Keşfet

T5 Ve Metal

[olmassa pasifikten alayım ordada kaliteli malzemeler olduğunu düşünüyorum :)

balas ta tercih termik korumalı olmalı....ısı artınca kendi otomatik kesiyor.Balaslarda alman malı almanızı tavsiye ederim.Metal ve T5 lerin ömrünü balaslar belirliyor.Renk kalitesi ve ömür açısından önemli.Alman balaslarda 220-265 V arası voltaj dalgalanmalarını regüle edebiliyor.Benim tercihim bobinli balaslar.Daha dayanıklı,

vossloh schabe,osram,tridonic ve diğer alman üniteler iyi iş görür..Yerli balaslarda sorun yaşayan arkadaşlarım oldu..karaköy deki metal lambalar ucuzdur ama UV-GUARD olmadığı için canlı popülasyonlarınızı yakarsınız.kelvin değerleri deniz için yetersiz...Aqua için üretilmiş özel modülleri kullanın..T5 lerde kelvin değeri önemli osramın t5 leri mevcut ama kelvinleri yetersiz.Genel de koli satılıyor.40-20 arası..phillips var onlarda 28w bu işinizi görmeyecektir....osram 840 kod yetersiz. FQ 865 İŞ görüyor..Kod:67 actinicte yeterli....

Metal lambada benim tercihim E40 duydur.

BLV,AQUAMEDIC,HAMILTON,GIESSMAN ve diğer almanlar...

balas ta tercih termik korumalı olmalı....ısı artınca kendi otomatik kesiyor.Balaslarda alman malı almanızı tavsiye ederim.Metal ve T5 lerin ömrünü balaslar belirliyor.Renk kalitesi ve ömür açısından önemli.Alman balaslarda 220-265 V arası voltaj dalgalanmalarını regüle edebiliyor.Benim tercihim bobinli balaslar.Daha dayanıklı,

vossloh schwabe,osram,tridonic ve diğer alman üniteler iyi iş görür..Yerli balaslarda sorun yaşayan arkadaşlarım oldu..karaköy deki metal lambalar ucuzdur ama UV-GUARD olmadığı için canlı popülasyonlarınızı yakarsınız.kelvin değerleri deniz için yetersiz...Aqua için üretilmiş özel modülleri kullanın..T5 lerde kelvin değeri önemli osramın t5 leri mevcut ama kelvinleri yetersiz.Genel de koli satılıyor.40-20 arası..phillips var onlarda 28w bu işinizi görmeyecektir....osram 840 kod yetersiz. FQ 865 İŞ görüyor..Kod:67 actinicte yeterli....

Metal lambada benim tercihim E40 duydur.

BLV,AQUAMEDIC,HAMILTON,GIESSMAN ve diğer almanlar...

Merhaba Metehan Bey,

Bendeki armatür Aquamedic aquastarlight future,

sizin tarif ettiğiniz bobinli vossloh balastlardan kullanıyor, anlayamadığım şey, içerisinde balastlar haricinde balastlara giden, yine vossloh marka ufak balast gibi birşeyler var, bunlar ne işe yarıyor ?

bir de bu tip balastların veya balasta bağlı olan bu daha ufak balast benzeri parçaların bir eskime süresi var mıdır? bilmem kaç yıl içinde değişmesi gerekir mi ?eskidikçe lambanın rengini etkiler mi ?

teşekkürler...

Moderatör tarafında düzenlendi:
O parçaların ateşleyici olması lazım , tam adını bilmiyorum ama elektronik olmayan floresan balastları ile starter kullanmak gibi birşey :D

teşekkürler Osman Bey,balastların kullanım ömrü hakkında bir bilgi var mı ? (bobinli olanların)

3-5 yıl ? 5-10 yıl ? günde 8-9 saat yanan bir aquamedic armatür için ?

phillips balastlar da çok başarılı kim nederse desin. sonuçta alman devi sizin bahsettiğiniz vossloh lar tridonic ler v.s. ler yokken bu adamlar elektronic deviydi. kıyaslanması bile hata al 54w tepe tepe kullan.

Konu görüntüleyen kullanıcılar