Keşfet

Tatlı Su akvaryumu deniz akvaryumuna çevrilirmi?

Bruno

Yeni Üye
Ad Soyad
Sedat
Merhaba Arkadaşlar

3 yıl boyunca tatlı su akvaryumu ile ugrastım. son 1,5 senedir Discus üzerine baya yoğunlaştım. Ne zamandır deniz akvaryumuna geçmeyi istiyordum fakat bir türlü fırsat  zaman ve cesareti bulamadım. Forumu 2,2.5 aydır takıp edip bilgi birikim edinmeye çalıştımsada Mevcut akvaryumumun Deniz akvaryumuna uyumlu olup olmadığını bir türlü kestiremedim. sizlerde bu konuda yardım rica ediyorum. Elimde 1 yılını doldurmamış olan akvaryumumu Deniz akvaryumu olarakmı uyarlamalıyım yoksa. Yeni bir akvaryummu edinmeliyim. 

Akvaryum Ölçülerim 120 En,60 yükseklik,50 genişlik 
Sump ölçüleri: 80x40x40

Yardım, İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 54608Ekli dosyayı görüntüle 54604Ekli dosyayı görüntüle 54605Ekli dosyayı görüntüle 54606Ekli dosyayı görüntüle 54607

Benim de bu boyutlarda aynı tatlı su akvaryumum vardı. Ölçüleri uzunluk 80 en 50 yükseklik 55 ve mobilyalıydı. İlk başta bakınca mobilyalı olduğu için olmuyacakmış gibi görünebilir.Fakat alttan sump sistemi yapacaksınız olucağını düşünüyorum. Hatta siz direk hazır olarak akvaryumum köşesinde sistemi kurmuşsunuz. Su Ordan aşağı akıp sumptan tekrar yukarı çıkıcak ama alttaki dolabın ölçüleri de önemli. Sumpınızın ölçüsüde.Çünkü Protein skimmer alcağınızda iyi bir marka düşüncekseniz dolabın yüksekliği minimum 55 cm civarı olması gerekiyor.Yoksa protein skimmer  sığmaz. Ya da alacağınız protein skimmerın yüksekliğine bakarak anlayabilirsiniz.Diğer hususta protein skimmerin genişliği ve uzunluğu. Çünkü protein skimmer sumpa sığmalı.Ayrıca sumpınızın üstü kapalı. Onu açmalısınız.Çünkü deniz akvaryumlarında su buharlaşması gerekir ve eksilen suyun yerine her gün tatlı su koyarsınız.Akvaryumunuz gayet güzele benziyor.Tek sıkıntı sumpta,sumpı değiştirmelisiniz diye düşünüyorum.Deniz akvaryumlarında sump ölçüsü genelde akvaryum litresinin 1/3 oluyor.Ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur sump.:D

Kiymetli bilgiler ve ayırdıgın zaman için çok teşekkür ederim.

Dolap kapağı  yüksekliği 65cm. 15 cm de extra içerden yükseklik var toplamda 80 cm yükseklik mevcut. Mevcut Sump 3 aşamalı en sağda bulunan suyun dinlendiği kısım 40x40 cm mevcut toplamda. sump ölçüleri 80x40x40, sumpın üzerini fleksi ile örtüyordum açık yani. şayet bu sump uyarlanamayacaksa  sump yaptırabilirim.  Benim kafama takılan Akvaryum içindeki Sump kulesi tek giderin olması herhangi bir sorun yaratırmı? Gözlemlediğim kadarı ile en az 2 gider var deniz akvaryumlarında ve sump kulesinin ızgaraları üst kısımda değilde alt kısımda bu herhangi bir sorun yaratırmı?  

Kiymetli bilgiler ve ayırdıgın zaman için çok teşekkür ederim.

Dolap kapağı  yüksekliği 65cm. 15 cm de extra içerden yükseklik var toplamda 80 cm yükseklik mevcut. Mevcut Sump 3 aşamalı en sağda bulunan suyun dinlendiği kısım 40x40 cm mevcut toplamda. sump ölçüleri 80x40x40, sumpın üzerini fleksi ile örtüyordum açık yani. şayet bu sump uyarlanamayacaksa  sump yaptırabilirim.  Benim kafama takılan Akvaryum içindeki Sump kulesi tek giderin olması herhangi bir sorun yaratırmı? Gözlemlediğim kadarı ile en az 2 gider var deniz akvaryumlarında ve sump kulesinin ızgaraları üst kısımda değilde alt kısımda bu herhangi bir sorun yaratırmı?  

Selamlar. Bu tank çok uygun. Sump boyutuna takılmayın. Yükseklik önemli tabii ki. O da dediğiniz gibi 80 cm ise çoğu ps zaten sığacaktır. Sump' iniş kulelerinin birden fazla olmasının sebebi güvenlik başka bir esprisi yok. Ana tanka olması gerektiğinden fazla su gelirse diğer borulardan inmesi için gerekli. Diğer esprisi de su iniş sesini bi nebze kesmek. Ancak bu eski bir tank ve huyunu suyunu bildiğiniz için, daha öncede başınıza da böyle bir şey gelmediyse şart değildir. Bu sumpla ilgili su basmadan önce yapılabilecek şey bölmeleri kaydırmak ve su seviyesini ortalama 25cm' e denk getirecek şekilde tekrar silikonlamak. Şu anki su seviyesi 25 civarıysa aynı camları kullanırsınız. Değilse ona göre büyük veya küçük yeni camlar kestirirsiniz. Bunun sebebi ise ilk iki bölmenin çok küçük olması. İkisine de ps sığmaz. Ancak şu haliyle su seviyesi dediğim gibiyse sadece ilk bölme maket bıçağıyla kazınıp sump iki bölmeli olarak kullanılabilir. Ki çoğumuzun öyle. Ayrıca şu var, ana tankta 60 yükseklik genelde denizde kullanılmaz. Mercan veya diğer benzeri canlıların yeterince ışık alması için bu ölçü maksimum 50' de bırakılır. Bu tanka ekleyeceğiniz canlıları akvaryumun içindeki canlı kayaları yükseltip onların üzerine dizerseniz yine çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Aslında bu biraz aydınlatma işine ne kadar maliyet ayırabileceğinizle alakalı. Ana tank üzerindeki ahşap kapak çöp..

Ümit hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Sump su seviyesi hatırladığım kadarı ile 30-35cm civarında.   Sump u söylediğiniz şekilde ayarlarım. Aydınlatma ise bir arkadaşımın vermiş olduğu Light Spect marka armatür    kullanmayı düşünüyorum. mercan beslemekte istiyorum bu armatür 60cm derinlik için yeterli olurmu? Taç kapakta mevcut olan x4 gün ışığı 120 cm  x54 watt t5 florasanlar tamamen tatlı suya yönelik ışıklandırma olduğundan taç kapak ile beraber çöp anladığım kadarı ile. derinlik problem yaratacak ise 100x50x50 akvaryumada geçebilirim. 

Dost selamlarımla

.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ümit hocam verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Sump su seviyesi hatırladığım kadarı ile 30-35cm civarında.   Sump u söylediğiniz şekilde ayarlarım. Aydınlatma ise bir arkadaşımın vermiş olduğu Light Spect marka armatür    kullanmayı düşünüyorum. mercan beslemekte istiyorum bu armatür 60cm derinlik için yeterli olurmu? Taç kapakta mevcut olan x4 gün ışığı 120 cm  x54 watt t5 florasanlar tamamen tatlı suya yönelik ışıklandırma olduğundan taç kapak ile beraber çöp anladığım kadarı ile. derinlik problem yaratacak ise 100x50x50 akvaryumada geçebilirim. 

Dost selamlarımla
Güzel prof bir armatür. Tabi kullanıp deneyip etmek daha güzel olur. Hobinin uç sınırlarında bir armatür. Bazı hazır armatürlerde her zaman istediğiniz ışığı yakalamanız mümkün olmayabiliyor. Bu yüzden çoğu arkadaş mevcut armatürünü modifiye ediyor v.s. Ama genel olarak linkteki armatür yeterli gelir diye düşünüyorum. Kurun bakın bakalım. Gözlemleyin. Karanlık nokta kalıyor mu? Özellikle kum seviyesi yeterince ışık alıyor mu? Kum seviyesinde dalgalı gölge çok olacak mı? Bunlara göre değerlendirilir. Bahsettiğiniz gün ışığı denizde kullanılmıyor evet. Taç kapak ve t5'ler çöp tabii ki. Batık_Gemi nickli arkadaşın söylediği gibi ilerleyen zamanlarda sump içine refi kurmak isterseniz burada gün ışığı kullanacaksınız. Ama o iş de ledlerle yapılıyor zaten. Şerit led v.s olabilir. Veya sump' ın üzerine dolap tabanına direk 220v armut ampul v.s. o işler karışık biraz o aşamaya gelin de :)  PS işine karar verdiyseniz alacağınız marka modelin çalışma prensiplerini inceleyin. Belki 30 cm de iş görebilir. Yine Batık_Gemi' nin söylediği sumpta tortu birikme işine filtre çorabı ile engellersiniz. Ben zamanında sump'tan dip çekimi yapıyordum. Atık oraya birikiyordu. Refigium kurunca sump'a atık gelmesini istemedim ve iniş borularına filtre çorabı takıyorum haftalık. Cillop gibi :)

Ümit hocam çok teşekkür ediyorum. 

Ufak ufak malzeme alımına başladım. Bu gün itibarı ile 

ps: Tunze master doc 9420 skimmer

kafa motoru: jebao dc 3000 

akıntı motorları : jebao rw-8  ve tunze 6045  yedek olarak eski tatlı su akvaryumundan kalma eheim streamon +3000

ısıtıcı: 300w eheim ve yedekte tetra proline 200 watt ısıtıcı

JBL autofood ve eheim marka otomatik yemleme

kum : 27kg aragonit

canlı kaya : 50kg 4 senelik akvaryum kayaları

aydınlatma: 

tuz: Tropic marin pro reef  25kg

ayrıca arkadaşımın vermiş oldugu Reeflowers Magnesium Blend 3000 ml ,reeflowers calcium blend 3000,  test kitleri, 1 metrelik mercan maşası, mag-float cam silecegi vs 

şu an hazırda 100x50x50 ölçülerinde durso sump sistemli deniz akvaryumu olarak kullanılmış bir akvaryum da aynı arkadasımdan alma şansım var. kendi akvaryumum ile devammı etmeliyim yoksa 100x50x50 dahamı iyi olur. malzemeler hakkında eksik veya sorun cıkarabilecek bir malzeme görürseniz lütfen uyarın.

Dost selamlarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 54830

Ekli dosyayı görüntüle 54831

Ekli dosyayı görüntüle 54832

Ümit hocam çok teşekkür ediyorum. 

Ufak ufak malzeme alımına başladım. Bu gün itibarı ile 

ps: Tunze master doc 9420 skimmer

kafa motoru: jebao dc 3000 

akıntı motorları : jebao rw-8  ve tunze 6045  yedek olarak eski tatlı su akvaryumundan kalma eheim streamon +3000

ısıtıcı: 300w eheim ve yedekte tetra proline 200 watt ısıtıcı

JBL autofood ve eheim marka otomatik yemleme

kum : 27kg aragonit

canlı kaya : 50kg 4 senelik akvaryum kayaları

aydınlatma: 

tuz: Tropic marin pro reef  25kg

ayrıca arkadaşımın vermiş oldugu Reeflowers Magnesium Blend 3000 ml ,reeflowers calcium blend 3000,  test kitleri, 1 metrelik mercan maşası, mag-float cam silecegi vs 

şu an hazırda 100x50x50 ölçülerinde durso sump sistemli deniz akvaryumu olarak kullanılmış bir akvaryum da aynı arkadasımdan alma şansım var. kendi akvaryumum ile devammı etmeliyim yoksa 100x50x50 dahamı iyi olur. malzemeler hakkında eksik veya sorun cıkarabilecek bir malzeme görürseniz lütfen uyarın.

Dost selamlarımla.

Ekli dosyayı görüntüle 54830

Ekli dosyayı görüntüle 54831

Ekli dosyayı görüntüle 54832
Selamlar. Protein skimmer çok güzel olmuş. Kendim başka birşey kullansam da tunze hep kullanmak istediğim, merak ettiğim bir markadır. Dalga motorlarını okudum ama tankta göremedim. Nereye konumlandırdınız? Otomatik yemleme sistemini ayarlayabiliyorsanız sık ve çok az yemlemeye ayarlamaya çalışın. Deniz akvaryumlarında yoğun yemleme pek tavsiye edilmez. Küçük tutamlar halinde (canlı sayısına göre değişir) günde 5 defa gibi yayabiliyorsa bu makina çok iyi. Değilse de yapacak birşey yok. Ben, sabah, öğlen, akşam ve gece olmak üzere dörde böldüm misal. Otomatik değil. Bu saatlerde evde olduğumdan yapma imkanım oluyor. Sizin imkanınız olur veya olmaz bilemem. Canlıları dibe batmayan yemlere alıştırmaya çalışın. Dibe batan yemler kayaların içinde kaybolur ve zamanla mantara çevirir. Ve yem miktarınızı çok iyi ayarlamaya çalışın. Su üstünde yüzen yemler illa sump'a iner eyvallah. Buraya da haftalık filtre çorapları takarsınız sorun hallolmuş olur.  Ancak yine de sump' a inmeden canlılar yüzen yemleri tüketecek şekilde yemlemeye çalışın. Kayaları kuru mu aldınız ıslak mı? Katkılar şu anda kalsın kenarda acil lazım değil. Bakteri girişi yaptınız mı? Tuz ölçer ne aldınız? Ana tanka su basan borunuz biraz su içinde kalmış. Elektrik kesintisinde ps kesin taşacaktır. Bu boru suyu sump'a çeker. Boru ucunu su yüzeyine alabiliyorsanız iyi olur. Borunun bir kısmından hava girerse suyu aşağıya çekmez. Bu sistemde kullanacaksanız da arka dirsek dönüşünün oraya pipet büyüklüğünde bir delik açık ve buraya yukarı bakacak şekilde küçük bir pipet takın. O da olur. Veya benzer bir boru. Herhangi bir şekilde borunun içine hava girerse su çekişini yapmaz. Tuz ölçer ne yaptınız?

Ümit Hocam bir hayli yoruyorum seni hakkını helal et. söylediklerinin tamamını kulağıma küpe yapıyorum.

Ben henüz akvaryumu kurmadım su an boş vaziyette bekliyor. resimleri arkadaşım evinde kurulu olduğu zamandan kalma. henüz ozmos almadığımdan kurulumu yapmadım. 

kayalar ve kum ıslak, yemleme cihazları eheim olan günde 4 defa yemleme yapabiliyor. JBL ise günde 5 defa yemleme yapabiliyor. ATC tuz ölçer almayı düşünüyorum ayrıca su tamamlama cihazı, bu konuda öneride bulunursan sevinirim. 

ayrıca şu an iki akvaryum mevcut. hangisini kuracağıma bir türlü karar veremedim. 

bu konudada fikrinizi belirtirseniz çok memnun olurum. 

aşşağıda bulunan akvaryum 100x50x50 durso sump sistemli sump ölçüleri ise: 70x35x40 2 yıllık deniz akvaryumu olarak kullanılmış

Ekli dosyayı görüntüle 54848

Aşşağıdaki akvaryum ise  120x60yükseklik x50 genişlik.  tatlı su akvaryumu olarak kullandım. sump ölçüleri 80x40x40Ekli dosyayı görüntüle 54849

Dost Selamlarımla

Ve aleyküm selam. Helal olsun ne için burdayız. Durso sump sistemi daha önce de bahsettiğim gibi güvenlik ve daha az ses için kullanılan bir sistem. Ancak tek inişli sistemlerde de vana ile bu problem çözülebiliyor. Yani kafaya takılacak bir durum değil. Büyük olan tank dursolu değilse su döngüsü olurken çok ses çıkarıyor muydu? Çıkarıyorsa kesinlikle küçük ve dursolu olan diyorum. Yok problem değilse her ikisi de olabilir. Ancak 60cm yükseklikten tank temizliği çok problem biliyorsunuz. Bu açıdan bile 50 lik tercih edilebilir. En son hangisi yapıldıysa o tercih edilir misal. Silikonların v.s yeni olması açısından. Açıkcası seçim sizin. Bu biraz tercih meselesi. Bu tankların avantajı ve dezavantajları açıkcası bunlar. Bu konuda çok kafaya takıntı yapmayın. Burdaki çoğu hobicinin inanın birden çok tankı var veya bir kaç tank bozmuş ve yapmış. Bu sizin kalıcı tankınız olmayabilir, nano, piko veya devasa tanklara geçmek isteyebilirsiniz. Ben bir nano kurdum hüsranla sonuçlandı, orta boy bi tank kurdum hüsranla sonuçlandı, bir defa daha nano kurdum gayet başarılı geçti, son tankım sump dahil ortalama 400lt ve herşey yolunda. Ama bir süre sonra tankı bozmayacağım anlamına gelmiyor. Bu biraz kaşınmakla alakalı. Bazı insanlar bu işi bir kere yapıp keyfini sürüyor, diğerleri de sürekli bu işle aktif uğraşmak için küçültme-büyütme işlerine giriyor. Ben de ikinci seçenekteki insanlardanım. Bu tanklar birbirine yakın tanklar. O yüzden birini seçin gitsin. Aralarında bariz fark olsa kesinlikle şunu kurun derdim..

Umit Hocam Allah razı olsun. 

Bu gün itibari ile refraktometre,  bakteri kültürü ve en önemlisi eve bir arıtma sistemi kurdurdum. bir aksilik olmaz ise cumartesi veya pazar günü 100x50x50 olan tanki doldurmaya başlayacağım. akvaryumda benim kadar emeğin var Ümit hocam sağol varol. 

Dost Selamlarımla

Umit Hocam Allah razı olsun. 

Bu gün itibari ile refraktometre,  bakteri kültürü ve en önemlisi eve bir arıtma sistemi kurdurdum. bir aksilik olmaz ise cumartesi veya pazar günü 100x50x50 olan tanki doldurmaya başlayacağım. akvaryumda benim kadar emeğin var Ümit hocam sağol varol. 

Dost Selamlarımla
Amin. Yine gelişmeleri konuşuruz.

Sevgili Ümit hocam hayırlısı ile akvaryumu doldurdum (arıtma cihazı ile 3 gün sürdü). 7kg tuzu sump ta dalga motoru ile 1 gün boyunca çevirdim  iyice çözünmüş olduğunu emin olduktan sonra,  sistem dönmeye başladı henüz skimmer i açmadım. Skimmer i ne zaman açmaya başlamalıyım? tuzluluk oranı şu an için 1024. bu gün itibari ile 2 damla aquaforest bio s kullandım. ayrıca aydınlatmanın 24 tane led yanmadığını ve fanının çalışmadığını farkettim. Perpa da bulunan servisi ile görüşüp cihazı servise bıraktım salı günü tarafıma teslim edilecek 5-6 gün süreyle armatür yok. 

aquaforest kullanımı ilgili arastırma yapmak zorunda kaldım çünkü kullanım talimatinda Türkçe dil seçeneği yoktu maalesef. yaptığım araştırmaya göre  her 100 litre için 1 damla tavsiye edilmiş, fakat kaç günde bir kullanılması gerektigi ile ilgili bilgi kirliliği olduğundan ne yapacağımı pek kestiremedim yaygın görüş 3 günde 1 defa şeklinde umarım doğrudur. 

Bu arada dekor konusunda baya berbatmışım. bir türlü ortaya güzel bişey çıkaramadım. 

kafan şişmeyecek ise yeni gelişmeleri resimler ile beraber ekleyeceğim.

Dost Selamlarımla.

Sevgili Ümit hocam hayırlısı ile akvaryumu doldurdum (arıtma cihazı ile 3 gün sürdü). 7kg tuzu sump ta dalga motoru ile 1 gün boyunca çevirdim  iyice çözünmüş olduğunu emin olduktan sonra,  sistem dönmeye başladı henüz skimmer i açmadım. Skimmer i ne zaman açmaya başlamalıyım? tuzluluk oranı şu an için 1024. bu gün itibari ile 2 damla aquaforest bio s kullandım. ayrıca aydınlatmanın 24 tane led yanmadığını ve fanının çalışmadığını farkettim. Perpa da bulunan servisi ile görüşüp cihazı servise bıraktım salı günü tarafıma teslim edilecek 5-6 gün süreyle armatür yok. 

aquaforest kullanımı ilgili arastırma yapmak zorunda kaldım çünkü kullanım talimatinda Türkçe dil seçeneği yoktu maalesef. yaptığım araştırmaya göre  her 100 litre için 1 damla tavsiye edilmiş, fakat kaç günde bir kullanılması gerektigi ile ilgili bilgi kirliliği olduğundan ne yapacağımı pek kestiremedim yaygın görüş 3 günde 1 defa şeklinde umarım doğrudur. 

Bu arada dekor konusunda baya berbatmışım. bir türlü ortaya güzel bişey çıkaramadım. 

kafan şişmeyecek ise yeni gelişmeleri resimler ile beraber ekleyeceğim.

Dost Selamlarımla.
Selamlar. Şimdiden hayırlı olsun. İşin eğlenceli kısmı tankı kurmaktı, o da bitmiş gibi :)  Tabi daha eğlencelisi canlıları atmaya başlamak inşallah. Canlılar da girdikten sonra artık daha çok problemler baş gösterecektir ufak tefek herkeste olduğu gibi. Ama kafaya takılacak şeyler olmaz inşallah. Tuz karıştırma işine çok takılmayın. Yeni kurulumlarda çözünmeden bile ana tankta veya sumpta su çevrilmeye başlanabilir. 

Skimmer su dönmeye başladığı anda çalışmaya başlamalıdır. Şu an yani. Artık hiç durmayacak.

Aydınlatma işinin acelesi yok. Ne zaman olursa o zaman. Büyük ihtimalle o fan çalışmadığı için ampuller daha öncesinde patlamıştır. Tabi bu arada canlı girmemeye çalışalım. 

Tankta kaya dekorundan ziyade kayaların kum üzerinde fazla yer işgal etmemesine bakın. Yani az kaya zemine basacak diğer kayalar bu kayaların üzerine basacak. Açıkcası bina kolonları gibi taşıyıcı görevi görecek kadar kadar zemine basmalı. Kum ne kadar açıkta olursa o kadar dışkı ve yem birikimi az olacaktır.

Aquaforest iki günde bir toplam on doz uygulanacak. 100Litre/1 damla şeklinde hesaplanır. Bakteri girişi bittikten sonra iki günde bir feeder gireceğiz. Bu arada feeder edinin. Feederların kullanım talimatı markaya göre değişir.  Aldığınız ürüne göre bakarız. Bakteri de bundan sonra sadece su değişimlerinde girilir. Onu da normalde 100L/1 damla giriyoruz ama 100 litre değişim gibi bir şey söz konusu olmayacağı için kaç litre değişirseniz değişin bir damla girin.

Tuzluluk ölçümü neyle yapılıyor? Sıcaklık stabil mi? Kaç derecede?

Şimdilik bu kadar..

Sevgili Ümit hocam,

Henüz ısıtıcı açmadım su an 17 derece. elimde su an sıradan bir tuz ölçer var atc özellikli refraktometre şu an kargoda henüz elime ulaşmadı. Ptt kargonun azizliğine ugradım. skimmer i mesajınızı okuduktan hemen sonra actım, ayrıca ısıtıcıyıda aynı sekilde. feeder hangi marka tavsiye edersin Ümit hocam 

Dost Selamlarımla

Sevgili Ümit hocam,

Henüz ısıtıcı açmadım su an 17 derece. elimde su an sıradan bir tuz ölçer var atc özellikli refraktometre şu an kargoda henüz elime ulaşmadı. Ptt kargonun azizliğine ugradım. skimmer i mesajınızı okuduktan hemen sonra actım, ayrıca ısıtıcıyıda aynı sekilde. feeder hangi marka tavsiye edersin Ümit hocam 

Dost Selamlarımla
Ben reeflowers kullanıyorum. Umarım iyidir :)  Kullanıyoruz ama işte.. Bakteri miktarını ölçen bir şey icat edilmediği sürece kullanmaya devam ederim sanırım. Bakteri konusu biraz karışık. 17 derece ev ortamının sıcaklığı ise o tankı ısıtmanız kışın özellikle zor olacak gibi. Onu da 25'e sabitleyelim. Uygun bir sıcaklık ölçer de edinin. Isıtıcıyı 25'e ayarlayıp bırakmak uygun değildir. Pilli veya elektrikli (problu) ısı ölçer almanızı öneririm.

Sevgili Ümit hocam;

Pilli (Problu) ısı ölçerim mevcut, ısı bu gun itibari ile 22  derece. yarına kadar büyük ihtimalle 25 e ulaşır. 6 gündür 3er damla bakteri girdim. aquaforest feeder edindim çarşamba gününden itibaren ilave etmeye  başlayacağım. umarım her sey yolunda gider. Jebao Rw-8 motor bloğunda bir sorun var pervaneyi el ile çevirmedikçe devreye girmiyor motor bloğunun değişmesi gerekiyor. bir kaç görsel paylasayım armatürsüz idare edin hocam

Dost Selamlarımla 

Ekli dosyayı görüntüle 55070

Ekli dosyayı görüntüle 55071

Ekli dosyayı görüntüle 55072

Ekli dosyayı görüntüle 55073

Sevgili Ümit hocam;

Pilli (Problu) ısı ölçerim mevcut, ısı bu gun itibari ile 22  derece. yarına kadar büyük ihtimalle 25 e ulaşır. 6 gündür 3er damla bakteri girdim. aquaforest feeder edindim çarşamba gününden itibaren ilave etmeye  başlayacağım. umarım her sey yolunda gider. Jebao Rw-8 motor bloğunda bir sorun var pervaneyi el ile çevirmedikçe devreye girmiyor motor bloğunun değişmesi gerekiyor. bir kaç görsel paylasayım armatürsüz idare edin hocam

Dost Selamlarımla 

Ekli dosyayı görüntüle 55070

Ekli dosyayı görüntüle 55071

Ekli dosyayı görüntüle 55072

Ekli dosyayı görüntüle 55073
Hayırlı olsun şimdiden. Şu anki önerilerim;

Kayaları daha ufak parçalara düşürün. Dışarda kırarak küçültün. Böylelikle daha güzel kaya dizaynı yapabilirsiniz. Aslında bunu söylememdeki maksat şu an ki dizaynda pek balıklar için gizlenme alanı olmamış. Bu tanka büyük bir balık atsanız barınabileceği bir mağara olması gerekir misal. Bu dizayn küçük balıklara göre yapılmış. Daha yüksek ve içinde gezilebilen bir mağara sistemi dizayn edin derim. Sol taraf iyi ama sağ taraf biraz inşaat kalıntısı gibi olmuş :)

Benzer arızali bir dalga motoru bende de var. Bu durum markaya özgü bir arıza sayılabilir. Elektrik kesintileri falan böyle takılmalara sebep oluyor maalesef. Değişme imkanı varsa daha temiz olur tabi. Değilse de fişe takılı durumdayken dışarıdan bir şeyle vurmak, tıklatmak sorunu çözüyorsa kullanılabilir.

Diğer bir konu da sump kısmı. Sanırım su iniş sesini kesmek, veya filtreleme için inişin altına sünger, elyaf bir kaç bir şey koyulmuş. Bunların hepsinin alınması gerekiyor. Oraya bir filtre çorabı koysak yeterli olur. Filtre çorabının ucu suya girdiğinde yine sesi kesmiş olur. Elyaf tarzı şeyler sürekli değişse bile PS' ın taşmasına sebep olur. Bu değişimin de kısa sürelerde yapılması gerekir. Fiziki temizlik yapılması açısında uygun tabi ama ben 3 günde bir elyaf değiştiririm diyorsanız eyvallah. Ama bu defa da ps sürekli kontrolünüz altında olması gerek. Mavi süngerler zaten deniz hobisinde kullanılan bir şey değil. Ben haftalık filtre çorabı takıyorum. Yalnız bazı filtre çorapları da ps taşırır ona da dikkat etmek gerekir. Zamanında bu forumdan bir arkadaşın önerisini okumuştum. Nickini unuttum. Hastane boneleri var kafaya takılan. Onlar taşırma veya bir tepkimeye sokmuyor ps' ı. Bende şu an onlardan kullanıyorum. Öneririm. Hem de boyutundan dolayı mevcut boruların hepsine tek bone geçiriyorum hepsini tutuyor :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar