Keşfet

Yeni kurduğum (deniz) Nano

Batık_Gemi

Aktif Üye
Ad Soyad
Emin
Ekipmanlar
buble magus 3,5 Ps,
3000L/H kafa motoru
Hydor 3000 Dalga motoru
Red Sea Live Reef Base Pink (canlı kum) 10kg
Red Sea Coral Pro Tuz 25kg
25 Kg Canlı Kaya
Askı Led Beyaz ve Mavi Işık
ehem 100W Isıtıcı

Bakım
Akvaryum Arkadan sump 70 x 15 x 40

Açıklama
Nano akvaryumunu kurdum bekliyorum yavaş yavaş paylaşmaya çalışıcam... 
Ayrıca 16lt küçük bir nanomda 6 aydır (hiç Test Yapmadan) 1 aylık Su değişimleriyle 2 adet domates anemonu, carpet, sünger, tüp kurdu,  yılan yıldızı ve evayi çeşit bilmediğim kayayla beraber canlı besliyorum :) şimdiki tankta 2 adet YAVRU CLOWN FİSH,  Torch Coral vb. temizlikçi ve 1 adet Yataklık edecek mercan bakmayı ve ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşmayı düşünüyorum ve sizden yardım ve olumlu olumsuz yorum isticem ilerleyen zamanlarda fotograf eklemeye devam ederim.
Not: Akvaryumum 7. günde bulanıklık ve değerlerde böyle bir  anormallikle karşı karşıyayım (suda köpürme ve kaya süngerlerimde renk koyulaşması ): acelem yok akvaryum biraz yavas gidicek balıklarımı aldım 2 hafta kadar beklemedeler bu süreç uzayabilir akvaryuma diatom sonrası koycam 

Ekli dosyayı görüntüle 33346

Ekli dosyayı görüntüle 33347

Ekli dosyayı görüntüle 33348

Ekli dosyayı görüntüle 33349

Ekli dosyayı görüntüle 33350

Ekli dosyayı görüntüle 33351

Ekli dosyayı görüntüle 33352

ilk sorum şimdiki paylaşacağım resimdeki küçük aiptasianın yanındaki kırmızı solucamsı şey ne :)

Ekli dosyayı görüntüle 33353

Ekli dosyayı görüntüle 33354

Ekli dosyayı görüntüle 33355

Tankınız hayırlı olsun. Kazasız belasız olmasını dilerim. Ekipmanlar iyi.

Teşekkürler Ahmet hocam...

Merhabalar...

ilk testlerimi yaptım red sea pro test kitleri ile

NO3 (Nitrat): 5

PH (Hidrojen Gücü): 8,2

NO2 (Nitrit): 0

KH (Karbonat Sertliği): 10dkh - 3.2Meg/L

NH3 NH4 (Amonyak) :0

Tuz Yoğunluğu: 1026

Akvaryum Isısı: 25,7

akvaryum suyu ile ilgili yapmam gerekenler ve yapacaklarım varsa su ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler

Hayırlı olsun nano tankınız bır zamanlar bende aynı sekılde arkadan yaptırmıştım 3. Tankımdı sanırım...balık atlamalarına karsı ust tarafı kapatmanızı önerırım 

Teşekkür ederim zafer bey Aslında var hocam yarısına kadar kapatıyor cam yarın bir askılı led ısıktan daha alıcam küçük gibi gözüküyor...

Cam etken oluyor akvaryuma clear cam nano görünümünü sağlıyor

Bakteri Kültürü ekledim normal degerlerininde yarısında kullanıyorum kayalardekini beskemesi yeterli düşüncesindeyim o yüzden yakamadım ışığını

Ekli dosyayı görüntüle 33388

hayirli olsun Emin bey, umarim istediginiz gibi olur tankiniz

İnşallah caner bey Teşekkür ederim daha yeniyim tuzlu suda ilk tecrübem olacak

• Hayırlı olsun inş dilediğiniz tank olur 

Teşekkür ederim şeref bey 

Hayırlı olsun, su değerleriniz ideal bence. Temizlik ekibi eklediniz mi ? Bence ekleme zamanı gelmiş 

Çok Teşekkür ederim İsmail bey bu konuda inanın pek bir bilgiye sahip değilim diatom başlaması vs olayı var sanırım pek anlamam ama :) tek bildiğim bitkili akvaryum kurmaya benziyor gibi kum otursun bitki kök salsın toprağını beğensin gibi :) tatlı su olsaydı bi elma salyangozu atmıştım içine çünkü onlar evlerinin içinde akvaryumun doğal döngüsünü taşıyan canlılar :)

ama yapmam gerekenler varsa bana yazarsanız sevinirim :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar elinde turbo snail temizlikçi satın alabileceğim arkadaşlar varmı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhabalar bu canlı birden çıktı ve ben ne tür bir şey olduğunu bilmiyorum elektrikler kapanınca kendini gösteriyor...

Şeffaf ve kabuksuz, turuncu, jelimsi bir canlı antenleri var, biraz salyangozu andırıyor, deniz tavşanıda olabilir, zararı varmıdır akvaryuma?

Yarar veya zararları nedir?

Ekli dosyayı görüntüle 33669

Yardım edecek yokmu bunun türü hakkında bilgi vs. her sabah kalktığımda carpet anemonumun dibinde bitiyor bu canlı? 

Ekli dosyayı görüntüle 33763

Buyuk ihtimalle , "Berthellina granulata" latince idimli  deniz sumuklu bocegi . Sari - Kayisi renkleri arasinda renkleri vardir ve bazilarinin ustunde beyaz noktalar var . Sungerler ile beslenmekte , bundan dolayi zarar li degildir diye dusunuyorum . Zaten kisa surede olecektir cunku akvaryum da istedigi ortami saglamak cok zor.  

Cenk Hocam bu arada çok çok teşekkür ederim ismini verdiğiniz için. Sayenizde biraz araştırma yaptım ben de. İnternet üzerinde çok sınırlı bilgi var gerçekten. Çeşitli sünger türleriyle besleniyormuş. Beslenmesiyle ilgili detaya inen bulduğum tek site ise şu:

Süngerlerin yanı sıra  Tubastrea coccinea, Leptastrea sp. and Porites lobata şeklinde üç coral türü vermiş. Tabii benim ki Hawai'den mi bilmediğim için şimdilik sadece akvaryumumda amorphous sponge türünden olduğunu öğrendiğim bir sünger olduğu için şükrediyorum.

Sanırım düzenli olarak suya eklediğim corralline algae accelerator ve all elements sayesinde de beslenebilmiş. Her akşam mutlu mesut çıkıp dolaşıyor çünkü :)

Merhabalar...

1 aylık test sonrasında... %10 su değişimi ve test yaptım 2 adette conch ekledim :)

Test sonuçlarımı değerlendirirseniz çok sevinirim...

PH: 8,1

KH: 7 dKH - 2.9 Meq/L

NH3/NH4: 0

NO2: 0

NO3: 12

Balık Koymaya Başlayabilirmiyim? :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar