HATALARIM:
* Benim ilk deniz akvaryumum RSM 130D, birinden kayası, kumu, balıkları, suyuyla beraber aldım getirdim eve. Akvaryumun suyunu 6 tane damacanaya boşaltmıştım, kum tabandaydı, balıklar başka bir kovadaydı, kayaları da poşede koymuştum :-( Bakterilerim ölmüş, hiç bilmiyordum bakteri diye birşey, akvaryumu aldığım kişi de söylemedi. Ben bunun üstüne kayalar temizlensin diye bir de güzelce fırçaladım onları ve akvaryumu kurdum. Hazır su diye hemen balıkları da koydum, hepsi öldü :-(
* RSM den 2. akvaryumum olan 250lt ye geçerken balık ve mercanları geçici olarak koyduğum kova çok küçüktü ve içine PS koymamıştım; hava motoru ve akıntı motoru vardı sadece. 1-2 günde herşey öldü
* Çok ucuz bir akvaryumcuya akvaryum yaptırdım, parasını peşin verdim, 3 ay sonra teslimat yaptı. Akvaryum 1 defa sumptan, 2 defa da dursodan su kaçırdı. Paramı geri alamadım, en sonunda sağlam bir akvaryum verdi ama hiç memnun kalmadım, bir daha da gitmem oraya.
* Katil Powder Blue' m (6 leşi var) un yanına balık almaya hala ve hala devam ediyorum :-(
* Octopus' un yanına başka mercan koydum, kolları diğerini yaktı
* Tüp Anemon' un yanına mercan koydum, kolları mercanı yaktı
* Aydınlatmam ve katkılarım yeterli değilken SPS ekledim, hepsi öldü
Galiba benimkiler bu kadar...