Keşfet

Satılık Zoanthus Sp.

calyx

Yeni Üye
Ad Soyad
Barış Coşkun
ilk resimde sol üstte duran mavi polypler satılıktır.

kelle başı 3ytl.

ikinci resimdeki turuncu göbekliler de satılıktır.

kelle başı 2ytl.

bunların dışında gözünüze çarpan ve tanıma uymayan diğer polypler satılık değildir ;)

resim1

efc0bb1d6789f472f9ff1642c94e6c02_00f.jpg

resim2

f5207f1fb8a33ed2118115e4e31e0bbb_d63.jpg

saygılarımla.

polypler azalmaya başladı. son 15-20 kafa.

not: polyplerin bir sorunu yoktur, fazla üredikleri için satıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
İkinci resimdekilerden almak isterim fakat ankaradayım nasıl yaparız buraya yollama şansınız var mı ????

Saygılar...

iyicene azalmaya başladılar ama bu poliplerin ankarada da üreyip ordaki hobicilerde de olmasın isterim.

kaç tane istiyorsunuz koray bey?

10 adet civarı istiyorum yani buraya gönderme imkanınız varsa tabiki sizi sokmak istemem

SAYGILAR...

Bunlar tane kelle hesabı nasıl satılıyor böyle.

koray bey, ne dediğinizi pek anlamadım ama ankaraya gönderirim 10 adet potbori.

Onur bey, ne hesabı satıyım? ayrıca çok güzel satılıyor, koray beye ayrılanla beraber kotam doldu diyebilirim. :)

bir sökiyim bakalım dımdızlak kalacak mı akvaryum..

Bende onu sordum yolup yolup nasıl oluyor diye. Alan kendi kayasına mı fraglıyor.

Tamam ben size parayı nasıl göndericem 10 adet 20 ytl ediyor değil mi?

Ne zaman yaparız alışverişi???

Ayrıca ben bunları nasıl kaya ile birleştircem biraz acemiyim bilgi verirseniz sevinirim :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Onur bey, ben yolup yolup veriyorum. yolunmayanı maket bıçağıyla kesiyorum.

fraglamak için en kolayı japon yapıştırıcısı kullanmak. önemli nokta: yapıştırırken altından değil de kenarlarından kayaya yapıştırmak. sonra da japon yapıştırıcısını 3-5 gün sonra ordan sökmek.

altına japon sürerseniz canlının üremesini engellersiniz.

2 ay önce fragladığım tek kafa 1 ay sonra 3 kafa oldu. şu anda 4 büyük kafa + 5 küçük kafa. tabi ışık- akıntı, aminoasit, vitamin, yemleme çok önemli.

umarım alanlar başarılı olur da 1 sene sonra türkiyede bunlardan binlercesi olur. kahverengimsi-yeşil button polyp mahkumiyetinden kurtulmuş oluruz.

(yeni projem fıstık yeşili button polyp çoğaltmak.)

bu arada satabileceğim bütün polypleri sattım. haftaya farklı 2 tür daha satışa sunacağım. ilgilenenlere teşekkürler.

Barış o poliplerin kahverengimsi olmasının bir nedeni de kullanılan ışık ve yetersiz dış besleme. Beslemeyi arttırıp daha fazla aktinik desteği yemyeşil yapıyor. Birçok mercanda fotosentetik alg oranı arttıkça renk kahverengiye doğru gidiyor.

Barış bey havae işini ptt den yapsak daha iyi olur benim için.

sizede uygun olursa ptt den yapalım ayrıca ben daha öncede istanbuldan almıştım polyp ama kayasıda vardı yolda ölmüşler malesef çünkü kargo sağlıksız oluyor malesef.Onu otobüsle gönderirseniz sevinirim

saygılar...

koray bey, ptt ve otobus cok zahmetli seyler benim icin. ptt neyse de, otobus firmalarina evimden iyi ihtimalle 1 saat mesafe var..

aksam kargoya versem sabah elinizde olur.

bu canlilar 30 saat yolculuktan sonra geldiler evime. 16 saate de dayanirlar.

bu arada canlilari bakkal posetine koymam, heatpacke koyar gonderirim.

ayrica polyp paketlerken suyu az koymak gerekiyor.. hatta nemli gazete kagidina sarip endonezyadan yollayanlar bile var. ben oyle bir sey yapmam o ayri :)

tabi karar sizindir ama otobus cidden bana eziyet olur.

Osman abi, beslemenin bir zorlugu yokki. 2 haftada 1 kuru yem bile versen canlilarin keyfi artiyor..

parazoanthuslarda bu renk kaybini goruyorum. duzeltmeye calistigimda da haftada 3 defa yemlemem gerekiyor. bi ara 7 gun ust uste besledim, renkleri cascavlak cikti ama ben de insanim bi yerde useniyorum..

simdi isten cikiyim, superfresh karides alicam. umarim taze karidesin yerini iyi kotu tutuyordur..

yapmadigim deney kalmadi akvaryumda... birdahaki denemem sivrisinek larvasi olacak. umarim ise yariyodur :)

O zaman cuma günü kargoya verirseniz cumartesi günü elimde olur sizden ricam bu.Ben yarın size ptt yolu ile parayı havale ederim olur mu siz bana hangi ptt olduğunu söleyin o bana yeter...

saygılar...

Ayrıca aklıma takılan birşey daha var diyelim ben bunları aldım ve yapıştırdım peki bu jel japon yapıştırıcısı akvaryuma zarar vermesin yani balıklara bir zararı olmaz mı?

Patex kullandım bir yan etkisi olmadı. İçim rahat etmez derseniz sumpa aktif karbon ekleyin.

ilk resimdeki pembelerin bir kısmı da satılıktır. kelle başı 3 ytl.

ben barışın dediği gibi fraskladım şimdilik bir sorun yok gerçi beş tanesi kayıplara karıştı sanırım iyi yapışmadı ama şimdilik balıklarda canlılarda sağlıklı

Konu görüntüleyen kullanıcılar