Keşfet

Yeni kurulum

Ps yi kapattım aktif karbonuda koydum hemen berraklaştı %80 oranında falan . Bakterileri 3 gün sonra gireyimmi?

Ekli dosyayı görüntüle 64138
3 gün sonra karbonu çöpe atıp Bakteri kültürü girilebilir 4 günde PS öyle kapalı kalsın ardından açılır ve sistemin diatom başlangıcinin sonuna doğru temizlik ekibi girilebilir ve sağlıklı bir tankın ilk adımı atılmış olur.

Bugün aktif karbonu çıkarıyorum bakterileri giriyorum fakat ph çok düşüyor geçen gün 7.8 di şuan 7.5 ne yapmam lazım bilmiyorum kalsiyummu eklemem lazım?

Bugün aktif karbonu çıkarıyorum bakterileri giriyorum fakat ph çok düşüyor geçen gün 7.8 di şuan 7.5 ne yapmam lazım bilmiyorum kalsiyummu eklemem lazım?
Hayır herhangi bir şey eklemeye gerek yok tuz değişiminde ve ışık döngüsünde değişecektir ph en son bakılacak iz elementi diyebilirim önemli olan biyolojik döngü ilk etapta ileride bazı canlılar için ph önem taşıyor.

Hayır herhangi bir şey eklemeye gerek yok tuz değişiminde ve ışık döngüsünde değişecektir ph en son bakılacak iz elementi diyebilirim önemli olan biyolojik döngü ilk etapta ileride bazı canlılar için ph önem taşıyor.
Teşekkür ederim valla içim rahatladı

2gün önce bakterileri girdim 4 tüp .Bugün bakteri besinide girdim 4 ml . Benim tank 270 L bu arada . İlk testlerimide yaptım;

amonyak :0

nitrat:1,0

nitrit;1,5

bu değerler normalmidir amonyak ileride artar dimi sıfır olması endişelendirdi beni

2gün önce bakterileri girdim 4 tüp .Bugün bakteri besinide girdim 4 ml . Benim tank 270 L bu arada . İlk testlerimide yaptım;

amonyak :0

nitrat:1,0

nitrit;1,5

bu değerler normalmidir amonyak ileride artar dimi sıfır olması endişelendirdi beni
nitrit  0 oldugunda tanka temizlik ekibi girilebilir.

karides - conch - hermit vb.

Akvaryum 2. Haftaya girdi fakat diatom ile ilgili hiç bir yosun oluşumu vs göremiyorum tertemiz. Bu normalmi ph 7.7 ve sıcaklık baya artmış 28 dereceydi soğutuyom şimdi

Akvaryum 2. Haftaya girdi fakat diatom ile ilgili hiç bir yosun oluşumu vs göremiyorum tertemiz. Bu normalmi ph 7.7 ve sıcaklık baya artmış 28 dereceydi soğutuyom şimdi
Gayet normal bazen uzun zaman alabilir diatom oluşumu. 

Tam tersi bazen çok eser miktarda olur tanklarda gözükmeye bilir bile. Ama her tank diatom yaşar bazen 2. Hafta bazense 2. Ay. ph durumuna gelirsek çok sorun teşkil etmez. ışık durumuda önem taşıyor ph için. ama dediğim gibi sorun teşkil etmez. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar