Keşfet

"spaghetti Algae" Chaetomorpha Arıyorum

SeNioR

Yeni Üye
Ad Soyad
Hakan Toğuç
Elinde chaetomorpha olan yada olduğu yeri bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Aşağıda temsili resmi var...

ben 6 aydir ariyorum :)

gokhana getirttirelim..

adam cok nazimizi cekiyo ama bu son olsun ehehe

Her yola varım..

efe abide vardi.. buyusun 1 tutam alirim dedim.. 2 hafta sonra gittim hepsini vermis birilerine.. belki o birilerini buluruz..

yani omru hayatimda 1 defa da olsun yakindan gormuslugum var :)

sen ref projesini heralde kisa zamanda hayata gecirceksin.. hadi hayirlisi..

ayrica bunlar spor salmiyor karanlikta.. isiklari rahatca tankla ters zamanli calistirabilirsin.. soylemesi bile guzel :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bulun bundan sırf bunun için tekrar refugium yaptıracam :D

bulsak budadigimi denize atarim walla...

Yalnız bu çok ağır bir şekilde büyüyor diye biliyorum. Caluerpa gibi hızlı değil.

bulsak budadigimi denize atarim walla...
Barış bu şakaların yanına gülen yüz işareti falan koy yanlış anlaşılmasın :D , zaten caulerpanın bu şekilde yayılmasıyla bazı denizlerde ekosistemin yapısı deişmiş , yosunun adı "katil yosun" olarak anılır olmuştu. Yeni bir vakaya sebep olmayalım .

Onur bu caulerpalardan daha hizli buyuyen bir tur..

henuz buyutmedim ama yabanci forumlarda bakiyorum da caulerpalara x2 fark atiyorlar..

zaten tartismasiz refugium icin en iyi 3 yosundan biri deniyor bunlara. hatta birincisi :)

Refugium kurulumum bitti. Şimdi içine koyacak yosun arıyorum.

Chaetomorpha hızlı büyüyen bir yosun. Ayrıca caulerpa'nın yan etkileri bunda yok. Sizlerinde belirttiği gibi spor salınımı yok, 24 saat ışık gerektirmiyor, toplu ölüm tehlikesi yok.

Reef Central'de refugium ile ilgili okuduğum başlıkların hemen hepsinde akvaristler chaeto kullanıyor. Açıkçası bu yosun en çok revaçta olan yosun. Bir elime geçse ben de yayacağım tüm İstanbul'a..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aydin abi o sakaydi yaw keske sonuna gulucuk koysaydim.. oyle bir laf hic ciddiye alinir mi!!?!?! delirmedim daha..

Ewet benimde refugium kurulumum bitti.

Şimdi içine koyacak yosun ve diğer canlılar arıyorum.

Saygılar...

Ewet benimde refugium kurulumum bitti.

Şimdi içine koyacak yosun ve diğer canlılar arıyorum.

Saygılar...
Arıyoruz aramasına da yaprak kımıldamıyor. Herhangi birşey koyacaksan problem olmuyor da chaeto ararsan yok memlekette. Ya da paylaşımcı olmayan akvaristlerde var. El altından bir girişim var gibi son günlerde. Olumlu neticelenirse ben çoğaltıp tüm İstanbul'a dağıtacağım.

Hakan en sonunda kafayı kırdırıp getirteceksin bana yurtdışından heeee....

Hakan, az miktarda Caulerpa var istersen yarısını veririm. Bu aralar bende de üremesi durdu meretin.

Sağol Celalettin ama özellikle caulerpa istemiyorum. Şimdilik refug boş değil. Ozy'den aldığım ve latince adını henüz bilmediğim bir çeşit kırmızı yosun var.

İlgin için teşekkür ederim..

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri