Keşfet

Satılık Mercan Ve Fragler

Selam Gökçe,

Canlılar photoshoplu olana mı daha çok benziyo photoshopsuz olana mı? :p

Bizzat gören biri olarak o tarafa geçtiğimde hâla duruyorsa brainlerden 9 numaralı olanı alabilirim ama satışı baltalamamak adına ayırmamanı rica ediorum .-)

Ps:Sadece photoshoplu ve ya sadece photoshopsuz olan resimler kalırsa ilan daha etkili olur bence

Moderatör tarafında düzenlendi:
Resimler photoshoplu değilki , sadece ACD foto canvasta otomatik ışığı düzeltme seçeneğini (auto level)seçtim.

gamma correction`i ben de yapiyorum. akvaryumun isigi cok fazla geliyor resim icin. her sey 2 ton acik renk cikiyor yapmayinca..

Photoshoptan kastım; benzer etkiyi yaratan , tam olarak auto level ve ya color correction tarzı RGB (kırmızı yeşil mavi) kanallarıyla oynayıp yapılan renk editiydi zaten.. Bunu otomatik ya da manuel olarak yapan "Coral Draw" , "Image Tricks " "After Effects" vb. gibi programlar olmasına rağmen , "bu fotoğraf coral drawlu", "bu fotoğraf after effectsli " "ya da bu fotoğraf acdsee li" sıkça kullanılan ifadeler değildir.

Zaten color correctionun ve ya auto levelin amacı herhangi bir sebepten(Düşük ışık,yüksek ışık, fazla sıcak ışık, fazla soğuk ışık vb.) medyaya farklı yansıyan renkleri gerçek rengine ve ya gerçek rengine en yakın hâle getirmektir . Yani renkleri düzeltilmiş bir image ın renkleri bozuk haliyle yayınlanması muallak yaratabilir düşüncesiyle böyle bir öneri getirmiştim

Benimkisi öneri tabii.. Belki A hali değil de B hali daha cazip gelir alıcıya o zaman aynı canlının farklı renklerde pozunun olması gayet mantıklı aslında . -)

Ps: Bu şuna benziyor yani :

Sanki ben: Yakaladııım! Siz hile yapıyorsunuz!! gibi bir iddia içersindeyim :) E adı üstünde zaten renk düzeltmesi : )

Düzgünü varken nispeten düzgün olmayanı niye dursun gibi bişey ifade etmeye çalışıodum aslında.. Yanlış anlaşıldım olsun en azından başlık bir nebze daha hareketlendi . -)

Zaten aslında fotograflarda gün ışığında insanın algıladığından farklı çıkıyor canlılar genelde. Özellikle mavi renk hakim aydınlatmada, resimde çıkan görüntü biraz farklı oluyor. Bir de aynı mercanı farklı türde aydınlatılmış akvaryumlara koydugunuzdaki görüntüsü ve renk tonları farklı algılanıyor.

Ayrıca siz fotografı çekerken aktinikleri kapatıp çekince , veya beyazları kapatıp çekince veya her ikisi birden yanarken çektiğinizde 3 farklı görüntü oluşuyor. Bu da photoshopun elle yapılmış olanı olmuyor mu ? :)

Aynen öyle oluyor Osman Bey : - )

Kalan mercanlar:

1- Montipora Digitata (Yeşil - 5-6 kollu) - 3 adet - adedi 30 YTL

2- Pavona cactus - 1 adet (7-8 cm çapında) - 40 YTL

3- Xenia - 100 kök - kökü 10 YTL

4 - Montipora Digitata (Kırmızı - 3-4 kollu) - 1 adet - 50 YTL

5- Brain coral - Scolymia sp. XL - (açık pastel yeşil - turuncu) - 1 adet - 175 YTL

7- Hammer/Anchor Coral - Euphyllia ancora - XL (yeşil, sarı) - 1 adet - 300 YTL

8- Cup Coral Pagoda - Turbinaria peltata - XL (yeşil) - 1 adet - 125 YTL

10- Button Brain Coral - Cynarina lacrymalis - XL (kıpkırmızı) - 1 adet - 200 YTL

Kalan mercanlar:

1- Montipora Digitata (Yeşil - 5-6 kollu) - 3 adet - adedi 30 YTL

2- Pavona cactus - 1 adet (7-8 cm çapında) - 40 YTL

3- Xenia - 100 kök - kökü 10 YTL

5- Brain coral - Scolymia sp. XL - (açık pastel yeşil - turuncu) - 1 adet - 175 YTL

8- Cup Coral Pagoda - Turbinaria peltata - XL (yeşil) - 1 adet - 125 YTL

Gökçe dedim dimi bi fotoğraf nelere kadir bak. :D Bide ben mercanımı gelip alabilsem. :( Bi denk gelemedik.

Gökçe hocam 2 adet Montipora Digitatayı (yeşil) aldım eğer uygunsa sizin içinde.

Cuma günü, maaş günü. Akşam ararım, müsaitseniz ugrar alırım. Suya bile gerek yok, elimde 2 dakkada arabadan eve.

Birde o köpekler en sonunda ısıracak beni. Huylanıyorum. :)

Gökçe hocam 2 adet Montipora Digitatayı (yeşil) aldım eğer uygunsa sizin içinde.
Cuma günü, maaş günü. Akşam ararım, müsaitseniz ugrar alırım. Suya bile gerek yok, elimde 2 dakkada arabadan eve.

Birde o köpekler en sonunda ısıracak beni. Huylanıyorum. :)
OK. Montileri ayırdım. Akşam 18:00 den sonra evdeyim. Elini kaldır kacar onlar. Ama Belçika kurdunu açık görürsen sen topukla hemen :)

Gökçe dedim dimi bi fotoğraf nelere kadir bak. :D Bide ben mercanımı gelip alabilsem. :( Bi denk gelemedik.
Gerçekten işe yaradı. Herkese yardımları için teşekkürler. İstersen Ömer'e vereyim ondan alman daha kolay olacaksa.

Belçika kurdu nerde yaaa?

Hocam zaten korkuyorum, yapma şimdi. Ne kurdu yav şimdi. Şaka di mi?

Uçurumdan atarım kendimi valla.

Belçika kurdu nerde yaaa?
Korkulacak birşey değil. Spagetti kurdu gibi düşün olayı kafanda :D

Gökçe Hocam Ömerin akvaryumuna giren canlı bana geri dönmüyor ben kendim gelip alayım herşeyime el koyuyo zaten. :D Bu hafta erken kalkmayı başarabilirsem sana gelicem. Şu sps fraglarınada bakayım belki yarar bişi banada çıkar.

Selam Ettim.

Mercanlarım bugün öğlen geldiler.Yerlerine yerleştirdim.Hepsi gayet mutlu.Teşekkürler Gökçe! :)

Yeni yuvalarında mutluluklar diliyorum onlara :) Aman nazar değmesin.

Hemen mi nazar değer be hayret yani!Dün daha koyar koymaz açan kırmızı scylomia bugün cücük gibi kaldı hayret bişey yav :(

Hemen mi nazar değer be hayret yani!Dün daha koyar koymaz açan kırmızı scylomia bugün cücük gibi kaldı hayret bişey yav :(
Dokunan bir canlı olmasın sistemde. Cüce angellar biraz meraklı oluyorlar. Bende de bir kaç kez dokunmuşlardı ama sonra vazgeçtiler. Yeni gelen canlılara hoşgeldin yapıyorlar genelde ama sonra sorun olmuyor.

Dokunan bir canlı olmasın sistemde. Cüce angellar biraz meraklı oluyorlar. Bende de bir kaç kez dokunmuşlardı ama sonra vazgeçtiler. Yeni gelen canlılara hoşgeldin yapıyorlar genelde ama sonra sorun olmuyor.
yok gökçe tüm cüce angelları çıkardım akvaryumdan yerini değiştirdim senin dediğin gibi kuma koydum bakalım izleyeceğiz.düzelir inşallah.selam

Biraz zaman tanı, kumda çok ışık almayan bir yerde oldugu sürece ve normal akıntıda açacaktır. Ben ilk aldığımda 10 gün kadar hiç açmamıştı. Sende o kadar uzun süreceğini sanmam. Diğeri ne alemde. Onda da problem yoktur inşallah.

Konu görüntüleyen kullanıcılar