Keşfet

Torch Coral Yardım

canlıyı ilk aldığımda sorun yoktu birkaç gün sonra tanka eksilen suyu tamamlamak için su girdim suyu boşaltma esnasında canlı tepki verdi beyazımsı bir sıvı salgıladı sigara dumanı gibi bir şeydi daha sonrada bu hale geldi ve bir haftadır açmıyor bende dün akşam testlerimi yapıp sizlerden yardım isteme kararı aldım 

Su ekleme ünitesi edinerek veya kendiniz yapabilirsiniz, tuzluluğu sabit tutmanız önemli. Canlı tuzluluktan kaynaklı değişikliklere tepki veriyor, üstelik torch lps'ler içinde hassas olan bir türdür tabi bu canlı torch ise.

Su ekleme işini ne kadar zamanda bir ve ne miktarda yapıyorsunuz bu arada?

tankımda sump yok buharlaşmadan dolayı kayıp suyu tatlı su ile tamamlıyorum bunu sık sık yapmıyorum ama 15 yada 20 günde bir tanktan birazda su alıp buharlaşan su kaybı ile birlikte tamamlıyorum ama tuz oranına dikkat ediyor tuz ölçerimi kalibresine dikkat ederekten ölçüm yapıp tamamlıyorum ışıklarım az belki ama canlıyı bu hale getirecek kadar kötü olduğunu sanmıyorum mantarlarım gayet güzel açıyor torch coral şişti kaldı öylece şaştım kaldım 

canlının açmış hali videosuda var onuda atacağım vimeo ya burda göstereyim 

15-20 gün bence su tamamlamak için çok uzun bir süre. 15 gün boyunca su buharlaştığı için tuzluluğunuz artıyor, sonra su ekleyerek tuzluluğu düşürüyorsunuz ve tuzluluğunuz ciddi şekilde dalgalanıyor. Hassas canlılar bu durumu tolore edemeyebilir.

yani ölüme yol açabilir mi??

Tepki verdiğine göre rahatsız olmuş, maalesef canlının ölümüne de sebep olabilir.

cıkmayan candan ümit kesilmez deyip bekliyeceğim biraz tatlı su ekledim bu akşam bakalım ne olacak  birazdan videosunuda ekleyeceğim 

Çok fazla akıntı alıyor ama canlıda bir sorun yok

Tatli suyu direk ana tankami doktunuz

ben hala ısıktan oldugu taraftarıyım :)

Canlıda ciddi bir sorun görünmüyor gerçekten de. Bu arada benim 4 yıllık hammer coral'ım zaman zaman bazı kollarını öyle kapatıyor ki ölüyor sanırsınız o kollar. Ama ertesi güne düzeliyor. O nedenle telaşa kapılmadan biraz daha gözlemleyin ve canlının adapte olmasına izin verin. Yaptığınız her müdahale adaptasyon sürecini uzatacaktır.

Kolay gelsin

Arkadaşlar ilk eklemiş olduğum videoda canlının rahatsızlık yaşadığı hal son eklemiş olduğum video ise sağlıklı hali zaten umarım düzelir yinede 

Tatli suyu direk ana tankami doktunuz
evet  ama azar azar 5 lt kadar 

Çok fazla akıntı alıyor ama canlıda bir sorun yok
evet ilk tanka getirdiğimde oraya koydum bir süre sonra açmamaya başlayınca bende akıntıdan kaynaklanıyor diye ilk eklediğim videodaki yere koydum işin özü bende akıntıdan rahatsız olduğundan şüphe ettim ama az akıntı alan yerde de bir değişiklik olmadı 

Tatlı su üzerine gelmiş ola bilir.

Video yeni haliyse bir sıkıntı kalmamış sanırım

Tatlı su üzerine gelmiş ola bilir.

Video yeni haliyse bir sıkıntı kalmamış sanırım
hayır efendim ilk eklenen videodaki halde şu anda canlı..............son eklenen video ise ilk hali :)

O zaman 3 kulhuvalla 1 elham  takdiğini kullanalım :)

Şaka bir yana . pek bir şeyle oynamayıp işi zamana bırakın isterseniz.

O zaman 3 kulhuvalla 1 elham  takdiğini kullanalım :)

Şaka bir yana . pek bir şeyle oynamayıp işi zamana bırakın isterseniz.
güldürdün beni yaaa ALLAH ta seni güldürsün   :) :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar