Keşfet

Yeniden Başlangıç 100x70x50h

Genel düşüncem renkli zoa türleri polipler ve acra türleri beslemek. Anemon yada ne bilim kum üstü mercanlar pek ilgimi çekmiyor. 1 tanenin ölmesi tüm tankı çökertiyor. Balık olarak foxface tang türleri gobyler genel kabuklular seklinde düşünüyorum. Sps dusundugumden tek led kesinlikle kurtarmaz dusuncesindeyim. Metal+ led veya metal+t5 düşüncem var. Metalin verdiği o ışık kırılması deniz akvaryumu için benim vazgecilmezim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sps kesin gireceğim. Metal içinde bulunan bir kombinasyon düşünüyorum. Kum aragonit mi mercan kırığı mi karar veremedim.

Metal lambanın verdiği Işık kırılmalarını iyi bir led armatürden de daha iyi alırsınız...

ama mercan Gelişimi için t5 desteği iyi olur...

şu an t5 + metal kullanıyorum, çok memnunum, ancak güzel bir t5 + led armatüre Geçme isteğim var...

elektrik tüketimi , Isınma falan değil derdim, güçlü bir led grubu da ısınıyor, güçlü bir led grubu da elektrik tüketiyor...

kaliteli bir led armatürde güzel renkler daha çok ortaya çıkıyor... Olay daha çok bu benim için...

kum aragonit tercih edin, tanecikler daha yuvarlak ve yumuşak , tortu tutmaz, Balıklar için de daha rahat...

Metal lambanın verdiği Işık kırılmalarını iyi bir led armatürden de daha iyi alırsınız...

ama mercan Gelişimi için t5 desteği iyi olur...

şu an t5 + metal kullanıyorum, çok memnunum, ancak güzel bir t5 + led armatüre Geçme isteğim var...

elektrik tüketimi , Isınma falan değil derdim, güçlü bir led grubu da ısınıyor, güçlü bir led grubu da elektrik tüketiyor...

kaliteli bir led armatürde güzel renkler daha çok ortaya çıkıyor... Olay daha çok bu benim için...

kum aragonit tercih edin, tanecikler daha yuvarlak ve yumuşak , tortu tutmaz, Balıklar için de daha rahat...
Led ile ışık kırılması almak için tek noktadan çok fazla ışık olması gerekiyor. Buda ancak Kessil gibi piyasada satan armatürler ile sağlanır. 3w lık power ledler ile o kırılmalar mh gibi etki vermiyor, bunu bizzat denedim. Metali kesin işin içine sokacağım. 14k mh düşünüyorum. Renkleri almak için yanında t5 mi yoksa led mi olmalı o noktada kararsızım. Linklerini verdiğim etkiyi eğer led sağlayabilecek ve sps leri besleyebilecek bi yol bulabileceksek lede varım elbette. tartışmak gerekir meseleyi.

Ayrıca kum meselesinde ise benim düşüncemde mercan kırığından ziyade aragonit var kafamda ama canlı kumlar çok pahalı. 9kg 100tl civarı ben tanka en az 40-50kg kum koymam gerekecek. Caribsea special grade çok tutulan hoş bir kum olduğu tavsiye ediliyor ama onu almaya kalksak sırf kuma 400-500tl veremem. Kumu ölü olarak renk ve büyüklük olarak alternatifi varmdıdır acaba ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
0,7 m2 alana 4 torba yeter bence,

bende 0,55 m2 alana 3 torba Samoa pink koydum yetti tam geldi...

2 torba canlı, 2 torba cansız aragonit Alıp koyabilirsiniz...

cansız kum seachem ve redsea de var aragonit ...

led aydınlatmanın güçlüsü metalden fazla Shimmer effect yapıyor...

metalde güçlü shimmer effect yapan lambalar 10-14 bin Kelvin , bunlar da biraz sarıya kaçıyor çok Sayıda t5 mavi ile destek gerektiriyor...

20 bin Kelvin metal lambalar ise renk olarak güzel, az t5 desteğiyle güzel iş çıkıyor ama shimmer effect çok değil...

ben yeni armatür bakıyor olsam:

1- Kessil veya muadillerine bakar, yanına arkasına t5 armatürler nasıl asarım ona bakarım

2- Pacific sun ve Ati t5 /led hibrit modellere bakarım giesemann da var...

3- ilk 2 Seçenek kadar bütçem yoksa bir infinity giesemann armatürün metal lamba bölmesini ameliyat edip, 75-85w aralığında pcb formunda led grubu yapıp ( iyi markaların kombinasyonundan ) monte edebiliyor muyum ona bakarım...

gerçi bu durumda led armatürlerin yaptığı yazılım şov kısmına pek girmeyi düşünmem ama beyaz ve mavileri ayrı dimleyecek kontrolüm olsa ( manuel) yeter, rengin ayarını verir timer ile açıp kapatsam yeter...

bu durumda soğutma olarak giesemann kasa yeter ama LED'lerin kendilerinin soğuması önemli yoksa yanıyor bu kısma dikkat gerek

1x 150w mh 14k

2x actinic ile işi çözme şansımız olmaz mi acaba şayet olmaz ise direk 8x t5 düşüncem var

Ben 1* 150  4*24 t5 kullanıyorum, 

14000 Kelvin burada satılan lambalarla renk rahatsız edici, o Yüzden 20000 Kelvin metal ve mavi, aktinik ve beyaz t5 ile destekli,

renk güzel oluyor...

20000 Kelvin , radium, aquamedic ve giesemann var...

Ya 8x t5 yapacagim yada tavsiyenize uyup 1 metal 4xt5. Bu durumda ampul ve flo secimleri tam olarak nasil olmali acaba. Tercihim ATI flolar olacaktır.

Metal lamba radium 20k

t5 

ati coral plus+ giesemann pure actinic

kz coral light + Ati blue plus kullanıyorum...

kz coral light pek bulunmuyor yerine sylvania Aqua star veya Ati special kullanabilirsiniz...

Arkadaşlar kum olarak 

Reef Royal - Reef White Sand

almayı düşünüyorum. Kullanan kullanmayan fikir beyan edecek varmıdır acaba ?

Arkadaşlar akvaryum için RO cihazı gerekmektedir. Tavsiye edebileceğiniz marka-model var ise makbule geçer.

Kum olarak 

Reeflowers Pearl White Sand ( 1-1.5 mm )

25kg aldım. Yetmez ise ek ilave edeceğim.

Kaya olarak 20-25 ölü kaya, 10-15 kg civarı canlı kaya eklemesi yapılacak.

Aydınlatma olarak 8x39 karar kıldım. Mavi led destekli olacak .

Kayalar tel fırçayla temizlendi ve ro suya beklemeye alındı.

Bugün planlanan tankın gelmesiylede kuruluma geçeceğim inşallah.

Ekli dosyayı görüntüle 38625

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tanka kum ilave edildi, su berraklasmaya başladı..

2821996fd18dc99ec61d143f4afbfebe.jpg

Işık ta guncelleme yapildi.

2x actinic blue yerine

2c aquablue coral eklendi.

1ef6ea0313dd4e49cf9c45cb3d8c9870.jpg

290032d4750f2a697372fdb9d459407a.jpg

Bir başlangıç daha son bulmuştur. Geri dönene kadar herkese selamlar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar