Keşfet

sevgili gunluk

iki gundur tum tank kahverengi oldu diatom gibi fakat anlamadigim birsey her yerde kucuk hava kabarciklari var, nedir bu? tank ilk haftasini doldurmak uzere bu hafta sonu %10-20 su degisimi yapacagim her nekadar degerler gayet normal ciksada anlamadigim sekilde kirleniyor ve hava kabarciklari olusuyor her yerde. (baliklarda yada diger canlilarda her hangi bir sorun yok)

Ekli dosyayı görüntüle 33015

Ekli dosyayı görüntüle 33016

Yosun oluşumunun habercisi diye biliyorum,  arıtma suyunuzda problem olabilir, ışıklandırma fazla beyaz olabilir, mümkünse beyaz oranını azaltın,

birde madem hermit bulabiliyorsunuz ekleyin bir sürü, özellikle mavi olanlardan, ayrıca bulduğunuz boy boy boş salyangoz kabuğuda koyun ki büyüdkçe kabuk değiştirsinler

Su değişimlerini de denizden tuzluluğu ayarlayarak yapın çok şanslısınız, her zaman olmasa bile ayda bir yuzde 20-10 ne yapabilirseniz ne sıklıkla yapabilirseniz

Cetin Bey suyu damacana su kullanmistim tanki doldururken yaklasik 200 galon satin aldim, akabinde eklemeyi mutfaktaki RO filtreden yaptim ayrica akvaryum icin 6stage RO su filtresi de sparis ettim oda yolda geliyor. su degerleri normal fakat dediginiz gibi isikdan olabilir beyaz oranini azaltayim madem de cahillik ne oranda azaltmam gerektigini yada nekadar olmasi gerektigini bilmiyorum birde beyazi azaltmam esimin cok istedigi coraline algee olusumunu da engellemez mi? hermit eklemek cozum ise daha fazla eklerim bulmasi en kolay canli onlar son olarak sizin tavsiyenize uyarak bu hafta borulari yeniden duzenleyerek sump`i ters cevirmeyi deneyecegim sonucu tekrar bildiririm bilgilendirme icin tekrar tesekkurlerimi sunarim

Yeni aldığınız ro sistemde silikat reçinesi mevcut mu, su arıtma sistemlerinde silikat reçinesi mevcut olmaz, tatlandırıcı olur son filtre olarak, bu tatlandırıcı sistemden cıkartılıp, yerine silikat reçinesi eklenerek tam 0 tds, su elde edilir, yani anlayacağınız sisteminizde silikat mevcut bu da ancak su değişimiyle zamanla sıfıra yaklaşır, silikat yosun oluşma sebeplerinden bir tanesi belki de en önemlisi,

oran derseniz 2 maviye 1 beyaz led te sizin işinizi görür, coralin alg oluşumu her halükarda olur ışık ve magnezyum oldukça,

eğer deniz kenarına yakınsanız su değişimini tuzluluğu ayarlayarak denizden yapın, hatta yerinizde olsam tuzluluğu denize göre ayarlarım :)  canlıların doğal ortamı şansınıza dibinizde hiç birimizin yapamayacağı canlılığı siz başarabilirsiniz, nedenlerine gelirsek biz sentetik tuz kullanıp taklit etmeye çalışıyoruz, siz orjinaline ulaşabiliyorsunuz hiç bir katkı gereksinimi olmadan

Hamsi beslesek belki burada şansımız daha iyiydide, hamside renkli değilki :)

Yeni aldığınız ro sistemde silikat reçinesi mevcut mu, su arıtma sistemlerinde silikat reçinesi mevcut olmaz, tatlandırıcı olur son filtre olarak, bu tatlandırıcı sistemden cıkartılıp, yerine silikat reçinesi eklenerek tam 0 tds, su elde edilir, yani anlayacağınız sisteminizde silikat mevcut bu da ancak su değişimiyle zamanla sıfıra yaklaşır, silikat yosun oluşma sebeplerinden bir tanesi belki de en önemlisi,

oran derseniz 2 maviye 1 beyaz led te sizin işinizi görür, coralin alg oluşumu her halükarda olur ışık ve magnezyum oldukça,

eğer deniz kenarına yakınsanız su değişimini tuzluluğu ayarlayarak denizden yapın, hatta yerinizde olsam tuzluluğu denize göre ayarlarım :)  canlıların doğal ortamı şansınıza dibinizde hiç birimizin yapamayacağı canlılığı siz başarabilirsiniz, nedenlerine gelirsek biz sentetik tuz kullanıp taklit etmeye çalışıyoruz, siz orjinaline ulaşabiliyorsunuz hiç bir katkı gereksinimi olmadan

Hamsi beslesek belki burada şansımız daha iyiydide, hamside renkli değilki :)
Cetin Bey icerik olarak bilmiyorum tam ne var fakat sparisini verdigim filtre linki   bu. ote yandan bende sizin gibi sentetik tuz kullanarak yapiyorum suyu her nekadar ada da yasiyor olsam da denizden getirmek icin yeterli ekipman ve transport yok, denizden birtek canlilari getirebiliyorum ki onlarda bir kova icinde gelebiliyor extra arac kiralamak yada cikartmak icin ekipman edinmek gerekmiyor.

isik oranina gelince benim isiklar   bunlardan iki tane yan yana yerlestirilmis sekilde ve uzerlerinde mavi ve beyaz isik ayarlari var eger iki maviye 1 beyaz derseniz mavi full iken beyaz isigi ayar dugmesinden tam yariya mi getirmem gerek? kusura bakmayin her nekadar cok arastirmaya calissamda cok acemiyim ogrenmeye calisiyorum bazi seyleri

Cetin Bey hafta sonu dediginiz sekilde sump`i ters cevirerek %15 kadar su degisimi yaptim akvaryumu kuran arkadas taslari dis fircasi ile temizledi ve media reaktorunu "Two Little Fishies ATLNPX1 Npx Bioplastics Polymer" ile doldurduk, beyaz isik seviyesini biraz azalttim. ayrica arkadasin akvaryumundan aldigim iki adet mercani da ekledim
default_tongue%20(1).gif
 fakat sabah uyandigimda mantar iki koseden yenmis gibiydi birsey kemirmis ama melek baligimi yoksa baska birseymi bilmiyorum. (kayalarin arkasinda saklanan dekorator yengec`den de supeleniyorum, sanki kemirip sirtina ekliyor bunlari) oceanspecialty (Kadir arkadasimiz) bana sump dizayni cizip gonderdiginde yeni sump yaptiricam, simdilik bukadar herkeze keyifli hobiler dilerim

Ekli dosyayı görüntüle 33045

Ekli dosyayı görüntüle 33046

Ekli dosyayı görüntüle 33047

O mantar kemirilmiş :)  dekoratör yengeci bilmiyorum ama melek vuruyor olabilir, ışığınız full spectrummuş aslında ihityacınız olan oranı yakalaması lazım ben dıy yapım zannettim,

ro sistem çok güzel tam ihityacınız bundan sonrası ufak tefek oynamalar ve zaman, sump şu anda çok güzel olmuş en azından amacına riayet ediyor :)  gelişmeleri takipteyiz, farklı canlılar yakalarsanız buradan vay be demek ilginç olacak 

bu hafta baska yere gittim denize.. cok guzel anemonlar vardi fakat henuz kendimi anemon icin hazir hissetmedigimden once cikardim sonra tekrar denize biraktim anemonlari fakat birkac mercan cikardim simdilik (oceanspecialty zoanthid ve acanlord olduklarini soyledi) 3 tanede balik yakaladim birkactanede salyangoz getirdim bu haftalik bukadar.. oceanspecialty kadir arkadasimiza tekrar tesekkurler. cocacola sisesini delerek mercani sabit tutma fikri superdi :)

Ekli dosyayı görüntüle 33179

Ekli dosyayı görüntüle 33180

Ekli dosyayı görüntüle 33181

Ekli dosyayı görüntüle 33182

Ekli dosyayı görüntüle 33183

Ekli dosyayı görüntüle 33184

Ekli dosyayı görüntüle 33185

bu yakaladigim yavru purple tang yem almiyor. hem pul yem hemde dondurulmus vermeyi denedim yemedi sadece kayalarin uzerinde birseyler yiyor gibi ayrica surekli olarak mavi kafa wrasse`i takip ediyor sanki annesiymis gibi oyleki wrasse bazen kayalardaki deliklere girdiginde pesinden girmeye calisiyor :)  bu tang`a ne yapmam lazim arkadaslar yem almamasi normalmidir? akvaryuma alisma suresimidir yoksa zaten normalde de yem yemiyorlarmi? baska birsey mi vermem gerek. ayrica ufak boy bir tang`in en azindan orta boy`a gelmesi kac ay surer? bir diger sorumda bu zoa`larin kayaya tutunmasi nekadar surer? bu surecte onlarida beslemem gerekiyormu? herkeze ilgisi icin tesekkurler iyi hobiler dilerim

Belli bir süreçte yeme alışırlar ama onlara yem yemeyi öğretecek yeme alışkın balıklarınız varsa daha çabuk alışırlar.

Ahmet Bey, ilk yakaladigim hatta akvaryuma giren ilk canli olan french angel genci elimden yiyor, ogretirmi digerlerine de bu skilde yemeyi? Pul yemden biraz alip suyun uzerine getirdigimde parmaklarimin arasindan aliyor yemi :)  ikitane kayanin uzerine nori yosunu bagladim deni kestanesi harici yiyen yok bakalim bekliyoruz. Bu hafta denize gitmiyoruz gibi fakat gidersek baska birsey yakalarsam update ederim.

Dibe düşen granül yemleri, taze karides, kalamar yemlerini de deneyin. Zamanla aç kalınca tadına bakacaktır.

Hayırlı olsun Caner bey. Balıkların bir biriyle uyumlarına dikkat et. Her kepçeyi daldırdığın da her geleni tanka ekleme :D

Ahmet Bey haklisiniz simdilik aynen yapma dediginizi yapiyorum ve akvaryum savas alanina dondu
default_tongue%20(1).gif
 french angel, butterfly`i wrasse de kirmizi kucuk wrasse`i (bilmiyorum tam ne cinsi) rahat birakmiyor

bu haftaki ilk part

uzun bir aradan sonra tekrar selam arkadaslar bu hafta anemon getirdim resimleri ekliyorum birde anemon ile birlikte geldigini tahmin ettigim (belkide onceden vardi) bristle worm tarzi bir kurt var kendi ufak yanlarinda beyaz tuy benzeri seyler var ve zoa`larin altinda yasiyor bir suredir zoa`lar duzgun acmiyor soluk gibiler rahatsiz ettigini dusunuyorum ne yapmak gerekiyor bu kurt icin? tesekkurler saygilar

Ekli dosyayı görüntüle 33998

Ekli dosyayı görüntüle 33999

Ekli dosyayı görüntüle 34000

Ekli dosyayı görüntüle 34001

Eğer kendiniz çıkarttıysanız, anemonun türü Stichodactyla helianthus olmalı yani Atlantik Halı Anemonu. Çok zehirli bir tür ve akvaryumdaki balıkları kolaylıkla yiyebilir.

Selim bey bu durumda cikarmami mi onerirsiniz? cunku kendim cikardim ve evet buyuk ihtimal dediginiz anemon 

Eğer kendiniz çıkarttıysanız, anemonun türü Stichodactyla helianthus olmalı yani Atlantik Halı Anemonu. Çok zehirli bir tür ve akvaryumdaki balıkları kolaylıkla yiyebilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar