Keşfet

Yeni kurulum

Orkonno

Yeni Üye
Merhaba forumda yeniyim arkadaşımla antalyadayız resif akvaryumu kurmaya başladık.akvaryum malzemelerimiz tamam . Pandemiden dolayı birkaç siparişimiz daha gelmedi kargoda. Ama haftaiçi su hazırlayıp kuruluma başlicaz. Kurulumda bana yardımcı olırsanız sevimirim ilk kez deniz akvaryumu kuruyoruz arkadaşımla . 
akvaryum 240L

bubble magus curve 8

iki tane sobo sanırım en ucuzundan dalga motoru ????

reeflowers in canlı kumu 3 kova ( 42kg kum +12 L canlı su bulunuyormuş içinde ) kargo ilk geldiğinde aileden biri merakından açmış kutuyu ama hemen kapamış bu sorun olur mu bilmiyorum. İçindeki bakteriler ölür mü yani?

20 kg kürlenmiş kaya bol gözenekli

test olarak nitrat testi aldım, amonyak testi almadım bulamadım piyasada pekte yok

Sumpta filtre olarak elyaf ve iki çorap filtre var . Başka ne alsam bilemedim aktif karbona falan gerek varmıdır?

aydınlatma maxspect xr5-150 led armatürü var

Deniz akvaryumuna uygun filtrede aldık musluğa bağlayıp ordan çekicez .

Reeflowers ın bacteria feeder ını aldık diatom sürecinde kullanırız diye ama zaten canlı kumumuz var hepsi bir zararı olurmu?

Su oturunca Yumuşak mercan ağırlıklı bir akvaryum kurmayı planlıyoruz

Ekli dosyayı görüntüle 63881

Merhaba.

İlk kurulum yaparken ozmozda suyu direk tankta değilde. Ayrı kovalarla 1 saat kadar karıştırarak kurulum yaparsanız homojenize süreç hızlanır. Ardından kumu koyarsınız. Su bulanacaktir ama sorun teşkil etmez.

Bakteri yemindense bakteri kültürü edinmenizde fayda var.

Kurulun yaptınız.. kum, ısıtıcı vs. ekipman herşeyi koydunuz (PS kapalı) 1 gün sonrası aktıf karbon ile 3 - 6 gün boyunca suyunuzu süzerek, tankta patojen varsa silikon ekipman atığı vb. Kimyasal kötü durumları abzore edecektir.

Sobo marka kullanıma çok dikkat. Ters dönme durumunda balık kaybı gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. 

Hayırlı olsun.

Öncelikle hayırlı olsun, tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler ama, Antalya' da su temiz denebileceğinden denizden biraz su alıp ekleme yapılsa bakteri açısından olmaz mı acaba?

Edit; Tankla mobilya arasına strafor tarzı bir şey koymanızı öneririm, zemin hafif eğimli falansa ezilerek bu eğimi ortadan kaldırıp tam düz bir zemin hazırlamış oluyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle hayırlı olsun, tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirler ama, Antalya' da su temiz denebileceğinden denizden biraz su alıp ekleme yapılsa bakteri açısından olmaz mı acaba?

Edit; Tankla mobilya arasına strafor tarzı bir şey koymanızı öneririm, zemin hafif eğimli falansa ezilerek bu eğimi ortadan kaldırıp tam düz bir zemin hazırlamış oluyor.
hiç risk almiyim dedim . şimdi zararlı birşey girer tanka hiç uğraşamam:D

akvaryumla mobilya arasına

araya mat koymayı bende düşünüyordum iyi hatırlattın teşekkürederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
DOSTUM, BU İŞ SABIR İŞİDİR. ACELE EDERSEN ZARARLI ÇIKARSIN. İLLA BAKTERİ KÜLTÜRÜ GİRCEN DİYE BİR ŞEY YOK. CANLI KAYA ALMIŞSIN ZATEN.  DİATOM OLANA KADAR TANKI BOŞ ÇEVİR. DİATOMDAN SONRA TEMİZLİK EKİBİ CONÇ SNAİL LE BAŞLA SONRA BALIKLARINI EKLEMEYE BAŞLA. BALIKLARINI EKLEMEDEN ÖNCE KARANTİNA TANKI KUR BASİT 20 LİTRELİK KOVA BİLE OLUR. FORUMA BAK YETERİNCE AYDINLATICI BİLGİ VAR.(DİATOM-KARANTİNA) ASLA ACELE ETME HEM BALIKLARINI KAYBEDERSİN HEM HOBİDEN SOĞURSUN. MALUM PAHALI BİR HOBİ: İLK DENEMEMEDE SENİN GİBİ ACELE ETMİŞTİM. BALIKLARIMI KAYBETTİM. 2. DENEMEMDE ŞÜKÜR 2 YIL OLDU TEK CANLI KAYBETMEDİM.

DOSTUM, BU İŞ SABIR İŞİDİR. ACELE EDERSEN ZARARLI ÇIKARSIN. İLLA BAKTERİ KÜLTÜRÜ GİRCEN DİYE BİR ŞEY YOK. CANLI KAYA ALMIŞSIN ZATEN.  DİATOM OLANA KADAR TANKI BOŞ ÇEVİR. DİATOMDAN SONRA TEMİZLİK EKİBİ CONÇ SNAİL LE BAŞLA SONRA BALIKLARINI EKLEMEYE BAŞLA. BALIKLARINI EKLEMEDEN ÖNCE KARANTİNA TANKI KUR BASİT 20 LİTRELİK KOVA BİLE OLUR. FORUMA BAK YETERİNCE AYDINLATICI BİLGİ VAR.(DİATOM-KARANTİNA) ASLA ACELE ETME HEM BALIKLARINI KAYBEDERSİN HEM HOBİDEN SOĞURSUN. MALUM PAHALI BİR HOBİ: İLK DENEMEMEDE SENİN GİBİ ACELE ETMİŞTİM. BALIKLARIMI KAYBETTİM. 2. DENEMEMDE ŞÜKÜR 2 YIL OLDU TEK CANLI KAYBETMEDİM.
Ondanda sipariş verdim bugün beklemek benim için sorun değil beklerim . O kapsulleride kullanırım artık ????

DEDİĞİM GİBİ FORUMU İNCELE. DİATOM VE KARANTİNA GÜZEL YAZILAR VAR AYDINLATICA BİLGİLER YAZMIŞ ÜSTADLAR. DALGA MOTORU SOBO UZUN VADELİ GİTMEZ. ONU SU TUZ KARIŞIMINDA KULLANIRSIN. Coral Box  ÖNERİRİM FİYAT PERFORMANS ÜRÜNÜ YADA FORUMDAN 2. EL DALGA MOTORU BAK.

DEDİĞİM GİBİ FORUMU İNCELE. DİATOM VE KARANTİNA GÜZEL YAZILAR VAR AYDINLATICA BİLGİLER YAZMIŞ ÜSTADLAR. DALGA MOTORU SOBO UZUN VADELİ GİTMEZ. ONU SU TUZ KARIŞIMINDA KULLANIRSIN. Coral Box  ÖNERİRİM FİYAT PERFORMANS ÜRÜNÜ YADA FORUMDAN 2. EL DALGA MOTORU BAK.
Burdan birinden dalga motoru aldım almaz olaydım hayatımda ilk kez ikinci el alışverişinde kazıklandım. Fotodaki gibi değil mıknatısları dışına çıkmış  pas tutmuş o mıknasıtlarda öyle motoru sabit dönüyor pervanesi çarpıyor kenara korkunçtu. Akvaryum ekipmanlarında 2. El almamaya çalışıcam malesef.i

ileride coralbox düşünüyorum bende güzel gibi onlar teşekkür ederim 

Biodigest kaç ampul almam gerekir sizce 
Tek ampul olarak kullanmanda fayda var atıyorum 1 ton Akvaryum litren var 2 tüp kullanman gerekli bunu 15 günde bir kırarak kullanırsan daha iyi sonuç alırsın. Bu arada biodigesten ziyade bioalgenec daha iyi olurdu sebebi biodigestin yemi bioptimdir.

Ancak bioalgeneci reeflowers bacteria feeder ile rahatlıkla kullanabilirsin.

Aldıysanız bioptimde edinmenizde fayda var saygılar.

Tek ampul olarak kullanmanda fayda var atıyorum 1 ton Akvaryum litren var 2 tüp kullanman gerekli bunu 15 günde bir kırarak kullanırsan daha iyi sonuç alırsın. Bu arada biodigesten ziyade bioalgenec daha iyi olurdu sebebi biodigestin yemi bioptimdir.

Ancak bioalgeneci reeflowers bacteria feeder ile rahatlıkla kullanabilirsin.

Aldıysanız bioptimde edinmenizde fayda var saygılar.
Siparişi iptal etme şansım var. Sadece canlı kumdan faydalansam süreç uzasada umrumda değil. Siparişi iptal etsemmi illa gerekli değil gibi

Ekli dosyayı görüntüle 63898

Siparişi iptal etme şansım var. Sadece canlı kumdan faydalansam süreç uzasada umrumda değil. Siparişi iptal etsemmi illa gerekli değil gibi

Ekli dosyayı görüntüle 63898
Sorun olmaz süreç bakteri girsenizde girmesenizde  uzundur zamanınız var olduğunu söylediniz zaten suyunuzu doldurma ekipman vs durumu 5 gününüzü alacaktır yinede kim ne derse desin kendiliğinden oluşan bakteri popülasyonu ile saf bakteriler birbirinden ayrıdir önemli olan biolojik bakterileri tamamlamak ve yeterli yatağı oluşturmak sump tarafınada kaya koymanızı ve bakteriler için kaya yataklarını çoğaltmanizda fayda var sadece kum bakterisine güvenmek çok doğru sonuç doğurmayabilir. Aquaforest a-b olarak bakteri kültürü ve yemini sağlıyor reeflowers nasıl bir sistemde olduğunu telefon araçarak öğrenebilirsiniz bilgim yok saygılar.

Kayalarım aşırı tozlu onları suda temizlemek istiyorum önce ama çeşme suyuyla yıkasam sorun olurmu ? Sonrasında tertemiz suyun içine gireceği için su kalitesini düşürürmü

Kaya tankların ana temelini oluşturur yani herşeyden daha önemli bir yapı temeli kayadir kürleme yaparak temizleme yapabilirsiniz. Yada ebatlarınin sığacak olduğu bir tencerede 15dk kaynatılabilir. Ardından yıkanabilir.

Kürleme işleminden sonra çeşme suyunu klor ve ağır metallerin gidermende önemli kuracağın su tuzlu su adı üstünde kovayı kaplayacak kadar litrede 1025 tuz hazırlayıp Ozmoz suyunda kayalarina ve kumunuza tuz işletirseniz 1 gün boyunca kovada bekleterek sirkülasyon motoru ile. bakteri kültürü girdiğinizde tankınıza tatlı su ile temas etmeyip daha hızlı tuzlu su kolonisi olacağını bilmenizde fayda var.

Kaya tankların ana temelini oluşturur yani herşeyden daha önemli bir yapı temeli kayadir kürleme yaparak temizleme yapabilirsiniz. Yada ebatlarınin sığacak olduğu bir tencerede 15dk kaynatılabilir. Ardından yıkanabilir.

Kürleme işleminden sonra çeşme suyunu klor ve ağır metallerin gidermende önemli kuracağın su tuzlu su adı üstünde kovayı kaplayacak kadar litrede 1025 tuz hazırlayıp Ozmoz suyunda kayalarina ve kumunuza tuz işletirseniz 1 gün boyunca kovada bekleterek sirkülasyon motoru ile. bakteri kültürü girdiğinizde tankınıza tatlı su ile temas etmeyip daha hızlı tuzlu su kolonisi olacağını bilmenizde fayda var.
Teşekkür ederim. Dediğinizi yaptım kumları kayaları koydum . Protein skimmer ve dalga motorları çalışıyor.  Toz gibi beyaz boya gibi topluyor ps . Kumdan kaynaklı sanırım .Bugün ilk gün baya bir bulanık tabi az bişey kayalar görünür halde

Ekli dosyayı görüntüle 64118

Psyi kapatmanız iyi olacaktır. hiç katki girmeden önce 3 gün ila , 6 gün arası tankta kalacak şekilde aktif karbon koyarsanız çok çok iyi kurulumlar gerçekleşir

Konu görüntüleyen kullanıcılar