Keşfet

Torch Coral Yardım

pepeland

Yasaklı
Ad Soyad
eyüp
Arkadaşlar birkaç gün önce bir arkadaşım torch coral hediye etti tanka ilk koyduğumda gayet güzel bir şekilde açıyordu ama günden güne açmamaya başladı balon gibi şişiyor ama açmıyor bir türlü bu durum birkaç gündür böyle devam ediyor                                        

bu gün bağzı testler yaptım salifer marka testler ile su değerlerim şöyle                                                                                                                            

kh:  14                              

mg: 1140... 1170 arası

ca:   380......400 arası

tuz:    1024 

sıcaklık: 26                        test tarihleri oldukça yeni ye her testi tekrar tekrar yaptım  sıkıntı neden kaynaklanıyor olabilir tuz ölçerimde yeni kalibre edilmiş durumda sıkıntı ney olabilir yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜRLER   en kısa zamanda canlının videosunu atarım umarım ölmez :(

Eyüp bey kh yüksek bunu Kh 8-9 dkh indirin ve mg yükseltin. Ayrıca şişme dediginiz bölünme şişmesimi yoksa komple top şeklindemi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bu kadar erken cevap  beklemiyordum  bana bölünmeye çalışıyor gibi geldi ama ilk torch coral deneyimim olduğundan çok kararsız kaldım acaba bölünüyormudur diye vimeo ya video yükleniyor şu an hemen atacağım görüntülerini kh oldukça yüksek evet ama sebep bu olabilir mi??

neredeyse top şeklinde videoyu bekliyorum vimeo yayınlasın hemen linki ekleyeceğim umarım canlım ölmüyordur 

Evet sebep bu ola bilir. Bide nitrat sonuçu ve ışık hakkında bilgi verirseniz net cevap verile bilir.

nitrat testim malesef yok tankım 65 =50= 50 ölçülerinde T8 var 100 watt gibi ışıklarım pek yeterli olmadığının farkındayım elbette ama torch coral fazla ışık sevmiyor aynı zamanda akıntıda şeklinde okudum bir çok yerde yani orta derece ışık ve akıntı ışık kaynaklı bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama yinede bu konuda daha bilgili olan arkadaşlar görüş bildirecektir elbette 

umarım yardımcı olursunuz 

Su değişimi yaparak kh ı düşürmeye çalışın. Ayrıca kullandığınız bir katkı var mı?

Su degisikligi ile pek degilde tatli su ile dusurme yapin bugun 3 lt aksam 5 lt gibi hem tuzlulk yuksek ise onuda dusurursunuz sonucta kalbrede hatada olabilir

Tatli su ile yapmayin sakin. Tuzlulukta duser. Yeni tuzlu su hazirlayip onunla degistirin. Agresif mudahelede bulunmayin. 14 kh dacanlilariniz olmez bir anda dusururseniz ole bilirler ama. Bu arada canli torca hic benzemiyor

sorununuz kh değil magnezyum, minimum 1350-1400 olmalı mg dozladığınızda kh otomatik olarak düşecek, ancak bi anda değil 2-3 günde yükseltilmeli..

su degerleride cok iyi degil ama bana sanki ısıktan gbi geldi az ısık almıs gibi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Allah allah şaşırdım valla ne yapacağım     :(      tuz  doğru kalibre ettim tuz ölçeri ............ yanlız şunu bilmek isterim mg gerekli seviyelere çekildiğinde yani 1350 1400 seviyelerine geldiğinde kh düşecekmi kesin olarak ? herhangibir katkıda girmedim tanka   girmiyorumda  zaten herhangi bir şey işin kötü tarafı bir TORCH CORAL 'a bakamadım ona yanıyorum               :(

arkadaşlar bu canlının nasıl yada neden bu hale gelmiş olabileceğini söyleyebilecek kimse yok mu ????????????

Ben canlıda bir terslik göremiyorum. Bazen böyle şişebilir bölünme öncesi olabilir. Ama ölmediğine eminim. Işık banada az gibi geldi.

yani endişe etmemelimiyim    ?  bu bölünmeden    kaynaklanan şişme mi demek istediniz ?  bu akşam biraz tatlı su ekleyip biraz tuz oranını düşürmek istiyorum 

Acale davranmayın. Bir kaç gün gözlemleyin. Ani değişiklikler daha kötü sonuçlanabilir. Ölüm olsaydı iskelet kısmı gözükmeye başlardı.

Evet olabilir ayrıca su çekip kendini iyice şişirmiş. Mg yavaş bir şeilde dengeleyin.

Canlı pek ölecek gibi durmuyor ama değişikten dolayı tepki vermiş bence. Adapte olabilmesi için biraz zaman tanıyın.

Konu görüntüleyen kullanıcılar