Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
benim led driverim 12v 4.5 amper çıkış veriyordu ledleri sisteme seri olarak bağlayamazsınız paralel çalıştırmak gerekiyor. Ayrıcada bu paralel akımı düzenleyebilmek için 1ohm direnç kullandım. 10 ohmda kullanabilirdim Neden 1 ohm direnç? Çünkü üzerinde fazla güç harcanmasını istemiyordum ve hepsi için zaten 1 ohm kullandığınızda 4,5/5=900mA akım geçiriyordu (eğer paralel dirençler eşitse akımlarda eşit olmalı) direnç üzerinde harcanan güç P=I.I.R olduğundan güç=0.9*0.9*1 yaklaşık 1 w gibi bir güç direnç üzerinde ısıya dönüşecekti bunun için ben 5wlık taş direnç kullandım.(kesinlikle taş direnç kullanın, heatsinke yapışan yüzeyine termalmacun sürebilirsiniz ısıyı atmak için) Ayrıca direnç mevzuunda bu söylediklerim 10w 12V power ledler için 5led*10w*2kanal şeklinde yapıldığında geçerli devre şeması çok basit çizince eklerim
Şemada bu burada ledleri bağlarken kutuplarına dikkat edin. Ayrıcada ledlerin biri bozulursa tolere edebiliyor ancak ikisi birden bozulursa muhtemelen hepsi gümleyecek bunu önlemek için her bir direncin önüne sigorta eklenebilir. Ayrıcada tavsiyem hepsini 20000k yada 450nm mavi yapmayın ledlerin 10 tane olacağını varsayarsak enaz 3 tane 425nm 2tane 455nm 2tane 20000K diğerleride karışık UV 410,395,425 olabilir seçim size kalmış.