Keşfet

Yeniden Başlasınnn

Erc@n

Yeni Üye
Ad Soyad
Ercan
Merhaba

Nano 30x30x30 kup

60x50x50

70x45x35

Seruvenleri bitti

Yeni baslayan arkadaslara soyliyim simdiden bu ise bulasacaksaniz sonu yok[emoji4]

**Dogru secim

**Dogru arkadaslar secin edinin, istanbula geleli 2-3 sene oldu ama kendimce dogru arkadaslar edindigimi dusunuyorum

**Satici gazina gelmeyin, her urunu almayin bol bol okuyun

Simdi 70x45x45 tankimi ve curve7 ps yi satmistim...

Yeni serüven basliyor

Elimde olanlar

--6x24w t5 aquamarketim armatur

--Tunze 9420 protein skimmer 1000litreye kadar yetiyor bundan sonra protein skimmer olayi benim icin bitmis gibi gorunuyor serkan abiye (lephistes) ps icin tesekkurler

--kum 2 kutu coral reef aragonit, canli kumdu ama artik canli degil

-- jebao wp25 + tunze 6020 dalga motorlari, tuz karistirmak icin seio dalga motoru

-- eheim jager 200w isitici

-- jebao 4lu dozaj pompasi

-- jebao dc3000 sirkulasyon motoru

-- diy kendi yapimim su tamamlama

-- diy buzdolabi termostatli 4 lu fan sogutma sistemi

-- diy medya reaktoru

-- 1 kutu caribsea kaya var tabi hepsi kuru kaya artik

Ca-mg-kh- nitrat-fosfat testlerim hazir

Grotech a-b-c-m hazirda var

Eksiklerim ve yapilacaklar

-Akvaryum 90x60x45h akvaryum ariyorum... buldum gibi

-Tuzum cok az kaldi tuz alinacak, lps agirlikli olacak tank icin tavsiyelerinizi bekliyorum

-armatur tek kablo ile calisiyor, cift kablo ile once 2 lamba sonra +4 lamba calisacak sekilde yeni kablo yapilacak

- acikcasi elimdeki sirkulasyon motorunu 5000 lik ile degistirip tek su cikisi ile ayni anda medya filtresini de calistirmak istiyorum

- kayalara deniz tutkali alip dekorlu halde yapistirmayi planliyorum cok ornek gordum kafamda degisik dusunceler var, onceki denemelerimde eputty yapistirici aldim ama putty tam istedigim randumani vermedi (denememde kayalar tam kuru degildi) deniz tutkali ile deneyecegim

Unuttugum varsa bilginiz ve tecrubelerinizden faydalanmak isterim

Tavsiyelerinizi bekliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hayırlı olsun.

Ercan Bey yeni kurulum hayırlı olsun,

Ekipman tamam gibi, eksikleri de yazmışsınız yerinde tespitler.

Kayaları kuruyken dışarıda tanka zevkinize  göre yapıştırıp tek parça yada dizayna göre birkaç parça halinde koyabilirsiniz.

Aquaforest'in kaya yapıştırıcı ürünlerine bir göz atabilirsiniz.

Kafa motoru jebao 3000 yeterli bence hacme, bahsettiğiniz gibi bir uygulamada media reaktörünü 7/24 kullanmayacaksınız,

elektrik sarfiyatı hep fazla olacak büyük motorun.

Kolay gelsin.

Yapistiricilara bakacagim, deniz tutkalinin zarari var mi? Hem ucuz hemde kuvvetli bir yapistirici degil mi?

Geri donus motorunda bagli olarak dusuncem bio pellet ve fosfat medyasi yada aktif karbonu surekli calisir sekilde kurmayi dusunuyorum olusacak su debisini de sump icinde akinti olusturmasi icin bir dusuncem var,
Yabanci forumlarda sump olarak kullanilan yerlerde degisik donen sirkulasyon kullanimi yapmislar sumpta tortu yok denecek kadar az

Ayrica ps nin cikisina filtre corabi baglayabiliyor olmam buyuk avantaj bu filter bag icine de eheim substrat dusunuyorum

İsin ilginc yani jebao dc 3000 1,4m yuksege 1200 litre debi ile su verebiliyor
Dc4000 ise 1700 litre su verebiliyo gorunuyor

Karbon reaktoru sump icinde 1200 lt lik motorla calisiyordu simdi ayni motorla hem 1200 lt/sa su alip hemde tanka sirkulasyon motoru olacagi icin bana en az dct6000 lazim yanlisim var mi??

140 cm yükseklik fazla gibi,sehpanız çok mu yüksek? Normalde 110-120 cm eder sehpayla tank.

Böyle bir gereksinimi yok karbon reaktörünün, zaten sump içinde reaktör için ayıracağınız borunun ucunda bir vana koyacaksınız.

Oradan media reaktörüne istediğiniz şiddette su verebilirsiniz.Öyle fazla bir su geçişine de gerek yok media reaktöründe.

Hayirli kurulumlar ins en kisa zamanda akvaryumun kurulmus canlilariyla resimlerinide gruruz burdan

Akvaryum isi de çok şükür tamam, taşımacilar taşırken baya korktum ama saniyorumki sorunsuz sekilde tasidik, umarim doldurduktan sonra sorun cikmaz

Akvaryum yy yapimi 100x60x50h
Yakinda resimleri paylasirim

Elektrik tertibati ve sump kismindaki aksamlar bitti

Su sol arka kisimdan inecek, hemen yanindaki ps emisine yakin olarak daha aktif calismasi saglanacak, ps den cikan su kafa motoru ile yukariya devam edecek

052395e72dd7650c838db2c79930fa92.jpg

8ae92a708bf29b55cda9227f28561199.jpg

c83a550dff28d0f74f8ba51099404a1b.jpg

Bu da kendi yaptigim su tamamlama
22071bc4e3e646d1f28bcdd595ae7702.jpg

Kayalar kürleniyor...
Saniyorum bu kayalara ilave olarak 10kg kurlenmis fiji kaya dusunuyorum

Ekstrem akv yonlendirmesi ile aquaforest sea salt ile kürleme isine basladim sadece sump kisminda
4 gunde 1 sefer %50 tuz degisimi yapacagim ana tanka henuz tuz koymadim

2. Su degisiminden sonra nitrat ve fosfat testlerini yapicam

Gelismeleri burda paylasacagim

Kayalar kürlenmeye devam ediyor
1 haftada ps de toplanan bu tabi bunun yarisi kadarini 4 gun once dokmustum o da ayri bir durum[emoji3]

fff50cc68d98dbd85faebc3a7bc2270b.jpg

Ca mg kh testlerine ilave olarak her resife lazim olan takimi artirdim

073270b31ba58eb9dbf8bc6f51b150a5.jpg

Kaya kum girmek icin suyumuz hazir

Ca 380
Mg 1340
Kh 9,6

Hayırlı olsun Ercan Bey :) PS i ilk başlarda daha kuru toplaması için filter bag olmadan daha rahat kullanabilirsiniz :) Kendisi benim ilk göz ağrımdır, huyunu suyunu iyi bilirim. :)

Hayırlı olsun Ercan Bey [emoji4] PS i ilk başlarda daha kuru toplaması için filter bag olmadan daha rahat kullanabilirsiniz [emoji4] Kendisi benim ilk göz ağrımdır, huyunu suyunu iyi bilirim. [emoji4]
Tesekkur ederim harika bir skimmer cok temiz kullandiginiz icin ayrica tesekkur ederim

Filter bag da su sekilde bir duzenleme yaptim; soyle ki alt kismini kestim ve icine tam sigacak sekilde degisik bir parca mavi kalin gozenekli bio sunger koydum, filter bag icine de eheim substrat pro koydum.

Eheim substrat prodan beklentim uzun vadede bio donguye destek olmasi yonunde

Her kafadan bir ses cikiyor kimisi sunger nitrat yapar fosfat yapar diyor. Bakalim her iki testimde var uzun vadede me olcagini bende merak ediyorum

Bunu niye denedim reefcentral da eheim substrat ve siporax tarzi urunlerle nitrati 8-10 hafta sonra dusmeye basladigi yonunde cok guzel yorumlar okudum.

Yurt disinda Herkes bu substrati sump a bir file icinde koymus, ben ps cikisina en temiz su gelen noktaya koydum ps nin avantajini kullanmak istiyorum

Birseyler yaptikca paylasacagim, forumda herkes birseyler yapiyor ama tam olarak ne yaptigini paylasmiyor yada buna ihtiyac duymuyor

Yakinda daha cok paylasimda bulunacagim

Herkese bol tuzlu gunler
Ercan

Ayrıca bu PS de orta bölmmeye ince bir filter bag ile zeolit kullanabilirsiniz. Sürekli su devir daimi olan ve küçük reaktör vazifesi gören bir bölme.

Tekrar merhaba herkese

Sump icinde kocaman timerlar canımı sıktı bende alternatif ararken bu urunu buldum ve 2 tane siparis ettim cok kucuk boyutlu ve cep telefonundan kontrol edilebiliyor.
Hatta evde olmadan bile kontrol edilebiliyor.

Timer ozelligi ve bunlarin hepsinin telefondan ucretsiz programi ile kontrol edilebiliyor olmasi guzel

6x24w t5 lambamda 2 lambayi calistiran balasta 1 tanesini, 4 lambayi kontrol eden 2 balasta 1 tanesini baglayacagim

Umarim guzel olur

b5f1a78efe91351f8a04b34cbdac6d65.jpg

Diy led yapanlara tavsiyem bu urunlerin gundogumu ve gunbatimi (rump up and rump down) yapabilenleride var...

3 saat önce, Erc@n said:

Tekrar merhaba herkese

Sump icinde kocaman timerlar canımı sıktı bende alternatif ararken bu urunu buldum ve 2 tane siparis ettim cok kucuk boyutlu ve cep telefonundan kontrol edilebiliyor.
Hatta evde olmadan bile kontrol edilebiliyor.

Timer ozelligi ve bunlarin hepsinin telefondan ucretsiz programi ile kontrol edilebiliyor olmasi guzel

6x24w t5 lambamda 2 lambayi calistiran balasta 1 tanesini, 4 lambayi kontrol eden 2 balasta 1 tanesini baglayacagim

Umarim guzel olur

b5f1a78efe91351f8a04b34cbdac6d65.jpg

İyi akşamlar bahsettiğiniz gündoğumu ve batımı yapan modelin linkini veya aratırken kullanacağımız ismi söyler misiniz özelden de atabilirsiniz fark etmez. Teşekkürler :)  

İyi akşamlar bahsettiğiniz gündoğumu ve batımı yapan modelin linkini veya aratırken kullanacağımız ismi söyler misiniz özelden de atabilirsiniz fark etmez. Teşekkürler [emoji4] 
Biraz arastirmak lazim...

Konu görüntüleyen kullanıcılar