Keşfet

"spaghetti Algae" Chaetomorpha Arıyorum

Refugium kurulumum bitti. Şimdi içine koyacak yosun arıyorum.

Chaetomorpha hızlı büyüyen bir yosun. Ayrıca caulerpa'nın yan etkileri bunda yok. Sizlerinde belirttiği gibi spor salınımı yok, 24 saat ışık gerektirmiyor, toplu ölüm tehlikesi yok.

Reef Central'de refugium ile ilgili okuduğum başlıkların hemen hepsinde akvaristler chaeto kullanıyor. Açıkçası bu yosun en çok revaçta olan yosun. Bir elime geçse ben de yayacağım tüm İstanbul'a..

Vallahi şimdi utandım işte Hakan bey. Bu yazı gözden kaçmış okumamışım yeni fırsat bulabildim.

İnanın ticaret amaçlı satmadım anca nakliye parasını kurtardı.

İşin kötüsü farkına varmadan okadar çok kişiye söz vermişim ki bir avuç içi kadar kendime ya kaldı ya kalmadı. Artık üreyince birazını bana geri satarsınız :)

Önemli değil, geç olsun güç olmasın...

Refugium'un taban alanını tamamen bu yosunla kaplatmak gibi bir amacım var. Şu anki üreme hızı oldukça tatminkar. Amacıma ulaştıktan sonra bende dağıtıma başlayacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hakan Bey,

Kullandığınız aydınlatma nedir?

Bende de Caulerpalar gene azmaya başladı.

Anlamadığım sevinmelimiyim? Üzülmelimiyim?

Bu kırmızı algin ne olduguna bir türlü karar veremedim açıkcası , Hakan bir link ekleyeyim ordan bakıp sen karar ver :D

aşağıdakilerin hepsinede benziyor :)

Galaxaura acuminata

Gracilaria curtissae

Rhodymenia pseudopalmata

Scinaia sp.

Osram marka enerji tasarruflu beyaz ampüllerden kullanıyorum. Toplam 60 watt'lık 4 ampul var. Ampulleri huni şeklindeki armatürlere takıyorum. Bu armatürler çin malı, Bauhaus'tan tanesini 3-4 YTL'ye aldım. Ampul tamamen armatürün içinde kalıyor ve dışarıya ışık kaybı olmuyor.

Refugium 70x40x40 ebatlarında ve gece-gündüz rejimi ana tank ile ters zamanlı. Ayrıca refugiumda 2300 lt/sa'lik bir akıntı motoru var. Refug'daki küçük canlılar için hergün bir kere kuru yem veriyorum.

Celal, sen hala annemizin yosununu mu kullanıyorsun. :p

Ozy, aynı dertten bende muzdaribim. 2 saat boyunca türünü belirlemeye çalıştım ama karar veremedim. Senin seçeneklerini bende bulmuştum.

Ancak kötü bir haber vereyim, spagetti senin kırmızı yosunun üstünü sarmaya başladı. Bu spagetti de bir nevi katil yosun galiba.. :)

daha önce bende üstünü annemizin yosunu (caulerpa) sarmıştı bişe olmamıştı , bir de spagetti sarsın bakalım nasıl duracak ;)

sarı bir şey koymazsınız umarım yanlarına :) mazallah sonra dgm lik olursunuz gerçi o da kalktı ya artık :)

Bende annemizin yosununun üzerini Cyano sarmıştı. En sakatı bu herhalde.
default_tongue%20(1).gif

Şimdilik annemin yosunuyla devam edeyim. Komşuda ürer, bizede düşer. :lol:

Peki bu kırmızı yosun hangisi sizce?Foto kalitesi için kusurabakmayın saçma sapan bir ışık ve uzaklıkta çektim..

Ben Gracilaria curtissae ya benzettim ama emin olamadım.Naso tange veriyorum arada sırada, yiyiyor bunları.

Graciliara aşağıdaki linkte var. Linkteki fotoğrafa benzemiyor.

aşağadakine daha çok benziyor ama burdada adını yazmamış :)

Not: Hakan sana verdiğim alg kaç lira tutar bu hesaba göre :D :D

Filum: Rhodophyta (Red Algae)'dan bir tür olmalı diye düşünüyorum. Elimde örneği yok. Net bir fotograf rİca etsem. Gövde ve yaprak kısmı net görünmeli mümkünmü ?

Bende kalmadı malesef, nitrat ve fosfatı sıfırlayınca caulerpalar falan bozulmaya başlayınca algleri çıkardım. İlerde gerekirse Hakan'dan temin ederiz artık :)

Zaten ana tanka koydugum bir iki parçayıda tangler yedi ,sert bir alg olmasına rağmen tangler çok seviyor.

Peki Osman ışık ihtiyacı için ne dersin? çok ışık istiyormu? yoksa Caulerpalara yeten ışık bunu idare edermi?

bende 24w 6500k tasarruplu ampül + 18watt kengo 6500k altında 10 ayda 3-4 cm bir parçadan 2 balık poşeti dolduracak kadar büyüdü.

Fakat caulerpaya göre yavaş büyüdüğünü söyleyebilirim.

Dallar hep çatallaşıp 2 katına çıktıgı için ufak bitkinin büyümesi epey zaman alıyor. Belirli bir boyuttan sonra daha hızlı büyüyormuş gibime geldi. Kolay kolay ölüp bozulmaması güzel birşey. Bir de taze filizlerini tangler seviyor.

Ozy sana yüzlerce dolar borçluyum galiba... :)

Celal bu kırmızı alg yavaş büyüyor, refug'da kullanmak için uygun değil ancak rengi çok canlı, görsel olarak veya tangleri beslemek için kullanılabilir. Ozy'nin verdiği örnekteki gelişmeyi spagetti ile 1-2 ayda yakalamak mümkün. Kendimden biliyorum aynı tankta ve tamamen aynı şartlarda var bende her ikiside. Spagetti kırmızının üstünü sarıyor şu an.

İlginize teşekkürler..

Osman beyin verdiği linkteki canlıya benziyor en çok.. Işık açıldığında, düzgün bir fotoğraf çekmeye çalışırım..

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri