Keşfet

sevgili gunluk

canercakir

Yeni Üye
Ad Soyad
caner
esimi ikna edememem sebebi ile mecburen tavan arasina tasinmis olan 120*78*66H tank ile araniza katiliyorum. fakat sahsen ben, mobilyaci ve akvaryumcu arkadaslarin da bilgisizliginden proje yavas ilerliyor. 

(telefon kamerasi kirildigi icin resimlerde siyah nokta cikmaktadir :))

Ekli dosyayı görüntüle 31710

Ekli dosyayı görüntüle 31705

Ekli dosyayı görüntüle 31707

Ekli dosyayı görüntüle 31708

Ekli dosyayı görüntüle 31709

Ekli dosyayı görüntüle 31706

Ekli dosyayı görüntüle 31711

Ekli dosyayı görüntüle 31712

Ekli dosyayı görüntüle 31713

sump ve motor kurularak ici su doldurulmus ve sistem denenmistir. akabinde cok bilgili akvaryumcu arkadasin ustun basalarilari sebebi ile sump`in son bolumundeki su aninda bosalmakta ve yeteri miktarda su gelmediginden dongu saglanamamaktadir. ayrica sump`in mobilyaya tam oturmamasi her nekadar icime sinmesede akvaryumcu arkadas tekrar onda bir sorun olmadigini ve sump`in bu agirligi tasiyabilecegini bildirmektedir. akvaryum, sump ve mobilya elden gecirilene kadar su bosaltilmis ve mobilyanin alti sump`i destekleyecek sekilde kapatilacak ve inis borusunun yanina bir delik daha acilarak onu plexi ile kapatilarak durso overflow sistem yapilacaktir. bu bilgiler ve online yardimlari icin oceanspecialty kadir arkadasimiza tekrar tesekkurlerimi sunarim

Ekli dosyayı görüntüle 31714

Ekli dosyayı görüntüle 31715

Ekli dosyayı görüntüle 31716

is seyahatine ciktigimdan kisa sure ara verdigim tanka tam gaz devam ediyorum bir delik daha acilarak guvenlik inisi yapildi durso overflow ile tasirma sistemi yapildi ve isiklandirmayi bitirdim bugun aquamaxx cone 2 ps`i ve media reaktorunu sump`a yerlestirerek devam edecegim kum tekrar yikanarak kurumaya birakildi kayalar ise esim tarafindan yapistirilarak dekor yapiliyor en kisa zamanda onlari da ekleyecegim simdilik bukadar saygilar sevgiler

Ekli dosyayı görüntüle 32579

Ekli dosyayı görüntüle 32580

Ekli dosyayı görüntüle 32581

Ekli dosyayı görüntüle 32582

Ekli dosyayı görüntüle 32583

suyu ve tuzu ekleyip sistemi calistirmaya basladim. su simdilik biraz bulanik ve ps cok fazla kirleniyor oyleki ps deki toplama kabi kisa surede camur gibi doluyor. ilk testlerin sonucu tuzluluk 1025, nitrat 0, ph yuksek cikti 8.8, belki hata yaptim fakat denemek icin media reaktorunu de 2 olcek aktif karbon 1 olcek phosban doldurarak calistirdim su anda oda guzel calisiyor.. siz ustadlarin eklemek istedigi onerecegi birseyler varsa her turlu bilgiye acim tesekkurler saygilar

Ekli dosyayı görüntüle 32752

Ekli dosyayı görüntüle 32753

Ekli dosyayı görüntüle 32754

Maşallah, çok güzel olmuş her şey, akvaryumunuz çok iyi görünüyor. Elinize sağlık. Paylaşım için teşekkürler. Keyifli hobiler dilerim.

Caner bey hayirli olsun. Sumpta son bolmedeki sasirtmadan suyun gecisi yavas oldugundan motora su yetismiyor olabilir. İnis ne kadar cok olsa da o tasirma oncesinde su sisme yapar. Bence (diger arkadaslarinda gorusune danisarak ), son bolmedeki kafa motorunun hemen oncesindeki cami iptal edin.

Sent my iPhone using Tapatalk

Caner bey hayirli olsun. Sumpta son bolmedeki sasirtmadan suyun gecisi yavas oldugundan motora su yetismiyor olabilir. İnis ne kadar cok olsa da o tasirma oncesinde su sisme yapar. Bence (diger arkadaslarinda gorusune danisarak ), son bolmedeki kafa motorunun hemen oncesindeki cami iptal edin.

yorumunuz icin cok tesekkur ederim Ugur bey, fakat ikinci bir guvenlik inisi ve durso overflow ile sorun simdilik cozuldu gibi duruyor en azindan son haznedeki su motor seviyesinin altina inmedi. sump`im 3 bolmeli oldugundan orta bolum refrigium olarak duzenlenecektir simdilik sorun yok gibi fakat ilerde tekrar etmesi durumunda ilk yapacagim sey dediginiz gibi son bolmeyi yada cami iptal etmek olacaktir, tekrar tesekkurler

Son cam gereksiz olmakla beraber, hiç bir etkisi olmaz, yani kaldırsanızda aynı kaldırmasanızda, ps su yuksekliği önerilen nedir, bana sanki ps suyu yuksek gibi geldi,

bence sump şaşırtmalarınız tamamen yanlış iki şaşırtmada da ikinic camların hiç bir işlevselliği yok, eğer şaşırtma istiyorsanız önce altı açık sonra, sonra dibe yapışık yapsanız mantığı daha guzel olurdu, bu arada ikinci şaşırtmadaki dibe yapışık olan camın daha alçak olması gerekirdi ki , ilkinde istenilen düzeyde ps için olsun,

ayrıca refigium mantığı yavaş akan kirli suyun bitkiler tarafından filtre edilmesi dersek siz, akvaryumunuzun en yuksek debili yerine en temiz suyuna refigium koyarsanız fayda görür müsünüz bilmiyorum

bence daha kurulum bitmemişken sumpı çıkartıp işlemden geçirin, illa refigium istiyorsanız farklı bir dizayn için modifiye edin, 

yada şöyle bir şey önereyim ugrasmak istemiyosanız, sumpı ters çevirip kullanın inanın ki daha verimli olacaktır eğer borulama uyarsa, ps orta bölüme gelerek

Son cam gereksiz olmakla beraber, hiç bir etkisi olmaz, yani kaldırsanızda aynı kaldırmasanızda, ps su yuksekliği önerilen nedir, bana sanki ps suyu yuksek gibi geldi,

bence sump şaşırtmalarınız tamamen yanlış iki şaşırtmada da ikinic camların hiç bir işlevselliği yok, eğer şaşırtma istiyorsanız önce altı açık sonra, sonra dibe yapışık yapsanız mantığı daha guzel olurdu, bu arada ikinci şaşırtmadaki dibe yapışık olan camın daha alçak olması gerekirdi ki , ilkinde istenilen düzeyde ps için olsun,

ayrıca refigium mantığı yavaş akan kirli suyun bitkiler tarafından filtre edilmesi dersek siz, akvaryumunuzun en yuksek debili yerine en temiz suyuna refigium koyarsanız fayda görür müsünüz bilmiyorum

bence daha kurulum bitmemişken sumpı çıkartıp işlemden geçirin, illa refigium istiyorsanız farklı bir dizayn için modifiye edin, 

yada şöyle bir şey önereyim ugrasmak istemiyosanız, sumpı ters çevirip kullanın inanın ki daha verimli olacaktır eğer borulama uyarsa, ps orta bölüme gelerek
 cetin bey tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim akvyumu yapan vatandasa bunun da hesabi sorulacak :) ps oneriler yukseklik 8-10" ben atina pvc borularla patform yaprak yuksetmistim zaten.. bu arada bakteri kultrunu girerek ise gittim geldigimde kayalar ve kum kahverengi olmus sanki yosun gibi.. 2 adet jeoba rw15 dalga motoru ile gayet guzel akinti vardi oysaki.niye olmus yadane yapmam lazim biliyorum testleri yaptim ph hala 8.8 nt ph 0 yardimci olursaniz sevinirim ben arastirmalara devam edeyim

Ph nitrat olcmenize gerek yok su anda. Sadece tuzluluk ve sicakligi takip etmeniz yeterli. Tankta klasik ve saglam altyapiyla bir dongu baslatmak icin yarim karidesi kumun icine gomun ve uygun kaliteli bir bakteri kulturu ekleyin tanka. Psyi calistirin ancak toplamayacak sekilde sadece suyu oksijenlendirsin. Bunu ya toplama kabini cikararak ya da hazne icinde su seviyesini dusurerek yapabilirsiniz. 2 gun bu sekilde calistiktan sonra eski haline getirirsiniz.

Amonyak ve nitriti takip etmeniz daha onemli. Bu donemde kesinlikle canli eklemeyin tanka. Selamlar kolay gelsin

Bir de tavsiyelere uyup sumpi daha kullanisli hale getirebilirsiniz. Son bolumdeki cam gereksiz, islevi yok.

Bir de anlam veremedigim ps bu kadar camur gibi neyi topluyor? Kum ve kayalar eski sistemden kalma ve yikanip temizlenmemis olabilir diye tahmin ediyorum. Eger boyleyse dogru bir kurulum olmamis acikcasi. Yeni kurulan sistemde ps nin hicbirsey toplamiyor olmasi gerekir. (Ölu kum ve kuru kaya ile kurulan bir sistemden bahsediyorum) Bu sekilde kisa bir sure sonra ciddi fosfat silikat nitrat ve sonuc olarak yosunlanma sorununuz olabilir.

Ugur bey ve Cetin bey ikinize de yardimlariniz icin tesekkur ederim fakat biraz gec oldu okumam ben coktan canli girisini yaptim bile :(.. kendi yakaladigim bir kac baligi ekledim 3-4 tane brittle deniz yildizi yakaladim onlar da eklendi. birtane buyuk deniz yildizi, 2 salyangoz (turbo olanlardan saniyorum) ve cok sayida mavi ve kirmizi bacakli hermit yengecler son olarakda 2 tane tup kurdu.. dun ogle saatlerinde ekledim bugun sabah gayet guzel gorunuyorlardi umarim bir sorun cikmaz, bu arada kumundan kayasina baligindan yengecine herseyi kendim yakaladim/cikardim tankin son hali de su anlik bu

Ekli dosyayı görüntüle 32805

Ekli dosyayı görüntüle 32804

Ekli dosyayı görüntüle 32803

Ekli dosyayı görüntüle 32802

Ekli dosyayı görüntüle 32806

Ekli dosyayı görüntüle 32807

Ekli dosyayı görüntüle 32808

Ekli dosyayı görüntüle 32809

Ekli dosyayı görüntüle 32815

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hadi hayirlisi o zaman. Gelismeleri bizle paylasmaya devam edin. Takipteyiz ;)

Oh ne güzel! Biz burda dünyanın emeğini harcayalım siz orda hazıra konun. 

Şaka  bir tarafa, hayırlı olsun canlılarınız, dilerim kayıpsız ve kazasız devam edin bu hobiye . 

Saygılarımla ,

Feza Hokkacı 

Feza Bey,

Hazira konma demeyelim de canlilari bedavaya aliyorum tek fark o.. yoksa sizin gectiginiz yollardan geciyorum bende tasi ile ayri kumu ile ayri ugrasiyorum. Bilgisizlikden belko hatalar yapiyorum.. ha sizden belkide diger farkim bu forum sayesinde hizli ogreniyorum herkeze iyi dilekleri icin tesekkur ederim.. bu arada bugun dondurulmus yem almaya gittigimde 1 adet palyaco aldim small ufacik sey $20 :) umarim yasar.. digerleri simdilik masallahi var sagliklilar mutlu mesut yuzuyorlae birtek bu mavi kafa wrasse (ogrendim cinsini :) ortaliktan kayboluyor surekli

Ne güzel bende çok imrendim şu an durumunuza. Ben de avusturalyaya mı gitsem. Great barier reefin yanında bir ev tutsam  :rolleyesblue:

Abi oynamıyorum ben ya... 
default_tongue%20(1).gif
 tabi ki para vermeden almak çok güzeldir de bir de onu yakalamak için verilen çaba çok güzel ve keyiflidir. Umarım gönlünüzce keyif alacağınız bir tankınız olur. 

bir süre hiç canlı eklemeyin şimdilik yeterli, birr süre döngü otursun, wrasse kuma gömülen bir cins olabilir kayboldugunda kendisini kuma gömüyordur, canlılarınız cok guzel

arkadaslar iyi dilekleriniz icin tekrar cok tesekkur ederim, tankin yeni resimleri ek`dedir.. minik palyacom da tankda kendileri para verdigim tek canli, marine tankda balikligi bedelli yapiyor :)  simdilik mutlular, fransiz angel pul yem almaya basladi simdilik hersey yolunda ilk gun uzun sure turunu bilmedigim icin akvaryuma cok gec ekledigim beyaz rock anemon harici hic kayip yok.

Ekli dosyayı görüntüle 32832

Ekli dosyayı görüntüle 32833

Ekli dosyayı görüntüle 32831

Caner bey mükemmel olmuş Gül'e Gül'e kullanınız Arkadaşlarım sump vs yorumlar yapmışlar zaten ve doğrular lakin yakaladığınız wrasse türü olan (papağan ) yaya bizim sulardaki adı gelincik Balığı ram bir shrimp düşmanıdır bilginiz olsun 

büyük deniz yıldızınızda etçil türdendir polyp eklediğinizde geceleri beslenir 

saygılarımla

Konu görüntüleyen kullanıcılar