Keşfet

T5 Ve Metal

gulgor

Yeni Üye
Ad Soyad
bülentt
slm elinde fazladan metal yada t5 armatö olan varsa talibim

yanlış anlaşıldım galiba :D üçreti karşılığında

Atman 120 cm T8 armatür var. İçini değiştir olsun sana T5. :D İstermisin ?

onur bendede t8 armotör var bunun içini değiştireyim ozaman diyorum t5 balansı nerden bulabilirim ben. sen bilirsin nerelerde satılır karaköyden daha yakın bir yer olursa daha iyiy olur :D

bülent aquality'de vardı ama fiyatını sormadım.sabah bir uğra istersen yeni ithalatta gelmiş olur :)

Okan satıyodu. Sana ne uzunlukta/watta lazım ?

banim akvaryum 120 cm. yukseklık 55.cm 2*54 Watt T5 dört lamba koymayı düşünüyorum ne kadarı yeterli bu konuda okadar fazla bir teknik bilgim yok artık sen söle gerisini onur :D

Bende 2 adette 70 watt ,14000 k BLV metal halide var. (tridonic atco 70watt balastları ve armatürü ile birlikte)

kombinasyon1

4x54w T5 actinic tamamı

2x250w metal 10k

kombinasyon 2

4x54w T5 2actinic/2 daylight

2x250w 14k

kombinasyon 3

4x54w t5 daylight

2x250w 20k

kombinasyon4

6x54 w t5 3 daylight-3 actinic

2x150w 10k

akvaryum ölçüsü:

120x60x60 için

metal olmadan mercan grupları gelişimi zor.Genel yargı t5 sadece yeter denir ama mercan gelişiminde metal istiyor.... gelişim süreci test edilmiştir......

Metehan soft ,lps, sps hangisi için yorum yapıyorsun ?

Bu ölçüdeki akvaryumda soft mercanlar için reflektörleri ve balastları kaliteli ,fanı olan 4*54w t5 armatür bile olur (DIY den bahsetmiyorum )

Ayrıca beyaz ışığı mh yaptıktan sonra diğer t5lerin yarısını daha beyaz ışık yaparak zaten yetersiz kalan aktinik destegini daha da azaltarak (verdiğin kombinasyonları kastediyorum) kahverengisi bol mercanlar yetiştirebilirsin ancak :D

Şahsi görüşüm su yuzeyinden fazla uzak olmamak kaydı ile bu ölçüde 6*54w 3 tane blue special 3 tane blue plus pekçok mercana rahat rahat yeter. (yüksek ışık isteyen sps türleri hariç ve tabiki kaliteli bir armatür ile)

Ben 125*60*60h akvaryumda 8*54w t5 denediğimde pekçok soft ve bazı lps türleri için ışık çok fazla gelmişti. Şu anda sadece 4*54w aydınlatma mevcut. bununda yetersiz oldugunu düşünüyorum 6*54w iyi olur kanaatindeyim. MH bence şart değil, ama dalgalanma efektini seviyorsanız o ayrı birşey :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Osman,

Acro ve sps grupları için yazıyorum...soflar için T5 hatta 10k lık T8 ler bile iş görüyor.

sırf marine ise t8 de iş görür.Ama illa sps lere gövde yapacam dersen;

metal şart

metal sadece tavan aksesuarı değil.Olsa idi EFE KALAYCIOĞLU tonla sfiligio getirmez idi.Zira

Dış siteleri benden fazla geziyorsun, sistemler 250w değil 400-1000w ile destekleniyor..Aramızda

250w-400w kullanan arkadaşlar var.Selim ÖZADAR( NANO su)Müjdat,gökçe,efe,selçuk teber,cem isapur,Mehmet KAPTANOĞLU,Ozan GÜRÇAY tavan aksesuarı için asmadılar :)

Metehan sen önce başlığı açan kişi ne beslemek istiyor bir sor ona göre bu öneride bulun bence :D , pek sps reef kuracakmış gibi gelmedi bana :D ,

şöyle bir düşündüm ben 4 farklı mh+t5 varyasyonu yapacak olsam hiç biri senin yukarda önerdiklerine birebir uymuyor :D

Osman,

haklısın ne yetiştirilecek sormak lazım... :) mevcut imkanlar dahilinde yukardaki metindeki aydınlatmaları ve sistemleri evine getirebilen kısıtlı kişi var..isterki gönül herşeyin en iyisi olsun ama buna maddiyat sınır çizer.Hal böle iken, durum da budur.. :)

Ben kendi denemeleri yazdım.Aldım 250w ,150 w, T5 bol bol oynadım yaklaşık 1 yılımda bu uğurda gitti..

:)

Canlı da yaktım,öldürdüm,büyüttüm vs .....ama benim çizdiğim 250w+t5 ler birçok canlı için fazla fazla yetti..

+

ca reaktör

2 T5 ile hiçbirşey besleyemezsiniz. yüksekliğiniz sps için bile t5 ile uygun. kaliteli, ati powermodule gibi bir 8li armatürle çok yüklü olmayan sps akvaryumu dahi çok güzel götürür. metal kullanmazsanız soğutucu parası da vermezseniz.

ben olsam bu yöntemi seçerdim.

armatür değişirse yazdıklarım geçerliliğini yitirir.

Metalim yaptığı shimming efekti olmayınca akvaryum bana deniz akvaryumu gibi gelmiyor açıkçası sonuçta bu işi görüntü için yapıyorsak bende metal halideden yanayım.

Metalim yaptığı shimming efekti olmayınca akvaryum bana deniz akvaryumu gibi gelmiyor açıkçası sonuçta bu işi görüntü için yapıyorsak bende metal halideden yanayım.
kesinlikle aynı fikirdeyim.

ben 120x60x70h boyutlarındaki akvaryumumda kendi yaptığım 6x54w actinic 2x150 w mh kullanıyorum gayet başarılı.

aslında sert mercanlar çok güzel canlılar ama gözüm kesmiyor bir sürü katkı yüksek aydınlatma. polipler ve yumşal mercanlar daha çok ilgimi çekiyor . bu arada ilgi ve alakanıza çok teşekkürler

bana şimdi karaköyden tam olarak alıcahım t5 lamba ve balansı yazarsanız sevinirim

Karaköyden alacağın lambalar akvaryuma uygun değildir. Ama kullanılmasına kullanılırmı kullanılır. Tercih senin. Balastta tridonic veya osram al HO ( high output ) yüksek çıkışlı olmasına tikkat et.

Konu görüntüleyen kullanıcılar