Keşfet

Uv Kullani

9000 Saat/ Yıl dır :rolleyesblue:
8768 saat yapar 

365gün *24 saat=8760 saat +8 saatlik yıl farkı buda =8768 yapıyor :D  şaka bir yana bendede UV var 5-6 yıldır kullanıyorum şimdilik bir sıkıntı yok 30000 saat olması gerekiyor diye hatırlıyorum

Eşref benim UV Çin işi Sun Sun 303B diye bir modeldi. Sen piyasayı ve ürünleri bilirsin, var mı hala böyle bir UV filtre? Satıcı bana UV si 1 sene gider demişti ve 1 seneye az kala kendisi sönmüştü. Belki de benim filtrede takılı UV lamba Çin işi olduğundan dandik lambaydı?
Yani bilemiyicem ama genelde uv üreten firmalar hep Çin menşeli resun-jebo-atman vs.. Bendeki atman markaydi.

Benimki çok dandikmiş o zaman :-(

Ya bende 9w UV iç flitre var Sunsun galiba 6-7 ay olacak,ilk taktığımda su berrak ve yosun ortadan kalktı,ancak bu güne kadar 7/24 çalışıyordu,yosun tekrar hortladı,formlarda zamanı geçmiştir falan ,değişmese gerek falan deniyor,ben 1 hafta önce çıkartıp kenara koydum alttan bakınca UV ışığı yanıyor,sırını 50 tl ye aldım ,lambasına 30 tl istiyorlar? :(

Teco sogutucu ile birlikte olan uv yi kullanan varmı ?

Ben zaman zaman kullanıyorum Kemal bey.  Haftada aralıklarla 2 veya 3 gün çalıştırıyorum. UV yi çalıştırdığım günlerde su inanılmaz berrak oluyor. Özellikle cam temizlediğim günlerde yosun yayılmasın diye kullanıyorum. :) çünkü mıknatısın sildiği camlardaki yosunlar suya karışıyor uv de onları hallediyor. Tavsiye ederim. 

red sea max 130 un sirkulasyon pompasına hangi uv modelini takabilirim ?

Uv kullanmaya başladım

dalga motorunun akıntı yaptığı yerler yosun olmaya başladı????

kullananlar yosun yapmadigi i yazdi anlayamadim bende neden boyle oldu

cihaz eheim 800 11 watt 200 LT rede kullaniyorum 1 hafta oldu takali

İkinci el aldıysanız lamba eski olabilir

Sifir aldim

Florosanlar bir yıl olmadı değiştireli

6-7 ay olmuştur

günde 7 saat yanıyorlar

Uv den ölen bakteriler mi acaba?

Yıllardır kullannıyorum hiç sorun yaşamadım.Bende 6 saat çalışıp 6 saat duruyor.Yeni balık eklersem 24 saat çalışıyor.Şuana kadar ne yosun sorunu oldu nede başka bişey.Bence sebep başka bişeydir.

Walla anlamadım

bu yosun olayını

ölen bacteriler yosun yaparmı

Mantıken ölen bakteri atık oluşturacağı için yeterli bir PS niz yoksa atık miktarı arttığı için yosunu destekleyebilir.

Bakteri kültürü kullanıyorsanız ve bakteri ekledikten sonra UV yi kapatmıyorsanız belki eklediğiniz bakterileri öldürüp atık oluşturuyor olabilirsiniz.

Ben cozdum olayı.... UV bozuk:)

Aktif çalışıyo ışıkta yanıyo

maximum 1200L/H diyo ben 800 litre çeviriyorum

anlamadom gitti

enteresan olan dalganın yoğun olduğu yerlerde oluyo birde akış borusunun ıcunda

Şunuda belirtmek isterim su çok berrak

Bu uv konusunun tam olarak arastırılmadığını konuşulmadığını düşünüyorum. UV yani ultraviyole denilen güneşin zararlı mor ötesi ışını. Doğrudan cilde temasla öldürür. Kesin ölüm. Her uv zararlı değik tabi kendi içinde abc ceşitleri de var. 

10m2 den küçük alanlarda kullanılmamalı denilirdi. Kısırlık yapar denilirdi. Erkek çocuğu olmaz denilirdi kanser yapar denilirdi. Belki  bu tanklarda binde dokızyüzdoksandokuz hiç bir zararı yoktur. Ama hbinde bir de vardır illaki. Ben sürekli kullanımına karşıyım.

Denize bir bakın bakalım cam gibi berrakmı? Bir avuç su alın çıplak gözle bile görülebilen partikül ve canlılarhatta planktonlar bile seçilebilir. Berraklık çok da iyi birşey değil.

Ama tankta bir sorun varsa benek varsa parazir varsa tabiki tedavi süresince kullanılabilir. Birde 1000lt nin üstündeki tanklarda sürekli kullanılabileceğini düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar selam bu UV'yi sumpa ma yoksa ana tanka mı koyuyorsunuz ? sumpa koysak olur mu ?_

Konu görüntüleyen kullanıcılar