Keşfet

Süngerler hakkında fikirleriniz

Hocam merhaba  sari uzun tup  süngerden mugla  ayin koyunda cok var  zararli diye almadim  cok isterseniz  gittigimde  cikartip  size  kavanozda gonderirim .

Ayrica mor  top gibi sunger bende var ufak bir parca     hic bilmiyorum  ozelligi nedir ne ise yarar 

@xiesssar Çok teşekkür ederim. Farklı canlıları gözlemlemek, deneyimlemek istiyorum. Size zahmet olmayacak bir zamanda ufak bir iki sarı tüp baya sevindirici olur.

Bildiğim kadarıyla silikat ve bazı elementleri emiyor. Savunma olarak salgıladığı bir madde var ki PS kolaylıkla emecektir.

Slmlar ,

sari boru sungerlerden bodrumdan cikartip 2-3 ay besledim tankta fakat sanki reef akvaryumlarindaki sudan bi tik daha serin su ve  derin su seviyor..Zamanla form degistirdi renk koyulasti nihayetinde de cikardim sungeri..

Kirmizi ve mavi sunger reef akvaryumlarda saglikli bi sekilde bakiliyor bildigim kadariyla..

keyifli hobiler

@Colyus Bilgiler için teşekkür ederim. Az bulunan bilgiler, deneyimleriniz önemli.

????‍♂️ Süngerleri araştırıyordum, aramızda sünger beslemiş var mı? Düşünceleriniz, deneyimleriniz nedir? Ülkemizde bulabilir miyiz, bir yurtdışı yapıp gelmemiz mi gerekir?

Ekli dosyayı görüntüle 64907

Ekli dosyayı görüntüle 64908

Ekli dosyayı görüntüle 64910
 Eski resif akvaryumlarında bir dönem bu ve benzeri süngerlerden bakmıştım. Suyu süzerek besleniyorlar. Öncelikle biyolojik döngünün oturması, besin yönünden zengin nutrient ,plankton vs. beslenmesi lazım. Bir de sudan çıkardığınızda hava ile karşılaşınca  bozuluyorlar. Akıntıyı seviyorlar, bazı türleri fotosentetik canlılar. 

Mavi sünger var bende, hal3n besliyorum. Yeni ithalatlarda gelmiyor. rengi bu fotodakinden daha da canlı, akvaryumun en güzel canlılarından. Suyu süzerek beslenir ışığa ihtiyaç duymaz. Sünger besini takviyesi olursa daha hızlı büyür. 

Mavi sünger var bende, hal3n besliyorum. Yeni ithalatlarda gelmiyor. rengi bu fotodakinden daha da canlı, akvaryumun en güzel canlılarından. Suyu süzerek beslenir ışığa ihtiyaç duymaz. Sünger besini takviyesi olursa daha hızlı büyür. 
İthalat yok zaten de kaçak ithalatta bile gelmiyor..

Konu görüntüleyen kullanıcılar