Keşfet

60*30*50h kurulum

sezai25

Yeni Üye
Ad Soyad
Sezai ÖZKAYA
Boyut (cm): 60*30*50h Kapasite (litre): 90 LitreMalzemeler: 100w ısıtıcı, BM QQaskı protein skimmer, Fluval sea CPdalga motoruAydınlatma: Hopar 4x24w HO armatür (Üzerinde kendi floresanları mevcut, beyaz-mavi)Akvaryum Bakımı: Haftalık %10 su değişimi olarak planlıyorumTaban: Coral reef aragonit canlı kum 9 litre - 8kg canlı kayaTuz: Reeflowers Reef Salt

Selamlar,

Bende klasik olarak tatlı su için kurulabilecek tüm akvaryumları kurduktan sonra, tuzlu su macerasına giriyorum. Tatlı suda Malavi-Tanganika-Güney Amerikan-Discus ve bitki akvaryumlarım oldu. Fakat biliyorum ki tuzlu su akvaryumu diğer akvaryumlardan hem daha maliyetli hem de daha fazla ilgi istiyor. Ama bu ilgi bende fazlasıyla mevcut. Sizlerin de yardımlarıyla güzel bir akvaryum kuracağımıza inanıyorum. 

Akvaryum olarak mecburiyetten yukarıda ölçülerini verdiğim akvaryumu kullanacağım. Bitki akvaryumunda bulunan balıkları ve bitkileri elden çıkardıktan sonra akvaryumu bir güzel temizledim. Evimde mutfak için kullandığımız reverse osmos cihazından tatlandırıcıdan önce bir çıkış yaptırdım ve suyu doldurdum. Bugün litreye 33 gr hesabına göre yaklaşık 3 kilo tuzu ilave edeceğim ve dalga motorunu çalıştıracağım. Tuzun tamamen eridiğinden emin olduktan sonra eşimden tuzluluk için test yapmasını isteyeceğim. ( Eşim kimya mühendisi ve iş yerlerinde bana yardımcı olacak bayağı bir aletleri mevcut ) Tuzluluk oranını 1.025 seviyesine ayarladıktan sonra almış olduğum canlı kumu ekledim. Daha sonra 8 kilo kadar canlı kaya eklemesi yaptım. PS ve dalga motorunu çalıştırdım. Diatom başlangıcına göre temizlik ekibi girişi yapacağım. (Kaç adet ihtiyacım olacaktır?)

Canlı olarak akvaryum hacminden dolayı fazla tür şansım olamayacağını biliyorum, sizlerin yönlendirmeleri ile canlı çeşitliliğini sağlarız.

Kusura bakmayın biraz uzun bir yazı oldu ama takip edeceğim sürecin tamamını yazdım, çünkü eksik veya hatalarım olabilir. İşi baştan sıkı tutmakta fayda var. Akvaryumun şuan ki durumunu ekliyorum.

img_20161025_194608-jpg.42755

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar,

öncelikle hayırlı olsun sorunsuz ve uzun soluklu olmasını dilerim

Tuzluluk için bir reflaktometre almanızı öneririm hem daha zahmetsiz hemde uzun vadede tank değişimi yapsanız bile daimi en önemli ekipmanımız diyelim.

bu tip tanklar haftalık su değişimi ve kapasitesi dahilinde ki canlılarla izlemesi çok zevkli tanklardır.Bu tip tanklar için özellikle goby cinsi balıklar,clown, karides ,özel tür yengeçler tam bir simbiyotik yaşam içerisinde görsel show yaratırlar.

Forumda ki nano resifler bölümünü incelemenizi ve yazılı olan  ''nano akvaryumda hangi canlılar bakılabilir''başlığını incelemenizi tavsiye ederim

2 önerim olacak;

ro nun mebran çıkışından aldığınız suya bir silikat filtre eklemeniz birde buharlaşan su için tatlı su ekleme sistemi yapmanız veya satın almanızı öneririm

haftalık %10 su değişimleri aksatılmadan sürdürülebilir güzel bir tank olacağına inanıyorum.

Keyifli hobiler

Teşekkürler Hakan Bey,

Tuzluluk için refraktometre kullanıyorum, RO filtremde silikat filtre mevcut çıkışı ondan sonra alınmış durumda. Buharlaşan su için maalesef su ekleme ünitesi eklemem mümkün değil, en azından şimdilik manuel olarak ekleme yapacağım. 

İnşallah dediğiniz  gibi uzun soluklu bir tank olur.

İyi günler

Akvaryumun suyu bayağı oturdu ve netleşti. Diatom başlangıcı ne zaman başlar acaba? PS ilk iki gün çok iyi toplamasına rağmen şimdi bir şey toplayamıyor. Akvaryumda bir canli yükü olmadığı için olabilir heralde.

Ekli dosyayı görüntüle 40269

Merhabalar

suyunuz gayet temiz gözüküyor fakat hazır olup olmadığını bize anca testler yol gösterebilir.

ps in toplamayı kesmesi atık adı altında tank ta birşey olmamasıdır.

kurulum sırasında canlı kum kullandınız fakat benim tavsiyem bakteri kültürüde eklemek yönünde veya bir miktar karides kuma gömerek de doğal biyolojik ortamı da oluşturabilirsiniz.karidesin çürümesi azot döngüsünün il basamağı olan amonyağı ortaya çıkarıp sırasıyla nitrit daha az zehirli nitrat ve azot olup havaya karışmak suretiyle kısaca açıklayabileceğim bir döngü. size gerekli görseli ekliyorum.bu aşama sabır ve test süreci başlamış olmaktadır.

Makalelerimiz okumanız faydalı olacaktır örnek kurumlar forum içerisinde çokca mevcut

azot döngüsü başladıktan 3-4 hafta içerisinde farkı sizde göreceksiniz.

RESIFBOLGESIFLYER.png

keyifli hobiler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba Hakan Bey, tank muhtemelen bir ay böyle boş dönecek çünkü Kasım ayının uzun bir süresi yurtdışında olacağım. Sanırım bu süre tüm döngünün tamamlanmasına yeterli olacaktır, bu süre zarfında yalnızca buharlaşan su tamamlaması yapılacak, döndüğümde temizlik ekibi ile canlı girişini başlatmayı düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

İyi günler

Merhaba Hakan Bey, tank muhtemelen bir ay böyle boş dönecek çünkü Kasım ayının uzun bir süresi yurtdışında olacağım. Sanırım bu süre tüm döngünün tamamlanmasına yeterli olacaktır, bu süre zarfında yalnızca buharlaşan su tamamlaması yapılacak, döndüğümde temizlik ekibi ile canlı girişini başlatmayı düşünüyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

İyi günler
Bu süre zarfında boş ta olsa sanki içerisinde canlı varmış gibi aydınlatmayı 8 saat yakıp sonra kapansın döngü sırasında ne kadar az müdahale olursa suya o kadar iyi olur zaten

Hem dalgıç hem akva[SIZE=11pt]rist olan[/SIZE][SIZE=11pt] [/SIZE][SIZE=11pt]bir abimle görüştükten sonra yıldızların etçil olduğunu ve reef uyumlu[/SIZE][SIZE=11pt] [/SIZE][SIZE=11pt]olmadığını öğrendim bu sebeple denize geri[/SIZE][SIZE=11pt] [/SIZE][SIZE=11pt]döndüler. İyi akşamlar[/SIZE]

Sanırım diyatom süreci başladı, ben daha geç başlayacağını düşünmüştüm. Bugün tam bir hafta oldu sistem dönmeye başlayalı.

Ekli dosyayı görüntüle 40382

Selamlar, diyatom iyice yoğunlaşmış fakat yurtdışında olduğumdan temizlik ekibi giremiyorum akvaryuma, bir sıkıntı oluşturur mu ?
img-20161105-wa0002-jpg.43008

Selamlar,

Akvaryumda ilk testlerimi yaptım sonuçlar aşağıdaki gibi yorumlarınızı alabilir miyim? Zoa'larımın bazılarında kapanma oldu, sebebi ne olabilir?

Ph 8
Kh 10
NO3 0
NH4 < 0.05 
Tuzluluk 1023
Isı 25 derece

Selamlar,Akvaryuma 2 adet turbo snail, bir adet Purple firefish, bir adet de Yellow watchman goby ekledim.Kapalı olan tüm zoalarım açtı, demekki sabır göstermek gerekiyormuş 
clear.png
Mevcut nüfus;4 x conch2 x tubo snail1 x percula1 x purple firefish1 x yellow watchman goby1 x doktor karidesSu değerlerim aşağıdaki gibi; Ph 8Kh 9No3 0NH4 < 0.05Tuzluluk 1023Isı 25 derece

Selamlar,
Birkaç resim eklemek istedim, herşey güzel gidiyor. Sadece camlar çok fazla kirleniyor 3 günde bir temizlemem gerekiyor. Bunun bir sebebi var mıdır?

whatsapp-image-2016-12-04-at-20-25-04-jpeg.43725

whatsapp-image-2016-12-04-at-20-25-02-jpeg.43726

whatsapp-image-2016-12-04-at-20-25-01-jpeg.43727

whatsapp-image-2016-12-04-at-20-24-59-jpeg.43728

whatsapp-image-2016-12-04-at-20-24-57-jpeg.43729

Konu görüntüleyen kullanıcılar