Keşfet

Yeniden Başlangıç 100x70x50h

MuratKeskin

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat Keskin
Merhaba,

Hobiye vermiş olduğum 5 senelik aradan sonra devam etmek istemekteyim. 

Bunun üzerine ilk olarak tanktan başladım ve şekildeki gibi çizim yaptım. Tanka fluval edge tarzı tepeleme su ile dolu olacak. Bu konuda sizlerinde fikirlerini almak isterim. 

Deneyimleyen oldumu, bana faydaları zararları ne olur, ne gibi kolaylık ve zorlukları olur bunları bana aktarırsanız iyi olur.

Şimdiden teşekkürler.

Ölçü olarak 100x70x50h olacak. Sump ölçüsü 80x60x40h olacak. Sump tasarımını henüz yapmadım o konudada bilginize danışacağım. Seçmiş olduğum ve seçemediğim ekipmanlar konusunda da ayrıca fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Kafa Motoru

Belli değil.

PS

Belli değil.

Tuz

Red Sea Coral Pro

Dalga Motoru

Rw-8

Isıtıcı

Belli değil.

Işıklandırma

Belli değil.

Ekli dosyayı görüntüle 38350Ekli dosyayı görüntüle 38351Ekli dosyayı görüntüle 38352

Moderatör tarafında düzenlendi:
Fluval edge dizaynında vaz geçtim, akvaryum bulunduğu konum dolayısıyla beni zaten zorlayacak vede üst deliğin küçük olması beni daha fazla zorlayacağına inandığımdan vazgeçtim. Tank klasik stil olacak.

Arkadaslar ps kafa motoru kum tavaiyelerinizde bulunursaniz sevinirim . kafa motoru sessiz bakıyorum. Tuz ise aquarium system reef crystal. Dusunmekteyim. Tavsiyede bulurnursaniz sevinirim.

ps olarak Bubble King veya Vertex eğer akvaryuma ayıracak bütçeniz yüksek ise. Ati yine uygun olabilir. Bubble Maggus serisi ise fiyat olarak uygundur, akvaryumn kurulum aşamasında kullanılabilecek pslerdir. kurmak istediğiniz hacme göre uygun olarak düşündüğüm psler;

BK mini 180 veya 200.. Bk double cone 180 veya 200.. BK supermarine 200 gibi alternatifler olabilir
Ati 200 is
Bubble maggus curve 7 veya curve 9 

kafa motoru yine bk en sessiz motorlardandır. reef octobus un kafa motorları sessizdir. Newa jet serisi şimdiye kadar en yaygın olan seridir. en yeni ve poüler olan kafa motoru ise jecod dur. ben newjet kullanıyorum. Hafif bir ugultu mevcut. 

sistemleri güzel kurduğunuz sürece ve testleri zamanında yaptıgınız sürece tuzun çok büyük bir önemi yoktur. hemen her tuzun farklı oranlarda katkıya ihtiyacı oluyor.

benim düşünelerim bu şekilde. Yeni kurulumunuz için kolay gelsin.

Yorumunuz için teşekkürler, 

PS için malesef şu an için bk girme şansım yok. Curve 9 düşüncem var esasen,

kafa motoru olarak red dragonlarda pahalı. Water blaster 3000 veya dc-5500 düşünmekteyim(medya reaktörleri için). Jebao da aklımı çelmeye başladı.dc4000 modeli mesela

Uğultu ve titreşim istediğim en son şeyler. Newjetten vazgeçirebilir. ya paraya kıyıp water blaster alacağım yada jebaoya kayabilirim gibi duruyor.

Test kitleri hakkında ne lazım olur veya hangi kiti alabilirim onlar ile ilgili hiç bilgim yok malesef. Kit içinde tavsiyeye açığım.

ps olarak Bubble King veya Vertex eğer akvaryuma ayıracak bütçeniz yüksek ise. Ati yine uygun olabilir. Bubble Maggus serisi ise fiyat olarak uygundur, akvaryumn kurulum aşamasında kullanılabilecek pslerdir. kurmak istediğiniz hacme göre uygun olarak düşündüğüm psler;

BK mini 180 veya 200.. Bk double cone 180 veya 200.. BK supermarine 200 gibi alternatifler olabilir
Ati 200 is
Bubble maggus curve 7 veya curve 9 

kafa motoru yine bk en sessiz motorlardandır. reef octobus un kafa motorları sessizdir. Newa jet serisi şimdiye kadar en yaygın olan seridir. en yeni ve poüler olan kafa motoru ise jecod dur. ben newjet kullanıyorum. Hafif bir ugultu mevcut. 

sistemleri güzel kurduğunuz sürece ve testleri zamanında yaptıgınız sürece tuzun çok büyük bir önemi yoktur. hemen her tuzun farklı oranlarda katkıya ihtiyacı oluyor.

benim düşünelerim bu şekilde. Yeni kurulumunuz için kolay gelsin.
ATI powercone 250IS modeli hakkında bilginiz varmıdır acaba ? BM Curve 9 için başlangıç için olabilir dediniz ama tank yük altında pek yetecekmiş gibi konuşmadınız. Royal Exlusive alacak durumumda yok malesef. ATI 250 IS için görüşünüz ne olur acaba ?

75*75*50h tankımda ati 200 is kullanıyorum, sps de var, lps de var tankta yer yok...

balık olarak:

1 sohal m

1 purple m 

1 yellow tang L

3 percula

10 damsel

ciddi yemleme yapıyorum (balıklar)

ps çok rahat götürüyor...

motoru jebao dc 3000

ati 250 is model için motor dc 3000 olursa yetmeme durumu konuşuluyor ama elimde dct4000 motor da var, dc 3000 ile onu değiştirip denedim,

ati200 is gövdede motorun(dct 4000) ayarını en çok 4/10 kademe açabiliyorum yoksa taşıyor,

dc 3000 de ise 4/6 kademe (iki motorun kontrolcüsünde hız kademeleri farklı biri 6 kademe, biri 10 kademe) açıyorum, 5/6 kademe bile taşmadan çalışıyor,

yani kısaca ati 250is olacaksa motoru jebao serisi olacaksa, dct 4000 ile değiştirip (parçalar uyumlu) dc 3000 i başka yerde kullanmak mantıklı olur,

olduğu gibi kullanılacaksa dc 3000 motorlu olacaksa ati 200 gövde tavsiye ederim...

Alman motor işini ben pek tercih etmedim çünkü jebaolularda yedek parça daha bir sebil, bulamama ihtimali yok :)

ps 18cm suda çalışıyor... çok memnunum, umarım sorularınıza cevap olur...

sistem - ekipmanlar başlığı altında inceleme yapabilirsiniz. bir örnek başlık;

Jebao değilde ATI motorlu olan modeli satılıyor şu linkte;

Forumda okuduğuma göre 200Is için ayar sıkıntı taşma yapabiliyormuş, motoru 200IS için fazla

250IS için daha uygun olduğunu yazmışlar bende bunun akabinde 250 düşüncesine kapıldım.

aynı sayfada jebao motorlular da mevcut...

motor hakkında tecrübelerimi belirttim...

sıfır alacaksanız küçüğü jebaolu, büyüğü alman olanı mantıklı ama 2.elde 250 bulursanız jebao motorlu bunu dct 4000 ile değiştirip kullanabilirsiniz...

Kendi adıma parça işini önemsiyorum, garanti bitince ben ps i halen ucuza aynı şekilde çalıştırabilir miyim ? sorusu bana önemli geliyor, bk ps kullanmadım ama rakibi atb kullandım, bir defa çırpıcı alma ihtiyacım oldu ucuz değil, motor blok aynı şekilde...

elimdeki ps için,

gövdeye bir şey olmuyor, kırılsa yapıştırırsın,

çırpıcı ölse yenisi atla deve değil alırsın, motor blok yansa sudan ucuz, çöpe basket atar yenisini , 2. elini alır takarsın 150-200 TL :)

bunlar bana tatlı melodi gibi geliyor :)

Dediğiniz çok mantıklı. 

Eski ATı motor olur ise 250IS modeli

yeni DC3000 ile 200Is modeli üzerinde yoğunlaşıyorum o zaman. Eğer bu ati edinemezsek alternatifi ne olabilir peki? BM curve 9 bunun yanında çok küçük, hava emişi çok az. ATI 250IS eski motor 2000-3000 lt arası hava emiş. Bütçe olarak 1000-1500 arasındayım. Ha çok süper olursa 2000 e çıkmaya çalışırım. Tavsiye lazım bol bol

sizin istediğiniz çapta uygun fiyat denebilecek iyi performanslı konuştuğumuz ati ler var,

reef octopuslar da var ama fiyat biraz daha üs seviyede ...

bunun altında bakacak olursak, 

jns cone 1-2-3 , motor sicce, performans güzel (3 modeli kullandım) ama sessiz denmez, iş yerine alırdım ama evde biraz sesli gelebilir...

skimz ler var ve nyoslar var Eden motorlu (eheim compact serisi gibi bloklar)

bunlara bakılır ama  nyos dışında pek ithalat bilmiyorum yani devamı olacak mı bilmiyorum...

daha orta ufak seride ben, bir arkadaşıma reef octopus classic 150 sss tavsiye ettim oldukça memnun... sizin ölçülerde tankı var bir sürü de tang yüzüyor mercanlar da büyüyor...

nutrient sorunu yok...

kendim de ati 200 öncesi tunze 9211 (serinin son üretimi) kullanıyordum o da gayet iyi idi, balık sayım artınca önlem olarak ati ye geçtim...

aslında sizin kurulum yeni, daha ilk yıl öyle ağzına kadar dolmayacaksa kendi çapında etkili geçici bir model de düşünebilirsiniz,

üstte yazdıklarımın her biri de iş gören modeller...

bubble magus hakkında birşey yazamıyorum hiç kullanmadım, motor çırpıcı açısından ne kadar gider ses yapar mı gibi şüphelerim oldu, memnun arkadaşlar var...

JNS biraz sesli demeniz bende onu bitirdi. Evde sesten bıktım , sessiz istiyorum. ATI 250 , reef octopus ve bm curve ile yola devam araştırmaya gibi duruyor. 

Reef octopus bubble bluster motorları nasıldır ses ve güç tüketimi . 

Vede tavsiye edecek olsanız hangi reef octopusu tavsiye ederdiniz ?

2.kez ps almak istemiyorum tankı bu yıl doldurma düşüncesindeyim.

ati  veya reef octopus dc motorlulara bakmak lazım o zaman, en sessiz bunlar olur bk den sonra...

Arkadaşlar bazı parçaları aldım.

Aldığım parçalar şu şekildedir.

Akvaryum

100x70x50h

Sump

80x60x40h

Kafa Motoru

Water Blaster 3000

PS

Reef Octopus Elite 150-INT

Tuz

ATI Coral Ocean Plus Reef Salt

Dalga Motoru

2 x Jebao RW-8

Isıtıcı

Belli değil

Işıklandırma

Belli değil

Kum

Belli değil

Kalan parçalar hususunda tavsiyelerinizi almaya açığım arkadaşlar.

Elite 150 int. 

Çalışma fotoları bekliyoruz, hayırlı olsun :)

Elite 150 int. 

Çalışma fotoları bekliyoruz, hayırlı olsun :)
Önce tankın gelmesi sonra tuzu suyu sonra olacak ama olacak inşallah :)  Umarım beni üzmez bu ps. Tankım için yeterli gelirmi acaba ? Acaba 200 int mi almalıydım düşüncesi kafamda yer ediyor. dc2500 motor var üstünde

Daha büyük ps neye hizmet eder?

sadece acropora türü mercanlar bakılacaksa, çok düşük besin isteniyorsa daha büyük düşünülebilir...

veya Karışık mercan olup balık yükü çok olursa büyük ps iyidir...

bu besin olayını tutturmak mesele bence, 

besin seven mercanlar olup az balık olursa da bela, bu defa mercanlar büyümek yerine eriyip yok oluyor(acro vs sps için konuşmuyorum)...

yani ne Tür bir canlı topluluğu olacaksa ona göre ps Olmalı...

lps, soft ve biraz da montipora falan bakılacaksa , balık ve yemleme de abartılmayacaksa aldığınız ps çok bile...

sadece acro Türleri ve tangler, angellar, anthiaslar, damsellar, çeşit çeşit balık da düşünülüyorsa o zaman Ati 250 is de zorlanır...

Diğer ekipmanlar için, newa nın ısıtıcıları vardı Çelik gövdeli miydi plastik miydi , cam olmayan bir seri var o fena görünmüyor...

problulardan korkuyorum, prob arıza yaparsa suyu kaynatabilir...ben tatlı sudan kalma bir eheim jager 300w kullanıyorum, 

19 yıllık olabilir, halen takılı açık...

kum, caribsea veya natures oceans olacaksa Samoa pink çok memnunum, bir de redsea var...

aydınlatma yine mercana bakan bir konu, sps olursa t5 işin içinde olsa iyi olur, led+t5 armatürlere bakılabilir, fiyatları fahiş malesef... Sırf led olarak Kessil ler beni çok cezbediyor ama hem Pahalı hem getirtme falan olayı var...

besleyeceğiniz mercana göre kumu belirleyin. gerçi 2 rw8 kullanacaksanız (ve kafa motoru dönüşü de var) zaten kum kalın olması gerek. yoksa ince olursa toz gibi uçar. 

ışıklandırma yine besleyeceğiniz canlıya göre belirleyin. soft ağırlıklı olursa led daha iyi. sps ağırlıklı olacaksa ben T5 i tavsiye ederim. giesemann matrix II serisi çok temiz paslanmaz güzel bir seri. sizin akvaryuma 39w tam gelir. 

benim düşüncelerim bu şekilde.

Konu görüntüleyen kullanıcılar