Keşfet

Yeni Başlayanlar Içi Tank Kurulumu Özet Anlatım

Aslında Forumda , her ay bir akvaryum ekipman kombinasyonu yapılsa süper olur. 

Eskiler bilir . 

Bilgisayar alacaklar hep dergilerden bu kombinasyona bakar performansa göre fiyatlarını inceleyip satın alırlardı. Bu sitede de tecrübeli arkadaşlar benzer bir çalışma yaparlarsa, bu yazının yanında süper gelir. 

 
Paylaşım için teşekkürler.

 
Eski yeni tüm hobiciler okumalı ..güzel paylaşım olmuş teşekkürler 

 
Paylaşım için teşekkürler 

 
akvaryumun üstü kapalı olmasın demişiniz peki akvaryum kapağına bir kaç tane delik açsam  olmazmı çünkü açık olursa evin içini koku kaplaması sonucu evdekiler isyan bayrağıını çekerler bir metod söylerseniz bunun için sevinirim saygılar
akvaryumum da buhar camı var ve onun üstünde de kendi kapağı ve kapağına yaptığım led armatör var suyu yazın soğuta bildikten sonra sorun olmaz

Yeni başlayacağım için benimde bir sorum olacak şu anda tatlı su akvaryumum var gereken ne ise bakım anlamında yerine getiriyorum.

Sorum şöyle evde elektrik kesinti olsa ısıtıcı dan tutunda tüm sistemin durduğunu düşünürsek kesinti süresinin , 1 saat süren kesinti yada 5-6 saat süren kesinti yada 9-10 saat süren kesinti nin vereceği zarardan bahsedermisiniz.tatlı suda bu tarz sorunları çözmek tolöre etmek daha kolay 
1 saat sorun olmaz 5-6 saat balıklar için sorun olur pilli hava motoru kullanabilirsin veya güç kaynağı alabilirsin

 
Akvaryumun üzerinin kapalı olması su ile gaz değişimini kısmen kısıtlayacaktır. PS nizin kuvvetine göre bu sorun olabilir, güçlü skimmerlar ile bu sorun ortadan kalkabilir. Diğer sorun kapamak için kullanacağınız malzemenin zaman içinde ışık geçirgenliği azalabilir buda mercanların yeteri kadar ışık almasını engelleyebilir. 

Elektirik kesintisine gelince bu tuzlu su akvaryumunda büyük sorun. En iyi çözüm kesintisiz güç kaynağı inverter vb. akvaryum için elzem geri gönüş motoru ve PS bağlasanız yetebilir. Belki bir de dalgamotoru. Elektirik kesintisinin iki ana etkisi şöyle: bir su devir daim yapmadığı ve PS çalışmadığı için sudaki oksijenin azalması ve sonucunda ilk önce bakteri ölümüne, uzun kesintilerde ise canlı ölümüne sebep olması. Kısa kesintiler sonucunda canlı kaybı görünmesede bakteri ölümü gerçekleştiği için dengelerinizde bozulma olacaktır. Buna önlem olarak hava motoru olabilir. 

ikinci problem ise elektirik geldiğinde su seviyesindeki aksamalardan solayı PS taşması bu oldukca büyük bir sorun olabilir. PS de birikmiş tüm pisliğin bir anda tanka karışması ve canlıların zehirlenmesi ile sonuçlanabilir. Bunun için PS geciktirici pirizler mevcut çözüm olabilir. 

 
merhaba iyi aksamlar yeni kurulum yapiyorum forumdaki birkac kurulum konusunu okudum ve ona gore yapdim herseyi.

elimde birkac eksik ekipman var henuz tuz eklemedim. suyu bir ic filtre ile donduruyorum elimde bir uv filtre var ekipman eksigimi tamamlayana kadar bu uv yi bos akvaryumda kullanmamin bir yarari veya zarari olur mu?

 
Merhaba,

Boş ve canlı olmayan akvaryumda zararlı canlı olmadığından bana sorarsanız UV nin bir faydası olmayacaktır.

Suyu durağan bir şekilde uzun süre tutmayın sürkülasyonun olması gerekiyor. bu arada dalga mtoru yerine anladığım kadarıyla iç filtre ile suyu çeviriyorsunuz.

İç filtre içerisinde sünger vs var çıkarın ki sadece suyu hareketlendirsin. 

Suya tuzu karıştırıp kumu ekleyin ve aydınlatmayı açın ki diatom başlaşın bu sürede, zaten 1 kaç hafta bu şekilde döndürmeniz gerekir. Bu zaman süresinde eksiklerinizi tamamlarsınız.

 
cevabiniz icin tesekkurler.

suan ic filtre yerine kafa motoru var sadece suda hareket olmasi acisindan.akvaryumumda kaya kum su hersey hazir vaziyette kum ve kayalari hobicilerden aldim sifir urunler degil.

elimden geldigince temizlemeye calisdim ilk sorumda pek acik yazmamisim durumu.eksik olan malzemlerim aydinlatma ve bakteri kulturu.

bunlari temin edene kadar uv ile birlikde kafa motorunu calisdirmayi dusunuyorum.

 
Güzel konu teşekkürler.. Başlangıç su değerlerinin ne olması gerektiğini de yazabilseniz harika olurdu. Örneğin Diatom olmazsa olmaz mıdır? Diatom olmadan da sistemin oturabilmesi olası mıdır? Yurt dışı kaynaklara baktığımda Diatomdan nasıl kurtulunur konusu her yerde mevcutken Diatom nasıl başlatılır şeklinde kaynak bulamadım.

 
Aranıza yeni katıldım. Bende hobiye yeni başlamayı ve 100 litre bir akvaryum almayı planlıyordum. Deniz akvaryumu yapmak istememin nedeni ise palyaço balığı beslemek istememdi. Öncelikle akvaryuma bakmayı ve daha sonra canlıları en son da balığı bakmayı öğrenmek iyi olacak sanırım. İşe bir akvaryum almakla başlasam iyi olacak. Evimizde hep tatlı su balıkları olmuştu ama babam temizlerken hep akvaryumu taşırdık temizlerdik. Benim yapmak istediğim bir düzenek oluşturarak akvaryumu yerinden taşımadan temizleyebilmek. Umarım bunu forumda sorup öğrenerek başaracağım. Herkese selamlar ve engin bilgilerinize saygılarımı sunarım.

 
Aranıza yeni katıldım. Bende hobiye yeni başlamayı ve 100 litre bir akvaryum almayı planlıyordum. Deniz akvaryumu yapmak istememin nedeni ise palyaço balığı beslemek istememdi. Öncelikle akvaryuma bakmayı ve daha sonra canlıları en son da balığı bakmayı öğrenmek iyi olacak sanırım. İşe bir akvaryum almakla başlasam iyi olacak. Evimizde hep tatlı su balıkları olmuştu ama babam temizlerken hep akvaryumu taşırdık temizlerdik. Benim yapmak istediğim bir düzenek oluşturarak akvaryumu yerinden taşımadan temizleyebilmek. Umarım bunu forumda sorup öğrenerek başaracağım. Herkese selamlar ve engin bilgilerinize saygılarımı sunarım.
Tuzlusu akvaryumlarında biz çok gerekmedikçe tatlısu akvaryumları ya da fanuslar gibi temizlik yapmayız. Camları silmek için jiletli bir çubuk veya mıknatıslı silecek yeterli gelecektir. Skimmer kabını boşaltmak ve camları temizlemek dışında pek bakım gerektirmez. Haftalık %10-20 arası su değişimleri yapmanız avantajınıza olur. Yeni başlayacak arkadaşlar için 100 litreden daha düşük hacimli bir akvaryum çok uygun olmayabiliyor. Düşük hacimlerde değerleri stabil tutmak oldukça zahmet isteyebiliyor.

Şimdiden hayırlı olsun.

 
İlk kurulumda ve devamı sürecinde hangi kimyasalları yada ilaçları kullanacağız. Bu konuda bilgilendirirmisiniz?

 
Konu süper olmuş. Bende yeni başlayacağım için birkaç şey danışmak isterim.

100 x 50 x 50 10mm arkadan sumplu bir akvaryum kurmaya karar verdim. Mercan ve Balık ile uğraşmak istiyorum. Hazır Sistemleri inceledim bu konuda Danışmanlık istemiştim.

Sumpta ;

Hydor - Slim Skim Nano Skimmer 250.65 

Eheim Compact On 600 Sump/Kafa Motoru

Fluval sea cp4

Migros Aydınlatma Marine

Kullanmaya karar verdim. Hazır sistemlerde örnek Fluval da arkada bunların dışında sünger filitre sistemi de bulunmakta. Sunger filitre sizce ne olmalıdır? Bir de ustalığınıza güvenerek kuracağım sistem de sizce eklemem gereken farklı birşeyler var mıdır?

Teşekkür ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst