Keşfet

su degisimini denizden yapmak

canercakir

Yeni Üye
Ad Soyad
caner
arkadaslar merhabalar,

konu basliginda da oldugu gibi su degisimini denizden yapan varmidir varsa tecrubeleri nelerdir merak ediyorum. Ben ulkede bulunan tek hobici arkadasin su degisimini denizden yaptigini ogrenince ve akvaryumundaki canliligi da gorunce bu hafta denizden su getirmeye karar verdim. pazar gunu 6 damacana su alarak degisim yaptim olcumleri henuz yapmadim bugun isten sonra yapacagim ancak sadece tuzlulugu olctugumde 1020 cikti bana oldukca dusuk geldi ancak su degisimini dun aksam yapmis idim bu sabah zoa`larin ve star polip`in daha iyi actigini hatta yanlardan kucuk bas verdigini farkettim. ilerleyen zamanlarda tecrubeleri aktaracagim ancak sizlerden de degisimi denizden yapan ve varsa basindan gecenleri merak ettigim icin bu konuyu olusturdum. 

a300cb910a9266298de60ca8ed1c5942.jpg

Ben iki buçuk yıldır kurulumlari mi da su değişimini de marmaradan yapıyorum. Şu ana sıkıntıdan ziyade faydasını gördüm. Harhangi bi ters durumla karşılaşmadım. Benim tecrubelerim olumlu.

SM-A300H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben yerinizde olsaydim

Şöyle yapardım

1-tuzluluk kontrol edilir
Ya buharlaştırma ile tuzluluk ayarlanir yada tuz eklenir 1024-1025 e çekilir
2- kalsiyum mg kh test edilir eksigi tamamlanir
3- ısı eşitlenir

Sonra degisim yapilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben yerinizde olsaydim

Şöyle yapardım

1-tuzluluk kontrol edilir
Ya buharlaştırma ile tuzluluk ayarlanir yada tuz eklenir 1024-1025 e çekilir
2- kalsiyum mg kh test edilir eksigi tamamlanir
3- ısı eşitlenir

Sonra degisim yapilir

Ercan bey aslinda benim de planim bu dogrultuda iyi ancak buradaki bana o fikri veren arkadas natural olmasi daha iyi bence elleme dedi. kendisi de surekli bu sekilde yapiyormus ve 500 galon buyuk cogunlugu sps dolu muhtesem bir tanki var hic boylesini daha once gormemis idim.. ancak yinede 1020 tuzluluk dusundurmuyor da degil. bu aksam yukseltmeyi dusunuyordum ancak birkac gun eldeki fraglari gozlemleyecegim rahatsiz gorunuyorlar ise tuzlulugu yukseltirim ancak durumlari iyi ise ellemem.. bu aksam olcumleri yaparak konu basligi altinda bilgilendiririm

Hocam (benim düşüncem) o damacanaların tasıma sırasında içine hava taşı konması yonunde  ve tuzunu 1024 ayarlamalı ... koku varmı peki hocam tankta? bende merakla takipteyim güzel konu

Moderatör tarafında düzenlendi:
Evim sahile 50 metre nerdeyse. Bir ara bu konuyu sormuştum. Su çok temiz olmalı, bakteri olmamalı, farklı canlıların yumurtaları olabilir, zararlı canlı taşırsın vs denilince vazgeçmiştim. Sürekli de aklımda. Nedense sürekli olumsuz bakmaya, olmaz demeye, eleştirmeye yatkın bir toplumuz. Bunu sevmiyorum. Hobiciliğin özünde araştırmak, denemek, birşeyler üretmek, geliştirmek var. Özellikle hobicilerin bu uygulamalara açık olması lazım. Bu nedenle konunun takibindeyim.

Ben de denizin tuzluluğunu 1020 civarı ölçmüştüm. Deniz tuzuna ekstra tuz eklenerek tuzluluk istenen seviyeye çekilebilir diye düşünüyorum.

Yada buharlaşma nedeniyle eklenen tamamlama suyuda bir miktar deniz tuzu kullanılabilir. Tabi bunu yaparken tuzluluğun dalgalanmamasına dikkat edilmeli.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaslar bugun degerleri olctum tum degerler normal olmasina ragmen (ph, 8.4- nitrat nitrit 0- cal 440 (reaktorum yok ve ekleme yapmiyorum henuz)- kh 7) phos 0.05 ila 0.10 arasinda bir renk tam anlayamadim ancak yinede yuksek. bunun tasidigim deniz suyu ile alakasi oldugunu sanmiyorum muhakkak ki benim kotu besleme aliskanligindan olsa gerek. ancak Emin arkadasimizin sordugu soruya cevap vermek gerekirse koku yok. su inanilmaz berrak (gerci media reaktorunde aktif carbon var) mercanlar gayet saglikli ve iyi gorunuyorlar tuzlulugun dusuk olmasi harici her hangi bir sikinti yok simdilik.. onumuzdeki hafta 6 damacana daha getirerek tekrar su degisimi yapacagim sonuclari tekrar bildiririm..

bu arada bir kova full tropic marine tuzum var henuz kullanmadim yada deniz suyuna ekleme yapmadim. tuzlulugu 1020 de braktim, simdilik bir sorun yok gibi olumsuz bir durum gozlemlersem kademeli arttiririm

Arkadaslar bana bu fikri veren hobici arkadasin tankinin resimlerini daha once paylasmistim tekrar paylasayim ve yineliyorum kendisine su degisimini ne siklikla yaptigini ve tuzu hangi marka ve nereden aldigini sordugumda, hafiften siritarak tankinin 500 gallon oldugunu her hafta su degisimi yaptigini ve bu hacimde bir tanka tuz masrafinin dayanmayacagini bildirerek hic tuz almadigini ve tamamini denizden getirerek suyu doldurdugunu ve degisinleri de yine denizden yaptigini bildirdi.. tankinin resimlerini tekrar paylasiyorum buyurun tamami deniz suyu ile kurulmus bir tank
544341fd0bcad8b727b3d99e12521a98.jpg
fd40b2305c37547e3c6f8ef968962a25.jpg
6dec162160abec19cc0da951b6d6335c.jpg
a2ab79f0942dc81dd2be439273447981.jpg

Sent my SM-G935P using Tapatalk

50 - 100 mt mesafe icin denize boru hatti cekilip havuz gibi bir yere alinarak dinlendirilenilir ve kullanilabilir, bu iş hobi ben fikrimi belirttim

Tabiki adapte olduktan sonra tuzluluk ve su degerlerine alistirilabilir. Sirunda olmaz ama adaptasyon sureci onemli

Bu fotoğraflardan sonra bence halen düşünmen garip olur arkadaşın nasil yapıyor ise sende aynını yap :)  mukemmel tank mash

arkadaslar bugun su degerlerini olctum

PH - 8.4

Amonia 0.003

nitrate-nitrite - 0

kh - 7

cal - 440

phos - 0 (yada 0`a yakin birsey, tam olarak okunmuyor)

tum balik ve mercanlar saglikli ve hallerinden memnun gorunuyorlar.. bu hafta sonu tekrar 6 damacana getirerek su degisimi yapacagim tekrar. sonuclari bildirmeye devam ederim..

caner bey damacanaları taşıdıgınız mesafe ve su degişimi yaptıgınız ana kadarki gecen süreyide tutabilirmisiniz. 

sonucta o damacanada agzı kapalı bekleyen deniz suyunda amonyak artısı olmasını bekleriz.  

caner bey damacanaları taşıdıgınız mesafe ve su degişimi yaptıgınız ana kadarki gecen süreyide tutabilirmisiniz. 

sonucta o damacanada agzı kapalı bekleyen deniz suyunda amonyak artısı olmasını bekleriz.  
Ufuk Bey merhaba,

evim denize 15dk mesafede gidis ve gelis yarim saat hemen su degisimi yapsam optimum sure aradaki tasima kayiplarini da sayarsak 40dk diyelim, ancak bu hafta damacana ile suyu alir almaz degisimi yapmadim damacanalari eve birakarak acil bir is sebebi ile cikmam gerekti yaklasik 3 saat kadar damacanalar oyle durdu.. akabinde geldigimde su degisimini tamamini sump`dan yaptim (sump`i komple bosaltarak deniz suyu ile yeniden doldurarak) ve bugun olctugumde yukarida yazmis oldugum sonuclar cikti

sump`da diy reaktor icinde biopellet, baska bir media reaktorde aktif carbon ve sump icinde media bag ile birakilmis chem pure elite var.

nacizane bir tavsiye olarak damacanalardaki suyu degişmeden öncede bir amonyak testi yapsanız en azından o anki durumu görmüş olursunuz 

nacizane bir tavsiye olarak damacanalardaki suyu degişmeden öncede bir amonyak testi yapsanız en azından o anki durumu görmüş olursunuz 
Ufuk Bey birdahaki degisim icin suyu aldigimda tanka eklemeden once tum tesleri aldigim su uzerinden de (damacanadan) yaparim sonuclari bildiririm

heycanla bekliyoruz. 

marmara denizinin suyu ile bir cok arkadaşımız zamanında bu degişimleri yaptı. kimisi memnun kaldı kimisi cok sorun yaşadı. sonucta dogalı bu ve bir şekilde sorunsuz sistemimize ekleyebilirsek bence hazırladıgımız su ve katkılardan cok ama cok daha faydalı olacaktır. 

Caner Bey merhaba,

Müsadenizle bir konuya açıklık getirmek isterim;

Arkadaşlar, Caner Bey Karayipler'de Dominik Cumhuriyeti'nde yaşıyor. Suyu da oradan alıyor.

İyi akşamlar,

Caner Bey merhaba,

Müsadenizle bir konuya açıklık getirmek isterim;

Arkadaşlar, Caner Bey Karayipler'de Dominik Cumhuriyeti'nde yaşıyor. Suyu da oradan alıyor.

İyi akşamlar,
Feza bey,  bulundugum ulke yazdigi icin ayriyetten belirtmeyi ihmal etmisim fakat hatirlatmaniz iyi oldu, tesekkurler.

dominikmi  :p

Deniz suyu sicaklik farki yaz kis aylarinda cok mu ulkemiz gibi ordada?

Konu görüntüleyen kullanıcılar