Keşfet

Yeni kurulum malzemeler toplanıyor

Teşekkürller onu da ancak salı günü açık havada deneyebilirim.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Teşekkürller onu da ancak salı günü açık havada deneyebilirim.

Ayrıca şunuda belirteyim çamaşır suyunda bekletmek için 2-3 hafta öneriliyor. 

10 litre suya 2 litre tuz ruhu ile 15 dk ardından karbonat ile nötürleme. 

Ardından iyice duruladıktan sonra, 

10 litre suya 1 litre çamaşır suyunda 1 hafta beklettikten sonra kayaları akvaryuma gönül rahatlığı ile koyabiliyorsunuz. Kayalar üzerinde kalan organik maddeler tamamiyle yok edilmedikçe istenmeyen nitrat - fosfat vb... madde salınımları olabiliyor. Riske atmamak açısından biraz sabırlı olup beklemekte fayda var. 

Ayrıca şunuda belirteyim çamaşır suyunda bekletmek için 2-3 hafta öneriliyor. 

10 litre suya 2 litre tuz ruhu ile 15 dk ardından karbonat ile nötürleme. 

Ardından iyice duruladıktan sonra, 

10 litre suya 1 litre çamaşır suyunda 1 hafta beklettikten sonra kayaları akvaryuma gönül rahatlığı ile koyabiliyorsunuz. Kayalar üzerinde kalan organik maddeler tamamiyle yok edilmedikçe istenmeyen nitrat - fosfat vb... madde salınımları olabiliyor. Riske atmamak açısından biraz sabırlı olup beklemekte fayda var. 
Çok teşekkürler

Bi güncelleme yapalım.... bir aksilik olmazsa bu hafta kuruluma başlanacak. Elimde yaklaşık 10 kg kadar mercan kırığı benzeri beyaz bi kum var içinde minnacık salyangozlar da var. Resimde soldaki. (Sağdaki kullanılmış kum onu koymayacağım) bir de arag alice special grade 9 kg aldım. Elde de biodigest ampül var.

57a1f05edef2e7ac24093416abd51352.jpg

Şimdi gelelim sorulara:

Henüz sump sistemi yok, 10 güne gelir. Ama canlı girişi de (canlı kumu saymazsak) bi süre olmayacak. Kayalar da sump ile beraber 10 gün sonra elimde olacak. Onlar da sıfır kaya. Su ekleyip sump motoru ile dalga motorlarını bağlasam.

Öncesinde metilen mavisi katıp akvaryumu dezenfekte edeyim diyordum ancak canlı kum alınca vazgeçtim. Yine de ekleyip aktif karbondan geçirip sonra canlı kum eklesem mi daha iyi olur bilemiyorum.

Ya da tuz ve ro suyu ekleyip belli bir gün (ne kadar?) bekleyip ardından alta cansız üzerine canlı kumu mu eklesem? ( elimdeki kum 0,5-1 mm civarı sanırsam biraz ince kalıyor o yüzden alta sereyim onu diyorum) Ve biodigest kırsam. Kayalar gelince onları da üzerine koysam ve sumpı devreye alsam? Bekleme sürecini kısaltmada katkısı olur mu?

ben de acemiyim fakat ettiğim tecrübeye, okuduğum makalelere göre cevap vereyim.

kısaca: sabır :)  

Son gelişmeler nedir acaba?

b0f4778ab206bb2a9765c5f55daff84f.jpg

Epey zaman olmuş ben bu başlığı açalı... son hali değil ama 1 ay kadar önceki hali, yakında yeni canlı eklemelerim de olacak. Son halini paylaşırım.

Çok güzel bir tank. Renkler çok hoş. Başarılar. Can

Dar ve alçak tankın sıkıntılarından dolayı kaya dizaynı değişiyor, yakında....
02fb25b71e923aa991ba7d7eb5c2a4f6.jpg

Kayalari nasıl yaptığınız hakkında bilgi verir misiniz ?

Kayalari nasıl yaptığınız hakkında bilgi verir misiniz ?
Sanayide mermer ocağında dilimlettim. Spretli hızlı yapıştırıcı ile yapıştırdım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar