Keşfet

YENI BIR BAŞLANGIÇ 6

Borulama benım hatam değil kurulum hatası... Kayaların bır kısmı arka cam değiyor bu halıyle yeterli benım ıcın 

Aydınlatma X 2 54 W yandığı ıcındır 4 X 54 T 5 var normalde 

Akvaryum ne durumda yeni bir başlangıç 7 ye mi hazırlanıyorsunuz? yoksa 6. kurulum sorunsuz devam ediyor mu?

Varmı bi yenilik Zafer bey? biraz fotoğraf güncellemesi yapsanız?

Hayırlı olsun zafer 

Yaklasık 30 35 cm boyuta sahip olan 3 haftalık Tridacnam... Değerleri cok oynatsada vazgecilmez bir görsele sahip. 

2n081p0.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
beni de heveslendiriyorsunuz

07.10.2017 

Akvaryumda bir kaç değişiklik ile revize yapılarak kaldıgımız yerden devam ediyoruz. 

Aragonıt kum seciminde yalnıs bir boyut tercih ettiğimden dolayı zamanla çok aşırı kirli bir kuma sahip oldum. Albatros Akvaryum  Atilla abinin yardımlarıyla tankı revize etmeye karar verdik.

Yapılan Değişikler ve İlave Ekipmanlar : 

* Akvaryum komple boşaltılarak temizlendi. Yeni kum ılavesı yapıldı. Yeni kum tercihimiz Ca karbonatlı Alman malı bir kum seçtik. 

*Dalga motorları sirkeli suda bekletilerek temizlendi. İlave olarak 1 adet RW 15  ilave edildi. Rw 8 ile ortak olarak calısacak. 

*Giesemann  T5 ler değişti. 

*Reef Royal Dc 212 alt taraftan 9 cm yükseltilerek daha verimli çalışması sağlandı. 

*Refigium kum katmanı yükseltildi. Refigiumun en büyük etkisi ise ana akvaryumdaki kumu bosaltıp taze su koymamıza rağmen cok kısa sürede  tüm canlıları eklememize rağmen sorun olusmamasıydı. 

*AqauaForest Fosfat medya reaktörü  ve 10 lt Filter bag icersinde Zeolit ilavesi yapıldı. 1 adet iniş borusuna Filter bag takıldı. Tank ıcersınde ucusan tortulardan artık neredeyse eser kalmadı. 

*Aydınlatma 8 x 54 T5 e çevrildi. 

* Nitrat ve Fosfat için Aquaforest Np pro günlük dozlanıyor. 

Canlılar : 

x 1 Blue Tang Xl boy 

x 1 Yellow Wrasse 

x 1 Sixline Wrasse 

x 1 Chromis 

x 1 Yellow Whatcman Goby 

x 1 Cardinal  x 1 Chromis 

x 2 Adet Çift Black Percula 

Torch coral Green  x 1 

Torch Coral Gold    x 1 

Tridacna  clam x 1 

Green Polıp kayaları 150 + kafa 

Mushrum Mor 10 Kafa + 

Green Mushrum + 15 Kafa 

Conch 60 Adet 

İlave  Eklenecekler :

Plate Coral Kırmızı ve yeşil 

Blue Tang Xl Boy Yellow Tang Xl Boy ve 1 Adet  Mılka Coral  ( Ayırtıldı ) 

Powder Blue Tang L Boy 1 Adet 

* Nitrat ve Fosfat için Aquaforest Np pro günlük dozlanıyor. 
Np Pro yu Pro bio s olmadan mi kullanıyorsunuz acaba ? 

Bu arada np Pro yu nitrat ve fosfat icin demişsiniz. Bu zaten prodibio markasının bioptimi ile ayni işlevi gören bir ürün değil mi. Yanı birnevi besin denilebilir ? 

Herhun kullanmayı öneriyorlar ama böyle olmadığını savunanlarda var. Siz nasıl sonuç alıyorsunuz acaba ? 

Probio S olmadan kullandım evet.. Dozajı fazla kacırdıgımda skımmer 1 gun neredeyse kendıne gelemıyor zaten urunde  nıtrat fosfatı atık hale getırdıgınden dolayı tasmasıda normal... Ben refigium dakı kum yatagı ıle desteklemek istedim.  yenı ekledıgım ölü kumda bakteri olmadıgından dolayı hızla bakteri oturması ıcın kullandım sonuc olarak urunden memnun kaldıgımı belırtmek ısterım. Yeni siparişi verirken Pro S de alarak ne öneriliyorsa o sekılde rutin devam etmeye özen göstereceğim. 

Hayırlısı olsun Zafer inş bu sefer istediğin akvaryuma sahip olursun.

Hayırlı olsun zafer

Merhaba DC212 hakkında ne düşünüyorsunuz? Tankınız gayet büyük yeterli geliyor mu? Ben bu hafta kurulumunun tamamlayacağım 200LT tankta kullanmayı düşünüyorum, olumsuz eleştiriler aldım. Kafam karışmıştı, sizin tankı duyunca rahatladım sanki biraz.. Su seviyesini nereye kadar getiriyorsunuz benimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. Hayırlı olsun..

Merhaba Su seviyesi özellikle cok onemli bu skımmerda su seviyesı skımmerın etrafındakı sıyah cembere gelecek sekılde ayarladım alt  tarafa yükseltmek icin plastık ayaklar koydum. Şu an toplamasından cok memnunum. 4. Seviyede calısıyor. Skımmer motoru dc ozellıkte oldugundan ayarlanması yönünden cok rahat... 

Orta kesimdeki siyah çizgiden bahsediyorsunuz değil mi? Daralmaya başladığı noktadaki, çok sevindim bunu duyduğuma. Çalışma hızını arttırınca sıkıntı olur mu, 4. seviyede çalıştırmanız için özel bir sebep var mı acaba?

Su tamamlama unıtesı kullanmıyorum bu tankımda manuel olarak seviye asagı ındıgınde gunluk olarak sabahları dolduruyoruz Aslında seviye problemını su tamamlama ile aşabilseydim sorun kalmazdı  son seviyedede calıstırabılırdım. 

Yalnız sizin icin cok büyük kalır bu cihaz daha alt modellere bakmanız tavsiyemdir. Sumptada biraz fazla yer kaplamaktadır. 

ps motorunu son seviyede çalıstırıpta   eksi ve artı  vanasını çevirerek ayar niye yapmıyorsunuz son seviyede çalışınca daha iyi ve mikro baloncuk yapmazmı

Plastik yükselticilerden elimde olana gore ayarladıgım icin Cınar Bey.. Dediğiniz dogru aslında 

Konu görüntüleyen kullanıcılar