Keşfet

Satılık Canlılar (mahkeme Kararıyla)

Mighty Zoa

Yeni Üye
Ad Soyad
Mehmet
Merhaba hobici arkadaşlar,

Burada da bahsettiğim gibi, maalesef alt komşumla yaklaşık 3 senedir süre gelen davamı kaybettim. Gerekçeli kararın tebliğ edilmesini bekliyorum fakat kısa karara göre akvaryumumu sökmem gerekiyor.

Henüz ne yapacağımı bilemiyorum, ama her şekilde bir küçülme, yeni bir akvaryum ya da akvaryumlar kurma yoluna gitmem gerekiyor. Evde ya da başka bir yerde...

Bu sebepten ötürü, hem de bu kuracağım akvaryumun masraflarının en azından bir kısmını çıkarmak için, elimde bulunan, çok sevdiğim mercanlarımı satıyorum.

Burada belirtmek istediğim bir konu da hızlılık. Öncelikle bunları fraglayıp da satabilirim belki fakat ivedi olarak sonuca gitmem gerektiği için ve şu an gerçekten kıyamadığım için öncelikle yeni evlerine bir bütün olarak gitmelerini tercih ederim. Özellikle ilk sıralayacağım mercanların.

Ayrıca sizlerden bir ricam, lütfen gerçekten almayı düşünmüyorsanız ayırtmayınız. Diğer frag ilanlarımda bazı arkadaşlar için 4-5 ay bile bekledim, sadece ayırttıkları için, fakat kararda da açıkça belirtildiği gibi 7 gün içinde (gerekçeli kararın tebliğinden itibaren) sökmem gerekecek.

Bu koşuşturmaca içinde kargo yapabileceğimi sanmıyorum. Ayrıca kargo için de çok büyük canlılar. Tercihim elden teslim etmektir.

Yer: Feneryolu-Anadolu Yakası-İstanbul

İrtibat: Ö.M. ya da email: mightyzoa@hotmail.com

Belirtmeden geçemeceğim, bu mercanlarımı aldığınız takdirde, çok sağlıklı ve güzel canlıların yeni sahibi olmakla kalmayıp, mazlum bir hobiciye de büyük yardım yapmış olacaksınız. Şimdiden çok teşekkürler.

ve işte ilk etapta satmayı düşündüğüm büyük mercanlar:

[SIZE=12pt]#1 - XL Leather[/SIZE]

Yaklaşık 30x30 cm boyunda. Yeşil uçlu tentakülleri var. İlk aldığım mercanlardan, 3 seneden fazla bende. Dibinde bir kaç tane yeşil (koyu yeşil çizgili) mushroom da var

Fiyatı: 300 TL

5264600058_a79917c043_b.jpg

5263991643_9ec9ecebe0_b.jpg

[SIZE=12pt]#2 - XL Yeşil Brain[/SIZE]

Yaklaşık 17x15x8 cm boyunda. Yeşil tonlarında brain. Bu da ilk aldığım mercanlardan, 3 seneden fazla bende. Yukarıdaki 2. leather resminde de gözüküyor.

Fiyatı: 150 TL

5263992037_557fbb772e_b.jpg

[SIZE=12pt]#3 - Pembe/Mor Birdnest[/SIZE]

Yaklaşık 18x11 cm boyunda. Dibinde Amerika'dan getirttiğim ve Türkiye'de daha henüz görmediğim Evil Mel zoalarından var, satıldığında kayadan epoxy'li olduğu yerden kopartılacaktır, kaç tane zoa gelirse sizindir.

Fiyatı: 270 TL

5263990203_fbd1fb0f9a_b.jpg

[SIZE=12pt]#4 - Yeşil Montipora[/SIZE]

Yaklaşık 20x17 cm boyunda, fakat bir çok yerden büyümekte. Bu yeni yerini çok sevdi ve bir anda daha hızlı büyümeye başladı.

Fiyatı: 200 TL

5264602272_41c87964e3_b.jpg

[SIZE=12pt]EUPHYLLIA[/SIZE]

5263989463_40097dc6d7_b.jpg

Soldan sağa- A ) Hammer, B ) Anchor Hammer C ) Torch

[SIZE=12pt]#5 - Yeşil Uçlu Hammer[/SIZE]

Yaklaşık 55-60 kafa kadar var sayabildiğim kadarıyla. 3 kafa olarak benim tankıma gelmişti 3 seneyi geçkin bir süredir bende.

Fiyatı: 380 TL

Alt resimde soldaki

[SIZE=12pt]#6 - Yeşil Uçlu Anchor (Çapa) Hammer[/SIZE]

2 büyük yarıktan çıkıyor, açtığında takriben 40x28 cm belki daha fazla oluyor.

Fiyatı: 350 TL

Alt resimde sağdaki

5264598772_c33ffabba1_b.jpg

[SIZE=12pt]#7 - Yeşil Tentaküllü Mor Uçlu Torch[/SIZE]

Yaklaşık 55-60 kafa kadar var, neredeyse 2 senedir benimle.

Fiyatı: 400 TL

İlk resimde üçüncü ve aşağıdaki resimdeki:

5263990603_41ddc03422_b.jpg

[SIZE=12pt]#8 - Yeşil Tentaküllü Mor Uçlu Torch 2[/SIZE]

#7 numaradan zamanında frag yapmıştım, şimdi yaklaşık 33-37 kafa kadar var, bu da neredeyse 2 senedir benimle.

Fiyatı: 250 TL

5263993693_4be556feb9_b.jpg

5264601354_9102015bed_b.jpg

[SIZE=12pt]#9 - Yeşil ve Mor/Pembe Uçlu Octopus[/SIZE]

Yaklaşık 30-35 kafa kadar var sayabildiğim kadarıyla. Fotoğraf flaşlı olduğu için çok güzel çıkamamış.

Fiyatı: 300 TL

5263992837_6103624aac_b.jpg

[SIZE=12pt]#10 - Show Boy Finger Leather Coral (Sinularia Sp.)[/SIZE]

Ölçmek gerçekten çok zor ama tahminen 50x40x40 boylarında. 6-7 ay önce frag yapmak için çıkardığımda tahminen 10 kg kadar geliyordu. Bundan çok çok fazla frag da çıkar.

Fiyatı: 450 TL

5275393486_b2aecdc707_b.jpg

#10 numarayı, isteğe göre daha önce yapmış olduğum, fotoğrafları aşağıda verilmiş boylarda da fraglayabilirim:

[SIZE=12pt]#10 a ) - Küçük Boy Leather Frag[/SIZE]Yaklaşık 10 cm boyunda. Aragonit frag taşına tutturulmuştur.

Fiyatı: 15 TL

MH altında-

4744147820_4f48a079ca.jpg

LED'li çekim-

4743509791_d0f8b0bb4a.jpg

[SIZE=12pt]#10 b ) - Orta Boy Leather Frag 1[/SIZE]

Yaklaşık 15 cm boyunda, iki ana daldan oluşmaktadır. Epoxy'den yapılmış frag taşına tutturulmuştur.

Fiyatı: 25 TL

MH altında-

4743509331_aba574bb45.jpg

[SIZE=12pt]#10 c ) - Orta Boy Leather Frag 2[/SIZE]

Yaklaşık 15 cm uzunluğunda, daha çok enine olan bir fragdır. Aragonit frag taşına tutturulmuştur.

Fiyatı: 30 TL

Dışarıdan Flaşlı-

4744145718_581437d434.jpg

Aktinikler altında yukarıdan-

4743508841_1c5d54c9e2.jpg

[SIZE=12pt]#10 d ) - Büyük Boy Leather Frag[/SIZE]

Yaklaşık 25 cm uzunluğundadır, 5 ana kolu ve bir kaç küçük yan kolu vardır. Büyüklüğü göz önünde bulundurularak bir kayaya tutturulmamıştır, böylelikle alacak olan kişi kaya düzenine göre istediği yere oturtabilir. Maalesef net bir fotoğrafı yoktur ama şeklini gösterebilmek amacıyla bu fotoğrafı da ekliyorum. Canlı gayet sağlıklıdır, fotoğraf akvaryumda t5 ve MH'ler yanmadan güneş ışığında açtığı kadarıyla çekilmiştir.

Fiyatı: 50 TL

Dışarıdan flaşsız, güneş ışığında-

4744143508_17920512df.jpg

[SIZE=12pt]#10 e ) - Dev Boy Leather Frag[/SIZE]

Yaklaşık 35 cm uzunluğunda ve takriben 40-45 cm genişliğindedir. İki adet xl fragdan oluşmaktadır. Buna frag demek çok zor çünkü akvaryumculardan alacağınız çoğu leather'ın neredeyse iki katı büyüklüğünde. Avuçiçi büyüklüğünde bir kayaya bir frag diklemesine, bir frag da yanlamasına tutturulmuştur. Fotoğraflarda hepsini yakalamak çok zor o yüzden bir kaç fotoğrafta görebilmeniz için farklı açılardan olanları ekliyorum.

Fiyatı: 120 TL

Dışarıdan, flaşlı-

4743506319_92407f97cf.jpg

Yukarıdan, MH'ler açıkken-

4744145110_e0ae895bb7.jpg

T5 altında, açıyla-

4743506841_9ee1691611.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar, bir üstteki mesajı aceleden hızla kopyalayıp, yapıştırınca yanlış yazmışım.

Eğer haftasonuna kadar alıcı çıkmazsa fraglayacağım; ama laf ağızdan çıkmış bir kere - haftasonu frag yapıp dağıtmaya başlayacağım. Öncelik şimdiye kadar mesaj atanlarda ama sanırım herkese yetecek kadar frag çıkacaktır. En az 100 tane diye tahmin ediyorum.

Fakat uyarmam gerekirki, bunlar tutunmuş olmayacak. (Yeni frag oldukları için) Son resimde göründüğü gibi lastik yardımıyla tutturulmuş bir şekilde verebilirim ya da frag olarak veririm ve böylece siz kendi kayalarınıza tutturabilirsiniz.

Lütfen kusuruma bakmayın, koşuşturmaca içinde yanlış yazmışım.

(gelen mesajları görünce tekrar okudum ve farkına vardım)

mehmet bey bu akvaryum kaç litrelik bukadar mercan vallaha çok üzüldüm bu güzelim canlıları yerinden eden komşunuz eminim bu mercanları görmemiştir. nasıl kıyacaksınız şimdi canlılarınıza . msj attım fıraglar için mehmetbey

mehmet bey bu akvaryum kaç litrelik bukadar mercan vallaha çok üzüldüm bu güzelim canlıları yerinden eden komşunuz eminim bu mercanları görmemiştir. nasıl kıyacaksınız şimdi canlılarınıza . msj attım fıraglar için mehmetbey
Sağolun Bülent Bey, inanın ben de çok üzülüyorum. Görse bile vicdanı olmadığı için etkilenmeyecektir muhtemelen. Akvaryum 1000 lt kadardı.

Mesajınızı cevapladım.

Genel anlamda belirtmek gerekirse, ilanıma göstermiş olduğu ilgiden ötürü herkese çok teşekkür ederim. Yalnız şu an için sadece finger leather'ı fraglıyorum. Diğerlerini bütün olarak satmaya çalışıyorum.

Hammer, torch ve octopusların kolları oldukça serttir ama testere ile kolayca kesilebilir. Olur da ana koloni satılmazsa fraglayabilmen için bilgi vermek istedim. Gerçi sen zaten biliyorsundur ama başkaları da sebeplensin :)

Hammer, torch ve octopusların kolları oldukça serttir ama testere ile kolayca kesilebilir. Olur da ana koloni satılmazsa fraglayabilmen için bilgi vermek istedim. Gerçi sen zaten biliyorsundur ama başkaları da sebeplensin :)
Evet doğru söylüyorsun, zaten 8 zamanında 7'den frag olarak almıştım, ama şimdi frag demek çok zor artık ona :)

Yalnız testere demişken, kollarının uçları da gerçekten çok keskin bu yüzden fragları kargo yapmayı hiç istemiyorum. Belki bir yolu bulunur istendikten sonra ama ilk ilanda da bahsettiğim gibi tercihim elden vermek.

Evet doğru söylüyorsun, zaten 8 zamanında 7'den frag olarak almıştım, ama şimdi frag demek çok zor artık ona :) Yalnız testere demişken, kollarının uçları da gerçekten çok keskin bu yüzden fragları kargo yapmayı hiç istemiyorum. Belki bir yolu bulunur istendikten sonra ama ilk ilanda da bahsettiğim gibi tercihim elden vermek.
Kolları altından ufak straforlara lastiklersen su içinde problemsiz yolculuk yapar. Ama hava soğuk, şehir dışı gönderimi önermem. Zoalara dert değil ama LPS ler için ciddi risk. Pek çok kez başıma geldi. Sonuçları hiç hoş olmuyor :(

Mehmet bey geçmiş olsun üzücü bir durum çok güzel canlılar maşallah sorunsuz satmanız dileğimle.Benim sormak istediğim bu canlıları neyle besledinizde bu hale geldi :) gerçekten çok çok iyi bakmışsınız.bundan bahsederseniz hem canlılara talip olanlara hemde benim gibi elinde bu canlılardan olupta merak edenlere yardımcı olmuş olursunuz,şimdiden teşekkürler hayırlı müşteriler...

#6 - Yeşil Uçlu Anchor (Çapa) Hammer --> Haluk Bey'e (nucleus) ayrılmıştır.

Mehmet bey geçmiş olsun üzücü bir durum çok güzel canlılar maşallah sorunsuz satmanız dileğimle.Benim sormak istediğim bu canlıları neyle besledinizde bu hale geldi :) gerçekten çok çok iyi bakmışsınız.bundan bahsederseniz hem canlılara talip olanlara hemde benim gibi elinde bu canlılardan olupta merak edenlere yardımcı olmuş olursunuz,şimdiden teşekkürler hayırlı müşteriler...
Sağolun Cüneyt Bey

Aslına bakarsanız özel hiç bir katkı maddesi kullanmadım, sadece biraz emek ve bir tutam sevgi :D

İyi akıntı ve düzgün ışıkla bu hale geldiler. Bir ara zoplankton ve fito (toz) ve ayrıca c vitamini katkısı yapıyordum fakat 1.5 seneyi aşkın süredir kesmiştim.

Mehmet bey belki yeri değil ama siz davayı kaybetmiş olabilirsiniz,temyiz edin yargıtaya ve yargıtaya sizin dosyanızın gidip gelmesi zaten 2 sene size bunu avukatınız söylemedimi,hakimin son mahkeme vermiş olduğu alehinizdeki kararla bu hemen kesinlik kazanmaz eğer siz temyiz ederseniz 15 gün bunun süresi vardır,siz bu 15 gün süreyi geçirdiyseniz evet o zaman hakimin kararı onanır.

Mehmet bey belki yeri değil ama siz davayı kaybetmiş olabilirsiniz,temyiz edin yargıtaya ve yargıtaya sizin dosyanızın gidip gelmesi zaten 2 sene size bunu avukatınız söylemedimi,hakimin son mahkeme vermiş olduğu alehinizdeki kararla bu hemen kesinlik kazanmaz eğer siz temyiz ederseniz 15 gün bunun süresi vardır,siz bu 15 gün süreyi geçirdiyseniz evet o zaman hakimin kararı onanır.
Zafer Bey öncelikle çok teşekkür ederim - fakat maalesef temyize gidebilsek bile icrayı durduramayacağımızı (kanunen) söyledi avukatım. :(

Hakkımı arayacağım, ama iş işten geçmiş olacak ne yazık ki...

#5, 6, 7 ve 9 Haluk Bey'e (nucleus) ayrılmıştır.

Tum buyuk mercanlardan birini (fraglar haric) Cuma aksami ya da Cumartesi gunu teslim alan olursa %10 indirim.

Yine ayni tarihe kadar, iki parca alana %15 indirim, uc parca alana %20 indirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
5-6-7-8-9 rezerve edilmistir.

[SIZE=12pt]--Güncel Liste--[/SIZE]

[SIZE=8pt] [/SIZE]

[SIZE=12pt] #1 - XL Leather[/SIZE] 300 TL

[SIZE=12pt] #2 - XL Yeşil Brain[/SIZE] 150 TL

[SIZE=12pt] #3 - Pembe/Mor Birdnest[/SIZE] 270 TL

[SIZE=12pt] #4 - Yeşil Montipora[/SIZE] 200 TL

[SIZE=12pt]#10 - Show Boy Finger Leather Coral (Sinularia Sp.)[/SIZE] 450 TL

#8 satılmıştır, ayrıca ek birkaç canlı daha listeye eklenmiştir:

[SIZE=12pt]#11 - Tridacna[/SIZE]

Yaklaşık 7-8 cm boyunda. Altında seramik yatağıyla birlikte verilecektir. 2 seneye yakındır benimle.

Fiyatı: 180 TL

4743508841_1c5d54c9e2.jpg

4744145718_581437d434.jpg

[SIZE=12pt]#12 - Hairy Mushroom 2 kafa[/SIZE]

2 kafa, biri yaklaşık 4,5 cm çapında diğeri ise 3 cm. 2,5 sene önce bu kayada almıştım ve nereye koyduysam, etrafına atladılar. Gerçekten hoş bir görüntü oluyor. (İlandaki birçok karede görülüyor)

Fiyatı: 45 TL

Resim eski, fakat canlılar aynı.

4744239222_fc75fc457d_z.jpg

[SIZE=10pt]** Bazı mercanların da fiyatlarını indirdim. **[/SIZE]

[SIZE=12pt]--Güncel Liste--[/SIZE]

[SIZE=8pt] [/SIZE]

[SIZE=12pt] #1 - XL Leather[/SIZE] 300 TL

[SIZE=12pt] #2 - XL Yeşil Brain[/SIZE] 150 TL

[SIZE=12pt] #3 - Pembe/Mor Birdnest[/SIZE] 270 TL 220 TL

[SIZE=12pt] #4 - Yeşil Montipora[/SIZE] 200 TL

[SIZE=12pt] #5 - Yeşil Uçlu Hammer[/SIZE] 380 TL 320 TL

[SIZE=12pt] #6 - Yeşil Uçlu Anchor (Çapa) Hammer[/SIZE] 350 TL

[SIZE=12pt] #7 - Yeşil Tentaküllü Mor Uçlu Torch[/SIZE] 400 TL 320 TL

[SIZE=12pt] #9 - Yeşil ve Mor/Pembe Uçlu Octopus[/SIZE] 300 TL 260 TL

[SIZE=12pt]#10 - Show Boy Finger Leather Coral (Sinularia Sp.)[/SIZE] 450 TL

[SIZE=12pt]#11 - Tridacna[/SIZE] 180 TL

[SIZE=12pt]#12 - Hairy Mushroom[/SIZE] 45 TL

Bugün ve yarın elimden geldiğince büyük boydaki canlıları fraglayacağım. Ayrıca bir de kapan edindim, bu başlık altından hem fragları hem de balıkları da ekleyeceğim. :fish:

Bugün ve yarın elimden geldiğince büyük boydaki canlıları fraglayacağım. Ayrıca bir de kapan edindim, bu başlık altından hem fragları hem de balıkları da ekleyeceğim. :fish:
Başka başlık altından yazacağım demek istemiştim, edit edemediğim için bu şekilde düzeltiyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar