Keşfet

Yeni kurduğum (deniz) Nano

Bence NO3 testinizi tekrar bir yapın, okumada bir hata olabilir mi? Gerçi bu rakama ulaşılmaz değil ama eğer gerçekten bu kadar yüksek ise su değişimi ile düşürmeye çalışın derim ben. Çok yüksek yüzde ile değil ama düzenli su değişimleri faydalı olacaktır.

Biraz zaman sonunda akvaryumu iki şebek için kurdum ve 2 şebekle devam edecem formda tanıştığım volkan hocamın katkısıyla istediğim gibi bir akvaryum oldu... 

Allah bozmasın hoşuma giden bir akvaryum diyebilirim...

Bugünkü test sonuçlarım :)

NH3 - NH4 (Amonyak)  : 0

NO2 (Nitrite) : 0

KH (Alkalin) : 10

NO3 (Nitrate) : 9

PH : 8.3

Ekli dosyayı görüntüle 35726

Çok guzel bir tank olmuş elinize saglik. Kum yatagınızın kalın olmasının faydasını göreceksiniz. Bir balık daha eklemeyi düşünürseniz sixline wrasse tavsiyem olur bir de porselen crab.

Teşekkür ederim Muhammet hocam tankımda sadece bu iki şebekle birlikte

purple fire goby bakmayı düşünüyorum önerirmisiniz?

1 tane almayı düşünüyorum ama tek de yalnızlık çekme durumu oluşmasından korkuyorum çekingen ve saklanan bir balık türü gibi geliyor 1 sene sonunda değişim yapabilirim... Mercan vs. zamanla ekleyeceğim bu arada daha küçük gibi gelse de bana bu şebekler aşırı titriyor anlam veremiyorum :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
NH3 - NH4 (Amonyak)  : 0

NO2 (Nitrite) : 0

KH (Alkalin) : 9

NO3 (Nitrate) : 30

PH : 8.3

ben şok 
): değerlerde nitrate 30 2 defa kontrol etmeme rağmen ama balık ve mercanlarım gayet mutlu ve mesut allah nazardan saklasın...

6 AYLIK TANKIM...

Canli yuku ister istemez artti evet insan oglunun bir yonu daha... 

Bicolor Angel - 2 Soytari - 2 Gobby - 3 Conch - 1 Kestane - 1 Snail ile beraber 3 aydir mutlu ve mesutuz Bu arada cok nadir gordugum ve hala yasamini surduren 1 adet Deniz tavsanim var kaya icinde mutlu ve mesut sunger , domates anemonu ve aiptasia yedigine bizzat sahit oldum.

Nitrat`ım canli yukunden mi?

4 haziran'da 3 gün elektrik kesintisi sonucu

--Akvaryumumun--                                               --Olması Gereken--

Ph (Hidrojen):                8.4                                    ph     :8.0 - 8.5

No3 (Nitrat):                  35                                      No3  :Max;20

Kh (Karbonat Sertliği):  7                                        Kh     : 8 - 10

Ca (Calsiyum):              350                                    Ca     : 400 - 450

Mg (Magnezyum):        1020                                  Mg     : Max;1350

K (potasyum):               397                                    K       : 399

No2/Nh3/Nh4:              0                                        No2/Nh3/Nh4: 0

Tuz Oranı:                    1020                                  Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               26                                      Su Sıcaklığı: 25 - 26

Katkı ve sabırla bugünkü su değerlerim...

Ph (Hidrojen):                8.3                                    ph     :8.0 - 8.5

No3 (Nitrat):                  30                                     No3  :Max;20

Kh (Karbonat Sertliği):  8                                       Kh     : 8 - 10

Ca (Calsiyum):              432                                   Ca     : 400 - 450

Mg (Magnezyum):        1380                                  Mg     : Max;1350

K (potasyum):               399                                    K       : 399

No2/Nh3/Nh4:              0                                        No2/Nh3/Nh4: 0

Tuz Oranı:                    1024                                  Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               26                                      Su Sıcaklığı: 25 - 26

Alkaline:                      2,9

İnşallah hep böyle gitmesi dileği ile :)

1 Aylık tatil sonucu su değerlerim   20.08.2016 - 25.09.2016

--Akvaryumumun--                                          --Olması Gereken--

Ph (Hidrojen):                8.3                                    ph     :8.0 - 8.5

No3 (Nitrat):                  40                                     No3  :Max;20

Kh (Karbonat Sertliği):    6                                      Kh     : 8 - 10

Ca (Calsiyum):             448                                    Ca     : 400 - 450

Mg (Magnezyum):        1380                                  Mg     : Max;1350

(potasyum):               399                                   K       : 399

No2/Nh3/Nh4:              0                                       No2/Nh3/Nh4: 0

Tuz Oranı:                   1024                                 Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               26                                    Su Sıcaklığı: 25 - 26

Uzun zamandır test etmediğim Kötü Şartlı akvaryum değerlerim 19/02/2017 10:00 pazar

Ph (Hidrojen):                8.3                                    ph     :8.0 - 8.5

No3 (Nitrat):                  50                                     No3  :Max;20

Ca (Calsiyum):              378                                    Ca     : 400 - 450

Kh (Karbonat Sertliği):   5                                      Kh     : 8 - 10

No2/Nh3/Nh4:               0                                       No2/Nh3/Nh4: 0

Mg (Magnezyum):        1130                                  Mg     : Max;1350

Tuz Oranı:                    1027                                 Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               25.7                                 Su Sıcaklığı: 25 -

Su değişimi ve belli katkıları girdim insallah düzeltirim...

21.03.2017 SU DEĞERLERİM

Ph (Hidrojen):                8.2                                    ph     :8.0 - 8.5

No3 (Nitrat):                  45                                     No3  :Max;20

No2/Nh3/Nh4:               0                                       No2/Nh3/Nh4: 0

Kh (Karbonat Sertliği):   6                                     Kh     : 8 - 10

Tuz Oranı:                    1023                                 Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               25.5                                  Su Sıcaklığı: 25 

Tropik marin ca ve mg testlerim birbirine karıştı...xenialarımın 1 haftada geldiği durum maşallah demeli yinede

Ekli dosyayı görüntüle 43842

--Akvaryumumun--                                          --Olması Gereken--                                                                                                         01.04.2017

No3 (Nitrat):                   30                                   No3  :Max;20

Ca (Calsiyum):              440                                    Ca     : 400 - 450

Kh (Karbonat Sertliği):   8                                       Kh     : 8 - 10

Mg (Magnezyum):        1200                                  Mg     : Max;1350

Tuz Oranı:                    1023                                 Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               26.4                                  Su Sıcaklığı: 25 - 29

27.04.2017

--Akvaryumumun--                                               --Olması Gereken--

Ph (Hidrojen):                8.2                                    ph     :8.0 - 8.5

No3 (Nitrat):                  30                                      No3  :Max;20

Kh (Karbonat Sertliği):   5                                       Kh     : 8 - 10

Ca (Calsiyum):              440                                    Ca     : 400 - 450

Mg (Magnezyum):        1500                                  Mg     : Max;1350

Tuz Oranı:                    1022                                 Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               25.6                                  Su Sıcaklığı: 25 - 26

Magnezyum hiç girmedim buna rağmen bu değer çok yüksek değilmi bi türlü çözemedim kh tükenmekten yorulmaz magnezyum inmek bilmez calsiyum sabit kalır tuz oranım cıkacağına eksilir canlılarım sağlıklı mutlular şükür...

tuz oranı yanlış 

buna bağlı olarak ca kh mg de farklı hele 440 cd ya 5 kh çok ciddi fark

öncelikle tuzluluk 1025 e sabitlemenizi öneririm

tank ta iyonik bir denge yok  

katkı olarak kullandığınız marka nedir ? nasıl bir dozlama yapıyorsunuz

ve mercan yoğunluğu nedir

biliyorum hocam su tamamlama yüzünden bi kaza yaşadım sonrasında haftalık damla sistemiyle değişim yapıyorum yavaş yavaş yükseltiyorum ani müdahalede 2 tane torch coralımı kaybettim şimdi rütin bi şekilde yavaş yavaş ilerliyorum b - f color ve milk mercan besinim geneli reeflowers katkılarımın hepsi su tankımdada seachem prime damacana su...

BALIKLAR                                                                                                  MERCANLAR
- bicolar angel                                                                                   - 2 kafa ölmek üzere 4 adet torch coral
- yellow watchman goby                                                                    - 6 adet Rock flowers anemone

- 2 adet clown fish yumurtaları 150tane :)                                         - xenia    - tree leather - mashroom - zoa - hair mashroom

- 2 turbo - 12 conch ve yavruları - 1 dr karides                                 - 3 montipora digitata - star polip
- deniz sümüklüsü - sayısını bilmediğim tüp kurdu

Ekli dosyayı görüntüle 44617

Hocam birde aktif carbon girmeyi düşünüyorum var bende yalnız kaç gün akıntıda onu tutacağımı bilmiyorum tavsiyenizi ve tecrübenizi bekliyorum çok teşekkürler.

Bence burada ki kriteriniz hedef değerlerinizden öte ( mesela kh 8-10) kh 7 olsun ama sabit olsun dalgalanmasın 

kullandığınız markanın katkıları zaten içerisinde saf ca -mg-kh barındırmazlar artıları da vardır şöyle ki hazır bir balling metodu katkılarıdır

örnek vermek gerekirse ;kh ın içinde kh+ potasyum iadür 

ca nın içinde kalsiyum ve stronsiyum  vb..  burada denge için bu katkıların zamanlı bir şekilde güne yayarak ve gerçek ihtiyacı bilerek ml olarak girmek fakat burada bir eksik kalıyor kullanıyormusunuz bilmiyorum ama ionikbalans+transelement diğer bir adı ile mineral salt  katkısı bunu da kullanıyorsanız belirli bir zaman içerisinde tank dengeyi bulacaktır mercanlar o zaman ihtiyaçları olan bikarbonat ı bünyelerine alacaktır 

işin özü  bir şey ölüyor veya ters gidiyor diye katkı yükü yapmak bize her zaman ters sonuç olarak dönecektir.Tanklarımız kapalı bir sistem ne kadar katkı o kadar tank yükü (temel katkılar hariç) su değişimleri aksatılmadan haftalık %10 yapıldığı zaman farkı sizde göreceksiniz.

Gelelim aktif karbon kullanımına : Şahsen kullanmadığım  bu zamana kadar hiç olmadı şürekli kullanırım burada ki kriter kaliteli marka karbon kullanımı ve litre başına 2 gr gibi bir oranda akıntının olduğu bir bölmede max 3 hafta kullanılması ve 1 hafta boş geçilip tekrar bu düzende devam edilmesi 

Keyifli hobiler dilerim

hocam var katkılarım akvaryumumumun su tamamlamasına küçük kabuklu poddan dolayı evimi su bastı tuz oranım tam 1000 çok altıydi %40 su değişimi yaptım hataydı... sonrasında akvaryumu toplama çalışması resiften 2 - 3 kişiye mesaj attım 1si damlama ile yavaş demese belki kaybedecektim hepsini...
kh - mg - ca beni haladaha düşündürüyor tuz oranım düşük belki ama o durumu bu hale damla damla 5lt su değişimi ile getirdim yinede arıza vercem diyen yine veriyor... 2. kez yaşadıktan sonra akvaryumu yeni toparladım canlılarım yaşadılar hep :) bu arada kaybım sadece 2 tane torch ve xenia mutsuzluk şimdi tekrar toparlanıyorum kh beni yoruyor tek... Bi tüketim var akıllara sakat geliyor ölçüm için önce 7 ye sabitlemem gerekli elinize kolunuza sağlık hocam yavaş yavaş düzeltecem umudundayım hala üremeler ve çoğalmalara devam ediyor ya şu flowers ve zoalarım ayrı bi şaşkınlıktayım soytarılarımın 4. yumurtlamaları bu arada hocam belki birgün tutarlar ama zor gibi nitrat vs kımıl zararlıları :)

Merhabalar hocam bugün ürünlerimin tarihlerini kontrol ettim ne kadar dikatsiz insanmışım... 

ben bu düzensizliğini reeflowers all elements olmasından yanayım içerisinde calcium - magnesium - potalssium - strontium trance elements yazıyor ben kurulumdan bu yana mercan yemi olarak (trance element) düşündüğüm katkı sanıyordum ve yarısı kadar kümalatif değerde kullandım kullanmadığım günlerde ca mg düşüş olduğunu düşünüyorum bunu kestiğim de sanırım... değerlerimi'de kontrol edebileceğim düşüncesindeyim 

ilk kayalarımla beraber aldım bu ürünü tavsiye üzerine birde...

bu konu bendelik oldu...

03.05.2017

Ph (Hidrojen):                8.2                                    ph     :8.0 - 8.5

No3 (Nitrat):                  28                                      No3  :Max;20

Kh (Karbonat Sertliği):   6                                       Kh     : 8 - 10

Ca (Calsiyum):              440                                    Ca     : 400 - 450

Mg (Magnezyum):        1500                                  Mg     : Max;1350

No2/Nh3/Nh4:              0                                        No2/Nh3/Nh4: 0

Tuz Oranı:                    1023                                 Tuz Oranı: 1018 - 1024

Su Sıcaklığı :               25.8                                  Su Sıcaklığı: 25 - 26

Mg - Ca değişim yok haftaya bi düşüş göstermesi için dua edicem yada testler bozuk 

Konu görüntüleyen kullanıcılar