Keşfet

Torch coralın içinden çıkan şey.

Yakup bey, sizin akıntı, ışık durumu nasıl acaba. Canlı nerelerde konumlu(taban, orta, yüzeye yakın), Sizinkilerde ışık görünce şişiyor mu? Çok teşekkür edrim içimi rahatlattınız ama bu nitratın sebebini bulmam lazım

Nitratınız hakkında birşey diyemem ama benim tourch larım kumdada var orta ve üst olarak dağınık koydum ışık sistemim led armatürüm bozulduğu için 2*39 ve 2*54 armatürle idare ediyorum 120 cm tankım rw 15 kullanıyorum biraz fazla geliyor bana göre ama canlılarımda herhangi bir rahatsızlık söz konusu değil ışık seven canlılar zaten otomatikman şişer.

Bunlar ölçümlerim.  Mantıken yukarıdan bakınca 10ppm olması gerekmiyor mu? ...
Ben burda şöyle bir hata yaptığımı fark ettim; rehberde söylenen miktarın 2 katı su 2 katı indikatör sıvısı ile karıştırdım haliyle yandan bakınca 10 üstten bakınca 2 katı gözüküyordu bu yüzden saçma ölçtüğünü sandım oysa mantıklıymış.

benimde torchlarım arada bir bunu yapıyor yedikleri besinleri çıkartıyorlar sadece torchlarım değil anemonum poliplerim bazen zoalarda yapıyor  sizdeki de aynı durum diye düşünüyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şuan bende de bu durum var. Aynı koloniyi fraglamıştım. Fragda sorun yok normal açıyorlar. Bir tanesi sürekli bu salgıdan salgılamaya başladı. Gece ışıklar kapanınca kontrol ettim bu salgıyı salgılayan frag bölünmeye-çoğalmaya başlamış. Aynı durum candy cane lerde de var. Bölünen kafalarda böyle bir salgı var bölünmeyenler normal. Acaba bölünürken oluşan bir durum mu? 

Hedef yemlemeyi çok yapıyorum ama yemleme sonrası böyle bir durumla karşılaşmamıştım ya da denk gelmedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar