

Şu anda keyfi yerinde merak etmeyin :D

anemonyeni.JPG

Osman, hani anemon almak caiz değildi...?

Hangi akvaryum için alındığına göre bu yorum değişir aslında. Sonuçta aradaki farkı resimden görebilirsin. Bu anemon yüksek ışık ve akıntı isteyen, nitrite ve yüksek nitrata dayanmayan bir tür.

Bu arada "anemon almak caiz değil" dediğimi hatırlamıyorum :D Aydınlatması ve su koşulları iyi olmayan yeni kurulmuş akvaryumlara alınmamalı demişimdir. Alma dediğim birisi varsa akvaryumunun buna uygun olmadığını düşündüğüm için söylemişimdir.

Bir de bugüne dek sadece 1 kez akvaryumculardan anemon aldım, genelde bakamayan veya elinden çıkartmak isteyen hobicilerden almışımdır, aldığım anemonların hiçbirisini öldürmedim. En önemlisi de bu son söylediğim sanırım akvaryumunuzda olmayacağını anladığınız anemonun ölmeden daha uygun koşulları olan bir akvaryuma gitmesini sağlamak lazım.

Saygılar.

Peki sendeki anemonlar hiç gezintiye çıkmıyorlar mı? Beni en çok uyardıkları nokta burasıydı..

bi düzeltme yapayım heman,

ilk foto benim akvaryumuma ait değildir :) ben aldığımda o haldeydi garip - gerçi osman bey'e gitmeseydi de bendeki ışık sistemiyle ancak bi yere kadar dayanacaktı hayvancık.

anemonun durumuna çok sevindim - ellerinize sağlık Osman Bey. Umarım Pelyençolar (!) için güzel bi yuva olur kendileri... :D

selam ettim.

Daha önce Metehan'dan aldığım anemon başta sabit duruyordu, 1 ay kadar sonra hareketlendi ,içine de palyaço girmeyecek bir tür olması onu elden çıkarmama neden oldu. Açıkcası bu konuda çok güvenilir canlılar değil anemonlar , herhangi bir rahatsızlık nedeni onları hareketlendirebilir. Fakat bende kapılabilecekleri akıntı motoru yok , akıntı motoru olarak süngerli iç filtrelerden kullanıyorum. Süngerini sık temizleyemeyecek olursam süngerini çıkarıp kullanıyorum ama sonuçta dış koruması var anemon yakalansa bile pervaneye ulaşamaz. Henüz böyle bir olay yaşamadım, umarım yaşamam da.

Peki hadi motorlara yakalanma olasılığını yok ettik. Hareketi esnasında temas edebileceği diğer mercanların göreceği zararı nasıl engelleyebiliyorsunuz?

Malesef bu risk her zaman mevcut. Fakat bu sadece anemonlarda yok , örnek verecek olursam montipora fraglarımdan birisi astrea snail tarafından devrilmişti ve mushrooma temas etmişti. Temas eden bölge zarar gördü ve 2-3 gün gibi bir süre sonunda kendini onarıp poliplerini açabildi. Daha geç görseydim sanırım daha fazla zarar görebilirdi. Daha önce hareket eden anemonum fraglara değmemişti. Kayaları bir ada oluşturacak gibi dizdiğim için, akıntı da bu adanın etrafında daire çiziyor. Anemon hareket ettiğinde kayalaların dış tarafında dipte dolaşıyordu, dolayısıyle mercanlara değmedi. Biraz da şanslıydım sanırım , bu kaya dizilişini bunu düşünerek yapmamıştım ama işime yaradı. Bu olay tabiki bu anemon için geçerli olmayabilir,çünkü diğer anemon kum seviyesinde durmayı seviyordu , bekleyip göreceğim artık.

Palyaçolarım Anemona 25 gün sonra girdiler :) , geç olsun güç olmasın :lol:

Osman bey... Size msn de lakayıt cevap vermiyeceğim konusunda söz versem yeniden eklermisiniz :)

(hatırlatmak için söylüyorum. En son cümlemiz akvaryumu ne ile ışıklandırıyorsun dediğinizde mumla demiştim :) )

Sizinle sohbet çok zevklide...

Palyaçolarım Anemona 25 gün sonra girdiler :) , geç olsun güç olmasın :lol:
Bir gün bende böyle demek istiyorum ama daha anemonum bile yok. Siz tadını çıkarmaya bakın. O görüntünün keyfi en kral sps'lerde bile yok. Tabi bana göre...!

hey maşallah... :) kutlarım - çok sevindim...

Konu görüntüleyen kullanıcılar