Keşfet

Tang Türleri İçin Minimum Akvaryum Boyutları

Purple tang, yellow tang'ten biraz daha büyük bir tür. Bu nedenle daha büyük bir akvaryuma ihtiyaç duyuyor.

Taner Bey, 150 lt yellow tang için çok küçük. Fakat 150 cm bir akvaryumdan bahsediyorsanız, o zaman yeterli büyüklükte olacaktır. 5 adet yellow tang için kesinlikle çok küçük 150 cm bir akvaryum.

Purple tang, yellow tang'ten biraz daha büyük bir tür. Bu nedenle daha büyük bir akvaryuma ihtiyaç duyuyor.

Taner Bey, 150 lt yellow tang için çok küçük. Fakat 150 cm bir akvaryumdan bahsediyorsanız, o zaman yeterli büyüklükte olacaktır. 5 adet yellow tang için kesinlikle çok küçük 150 cm bir akvaryum.
Ozaman anladığım kadarı ile bir tane tang besleyebilirim.Bir tane achilles tang sıkıntı yaratmaz sanırım.

taner bey akvaryumunuz kaç litre acaba ?

5 cok fazla bencede belki S boy 3 olur

3 adet yeterli bencede fazlası risk

Üç adet yellow tang in anlaşacağını pek sanmıyorum,sanırım tang besleyemeyeceğim akvaryumda.Sekiz yıllık tatlısu tecrübemdede ve son üç yıllık tuzlu su hobisinde öğrendiğim en önemli şey akvatyum litrajı ile orantılı balık beslemek oldu.Aksi halde uzun ömürlü olmuyor.Bazan arkadaşların akvaryumlarını tanıttığı konularında aldım öldü tarzı yazılarını okuyorum ve ben çok çok üzülüyorum.Ancak arkadaşların balık ölümlerini gayet doğal karşılaması ve bu durumu gayet doğal bir şeymiş gibi anlatmalarına mana veremiyorum.

tang lerin hepsini birden ve tek rakkamlarda koyabilirsiniz.. 1 yellow 1 purple olmadan zevkli olmaz onlar en sekilli baliklar bence olmazsa olmazlarim benim mesela

Sent my iPad using Tapatalk

tang lerin hepsini birden ve tek rakkamlarda koyabilirsiniz.. 1 yellow 1 purple olmadan zevkli olmaz onlar en sekilli baliklar bence olmazsa olmazlarim benim mesela

Abi benim aklımda 5 yellow 1 achilles tang koymak vardı. :) İş bu şekilde olunca plan değişiyor purple tang bende sevdiğin tür ancak çok agresif olabiliyor.Birde sohal var favori balığım.Bu konuyu okuyunca benim proje altüst oldu.Tekrar gözden geçirmem gerekecek koyacağım balıkları.

Moderatör tarafında düzenlendi:
;) archilles çok zor 300 litre su hacmin var sump i sayma kaya vs o balık büyüyor çabuk. sen yukarı büyüyen tang lerden devam et Tanercim bence

;) archilles çok zor 300 litre su hacmin var sump i sayma kaya vs o balık büyüyor çabuk. sen yukarı büyüyen tang lerden devam et Tanercim bence

Tavsiyelerine herzaman açığım abi , sps ağırlıklı olacağı için tankım mercanlara zarar verecek, kıracak türlerden uzak durmaya çalışıyorum.

mercan agırlıklı bır tank yaparsın yanınada 2 tane palyaço balıgı 1 tane blue tang 1 tane yellow tang bır tanede purple koyarsın ayrıca biraz renklendirmek antias sürüsü,fire goby veya cromis sürüsü koyarsın gayet güzel durur

bu arada 150x50x40 ölçüleri kötü bir ölçü tatlı su akvaryumu gibi olmuş kimden tavsiye aldınız acaba 

Taner Bey, balıkların sağlıklı bir büyüme göstermesi için lütfen konunun ilk mesajındaki ölçüleri dikkate alınız. Ben 400 lt'ye bir adet küçük ya da orta boy tang'den fazlasını koymazdım. Verilen ölçüler tang'lerin doğadaki hızda bir gelişim göstermesi için gerekli minimum tang boyutlarıdır ve belirtilen ölçülerden daha küçük ya da kalabalık akvaryuma koyulduklarında büyümelerinde yavaşlama olduğu gözlemlenmiştir. Balığın büyümesinin yavaşlamasıyla birlikte elbette hormonal dengeleri de altüst oluyor. 

Taner Bey, balıkların sağlıklı bir büyüme göstermesi için lütfen konunun ilk mesajındaki ölçüleri dikkate alınız. Ben 400 lt'ye bir adet küçük ya da orta boy tang'den fazlasını koymazdım. Verilen ölçüler tang'lerin doğadaki hızda bir gelişim göstermesi için gerekli minimum tang boyutlarıdır ve belirtilen ölçülerden daha küçük ya da kalabalık akvaryuma koyulduklarında büyümelerinde yavaşlama olduğu gözlemlenmiştir. Balığın büyümesinin yavaşlamasıyla birlikte elbette hormonal dengeleri de altüst oluyor.
Teşekkür ederim akvaryumuma tang türü balık koymamaya karar verdim şimdilik.Belki ilerleyen zamanda bahsettiğiniz gibi bir tane tang eklerim.

Bu başlık altında internette gördüğümüz büyük (+20cm) tang fotoğraflarını da paylaşabiliriz diye düşünüyorum. Renk ve forum olarak yavru tanglerden ne kadar farklı olduklarını görmek adına yardımcı olacaktır.

Achilles (20cm)

june1308.jpg

Blue Tang (32 - 33cm)

fishtank062.jpg

Naso Tang (35-36 cm)

naso002.jpg

Purple Tang (Yaklaşık 1 tonluk bir akvaryumdan)

10969d1300762316-yellow-tang-p7151641ptcrop1.jpg

Scopas x Black Tang

Zebrasoma_rostratum_scopas_hybrid_l.jpg

Clown Tang (20cm)

clowntang.jpg

Saılfn Tang Koray Cenan 'dan almıstım gecen sene Show Boy 25-28 cm cok rahat vardı. Tankta solungaçlarını her cırptıgında kum fırtınası cıkarıyordu :)  

İyi günler. Aşağıdaki linkte bir Blue Tang'in 400 lt akvaryumda bakılabileceği yazılmış. Ancak burada 900 lt yazıyor. Sizin fikriniz nedir ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar